Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis s drobným dárkem do Indie - co a jak?

Od: claire* odpovědí: 4 změna:

Ahoj kolegové *slunce*Mám adoptovanou dcerku v Indii a budu jí teď posílat první dopis. Koupila jsem jí pastelky s Krtečkem, gumu a ořezávátko a chci to poslat samozřejmě najednou. Máte nějaké tipy, jak na to, aby se to cestou přes půl světa nepolámalo? Nechci to posílat v krabici, dětem se nemají posílat balíčky, ale drobnosti v dopise být můžou. Takže bude asi stačit, když to dám do obálky s bublinkovou fólií? A hlavně, netušíte, kolik mám koupit známek a jaké? S českou poštou už nějakou dobu nekamarádím, takže se v těch nových známkách vůbec nevyznám a když o tom chci něco najít, tak mi vyjedou samé filatelistické odkazy *ee* A ještě - když to pošlu v půlce ledna, kdy to asi do Indie dorazí? Děkuji za rady, Claire.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarahosek*
hodnocení

1x

Zdravím... Tady asi není o čem. Určitě postačí bublinková obálka a dopis vemte na poštu a oni už musí někde dohledat či vědět, kolik to bude stát do Indie. Vy jen přece dáte obálku "za přepážku" a zaplatíte patřičný obnos. Ani známky nemusíte lepit na dopis vy:) A kdy to dorazí Vám také asi řeknou přibližně na poště. Osobně s tím nemám zkušenost ale myslím, že do 14ti dnů by to tam být mohlo:)

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

zalezi na indicke poste kdy to doruci ze skladu ale v indii obalka bude do tydne bez problemu, jinak bude vetsi obalka musite na poste vyplnit pruvodku

jinak cenu si spocitejte tady

kzas.ceskaposta.cz/...

vlazy*
hodnocení

0x

claire: Předpokládám, že se asi jedná o tzv. adopci na dálku. V tomto případě by možná mohlo být dobré se informovat u organizace která tuto adopci v ČR organizuje a zprostředkovává (Charita atp.) jak by to te adoptované dcerce bylo nejlépe do Indie zaslat. Nevím, ale asi tam v indii budou mít svoje lidi a možná jim tam zasílají některé věci a tak by to možná mohlo jit zaslat i přes nich. Takto by to mohlo být asi i jistější, že zásilka k te adoptované dcerce dorazi a neztrati se někde cestou na poště. Je to můj názor, že by to tak asi mohlo jít, ale jinak nevím jestli něco takového zprostředkovávají.

hodnocení

0x

Kdysi, za hluboké totality bylo přímo povinností si dopisovat s dítětem z tehdejšího Sovětského svazu. Začali jsme si psát s Voloďou. Byl to takový normální kluk, psali jsme si hlavně o škole, koníčcích, zájmech. Ale ať jsem mu poslala, cokoliv, nedostal nikdy nic. Byly to drobnosti - propiska, pastelky, balíček známek do sbírky... Dopisy asi cenzurovali a všechno z nich ukradli. Mně od něho přišlo v pořádku jen pár pohlednic Moskvy, to bylo všechno. Dnes už snad toto nehrozí.

Myslím si, že bublinková obálka postačí. Cenu i dobu doručení Vám na poště řeknou. Každý rok před Vánoci posílám už spoustu let dopis přítelkyni do Řecka. a každý rok jsem překvapena. Asi před 15 lety stálo poštovné na ostrov Aegina 11 Kč, pak 17, 22, 28...atd. Loni před Vánoci jsem platila už 32 Kč. Ani se nedivím, že ty listovní služby využívá stále méně lidí. ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]