Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krádež v obchodě - kdo nese odpovědnost?

Od: putuska1* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Pracuju v obchodě, něco přes pět let. Před týdnem jsme byli vykradeni, zřejmě za mé směny. Bez poškození zámku, či jiného přemožení překážek nám vykradli zboží v hodnotě přes jeden milion korun. Vše je nyní v rukou policie ČR. Nikdo zatím nevíme, kdy přesně se to stalo, ani jak se zloděj ke zboží dostal bez povšimnutí. Svědomí mám čisté, přesto si myslím, že po mě a mých kolegyních, může majitel vyžadovat nějakou částku k úhradě. Nevíte někdo, jaké je maximum, pokud není prokázána vina? A jestli může chtít i nějaké peníze po nás,pokud chytí skutečné zloděje? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zkuste si uvědomit, že

Zaměstnanec odpovídá zaměstnavateli za tu škodu, kterou mu způsobil porušením povinností při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním. Předpoklady, které jsou nutné pro vzniku obecné odpovědnosti zaměstnance za škodu jsou:

• porušení právní povinností na straně zaměstnance,

• vznik škody ocenitelné v penězích na straně zaměstnavatele,

• příčinná souvislost mezi porušení povinností zaměstnancem a vznikem škody,

• zavinění na straně zaměstnance (musí se jednat o úmysl nebo nedbalost). více najdete na smlouva-zdarma.cz/...

předpokládám, že toto je uvedeno i v poslední novele Zákoníku práce... studovat, tam to všechno najdete..

a počkal bych na verdikt policie... naco stahovat gatě, když broky jsou ještě daleko...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

pokud to bude majitel hazet na vas a vy jste to neudelala tak bych se zminila o pojistnem podvodu, coz na 90% stejne bude

putuska1*
hodnocení

děkuju. Já z toho mám též tento pocit, ale záleží, jaký bude závěr policistů

skye*
hodnocení

0x

Máte hmotnou odpovědnost?

blackflamesiczi*

to s tim asi nema co spolecneho pokud na ni budou hazet kradez ne?

hodnocení

0x

Nebude v tom něco jiného? Za provozu lze tak asi strčit do kapsy čokoládu, či za kabát flašku. Ale zboží za milión? To tak leda za černé noci, když je zavřeno a ne při otevřeném obchodě. Vy píšete, že máte svědomí čisté, ale má ho čisté i pan majitel? Nezaměstnává přece hejno Šípkových Růženek, které by směnu prospaly a ničeho si nevšimly. Je to celé takové divné. Kdoví, zda pachatel není někde hodně, hodně blízko. Jaga.

buss
hodnocení

0x

Neříkáte zda jste podepsala smlouvu o hmotné odpovědnosti. Podívejte se na ZP Odpovědnost zaměstnance za škodu..od § 172.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]