Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak bych se měla pojistit, když bych si vzala půjčku u banky 100 000Kč, které bych půjčila přítelovi na zaplacení dluhu, jemu ji nikdo nedá, protože je OSVČ, le chtěla bych se pojistit, když bychom s enáhodou rozešli, aby to nebylo na mně to placení, ale na něm, co sepsat, abych neprohloupila. ikdy bych si ji nebrala, ale čekáme miminko, a peníze máme dohromady už,a potebuji to vyřešit ten jeho dluh, proto se ptám, co sepsat, nikdy bych si to nevzala jen tak sama na sebe, nejsu naivní, vím jak to chodí.
Děkuji
Hlavně pozor na ,,POJIŠTĚNÍ PROTI NEMOCI či ZTRÁTĚ ZAMĚSTNÁNÍ" který je součástí každé půjčky. Sem v procesu oddlužení a advokátka mi řekla že 99% těchto pojistek je vlastně k ničemu!.!.!.!.!.!
doplněno 08.01.12 15:07:A já sem u soudu to pojištění prohrál.
Moc to nechápu. Na konci píšete, že si to nechcete vzít na sebe, že víte jak to chodí ale ptáte se tu, jak to udělat, že to napíšete na sebe a jen kdyby coby. Tak buď to napíšete na sebe a bude to na vás až do konce, nebo se to napíše na přítele(na toho to ale nepůjde) Nevím o tom, že by se po rozchodu dalo něco měnit. Snad jen mě napadá, dát tam přítele jako ručitele ale nevím jestli to v bance půjde vzhledem k OSVČ přítele. Každopádně když víte, že půjčky jsou zlo, tak určitě víte, že splácet dluhy dluhama je nejhorší zlo, tak to zkuste vyřešit jinak. Třeba půjčkou v rodině... Rozhodně budete mít lepší "úroky" Pokud to v rodině nejde, protože jste nenapsala jak teď splácíte, pokuste se splácet dále tu jeho stávající půjčku...
Kasandro, být ba vašem místě, nedělala bych to. Pokud si vezmete půjčku na sebe, vždycky banka půjde po Vás. Můžete s přítelem uzavřít smlouvu o půjčce s přítelem třeba u právníka, ale to nic nezmění na faktu, že pokud vám přítel nebude mít třeba z čeho splácet, Vy bance budete muset. Vždycky budou honit Vás a nebude je zajímat, co máte domluveno s přítelem. Vzít si dluh proto, abyste jím zaplácla dluh jiný je špatná volba. Je to samozřejmě na Vašem uvážení, ale já bych se toho rozhodně obávala a neudělala to. Může se stát cokoli a dostanete se do problémů jen proto, že jste chtěla pomoci vyřešit problém přítelův. To je alespoň můj názor a vím, že na toto již doplatilo hodně lidí.
Nic se nezachrání, když vy si vezmete půjčku pro přítele. Jen to, že budete mít děťátko a budete zadlužená. Přítel má dluh, když dostane peníze od vás, tak ho nic nedonutí, aby se snažil vydělat peníze a platit své dluhy. Naopak, může dělat dluhy další. Nyní si ještě můžete vzít půjčku, nemáte dluhy. Co se může stát? Přítel přijde o zaměstnání, bude bez práce, vy na mateřské a nebudete mít na placení své půjčky. Stane se z vás, /// ne vlastní vinnou /// dlužník. Přítel se odstěhuje a nikdo ho nedonutí, aby půjčku platil. Když si chcete vzít půjčku, tak si můžete vzít třeba 30.000,- Kč, /// to je jen tip /// přichystat pro sebe a dítko krásné dny, kdy přijde na svět. Půjčka, to je žačátek dluhů, který nemá konce. Podívejte se na poradnu, kolik žen si pro přítele vzalo půjčku na byt, na dluhy a nakonec je přítel opustil. Žádná láska, za to nestojí.
Vite, myslim si, ze je blbost, ze pritel nedostane pujcku, protoze je OSVC. Takovych lidi co podnikaji a na sve podnikani si berou pujcky je spousta. Staci k tomu potvrzeni o vysi prijmu nebo danove priznani. Navic 100tisic nejsou zadne velke penize a pokud mu vlastni banka nepujci, je nekde chyba. Copak ma pritel za dluh, ze se nemuze domluvit na splatkovem kalendari?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.