Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, předem se omlouvám, za nevhodný Předmět. Ale věci se mají tak, že jsem byl měsíc na pracovním úřadě, a 2. ledna, jsem natoupil do jedné práce. Slyšel jsem, že tam každý vydrží tak týden, max. 2 ... Někdo i díl. Ale říkal jsem si zkusím to. Na úřad jsem volal, a řekli mi, že to že sem nastoupil do práce, jím stačí ohlásit do 8 dnů. Takže tam jedu zítra. A mám v plánu skončit v nynější práci. A chci se zeptat, jak by to bylo, kdybych tam zítra skončil. Ale nevím, jak by to bylo na ú.p. To bych tam jel se ohlásit, že již pracuju,a že zase nepracuju? Nyní po novém roce, je více nabídek práce, takže nové zaměstnání, bych si byl schopen najít v průběhu týdne. Pokud již nepujdu do práce. Jaký je Váš názor na tuhle situaci? Co by jste dělali, aby jste měli co nejméně lítání po úřadech, a dalších věcí navíc? Děkuji
Nejde o lítání po úřadech. Na ÚP Vás evidují a z toho vyplývají pro Vás podstatné skutečnosti vzhledem ke zdravotnímu a sociálnímu pojištění. Každopádně je potřeba na ÚP nahlásit, od kdy do kdy jste pracoval, a totéž na Vaší zdravotní pojišťovně. I když během dvou dní seženete další práci, musíte se zase "odregistrovat" z ÚP a nahlásit to ve své ZP.
Aha. A pokud jsem skončil sám od sebe, v té práci, tak to nijak nevadí? Mužu se znova přihlásit na úřad práce bez jakýchkoli vysvětlování, proč sem skončil ..? Děkuji moc za odpověd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.