Nejste přihlášen/a.
V Lídlu prodávají víno za 15 Kč/lt, má dost alkoholu, je to porušením zákona, pokud bych si jej vydestiloval? Litr čistého lihu by mne vyšel na cca 140 Kč což je super cena. Předpokládal bych, že alkohol ve vínmě je již patřičně zdaněný.
A to víte jak, jak jste to zjišťoval ten obsah alkaholu? Nezdá se vám že je to nějak levné? A kdo ví co v tom vlastně je?
... úmyslně vyrobí líh nebo destilát bez povolení anebo úmyslně líh nebo destilát bez povolení vyrobený přechovává nebo uvádí do oběhu,
no to je to právní vědomí obyvatel, nenapadlo by se mne ptát, zda mohu doma vyrobit alkohol..., pálit doma... to bylo vždy trestné.
No jo, ale tenhle alkohol už je vyrobený, nejednalo by se o pálení, ale o zvýšení koncentrace, vyčištění. Ale to jen tak na okraj, možná to je taky výroba; ale z jiného hlediska to vezmu: nevím co je to za víno, ale víno za patnáct korun litr si jiné zacházení nezaslouží.
Ahoj
Tož to je přeca vínovica. Ale viděl jsem jeden díl v pořadu Rady ptáka loskutáka, kde vínovici probírali. Tam říkal, ten pán co to ukazoval, že je to legální, jelikož dan z alkoholu zaplatíte. I když z litra levného vína z lídlu, vyrobíte tak půl štamprle a budete rád. tam pochybuji, že bude obsah alkoholu stejný jak píšou na etiketě.
Otázka zněla ... je to porušením zákona, pokud bych si jej vydestiloval?
pokud doma, na černo tak je to trestné, pokud v pálenici tak lze. Ale nakupte hektolitry vína... Jsou i jiné výroby než destilace, čistění lihu aj. A z pěstitelského pálení se nesmí prodávat, že se tak činí... Dávno tomu byl levný čistý líh v Polsku.
Pokud chceš vyrábět pro vlastní potřebu,tak nikomu nemusíš nic říkat a alkohol si vyrobit.Je na úřadech,aby ti prokázal nezákonnost.daňový únik je to jen v případě,že bys pálenku prodával.
Když se to vezme ze stránky ekonomie výroby,získá se z 3l vína asi 1 l kořalky,kvality výčepní lihoviny.Tedy asi 33 % ní.Nepočítám energii a práci.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.