Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už několikrát se tu tohle tema probiralo, proto se vas nechci ptat primo jen na vase zkusenosti ani na to, co to vlastne regresivni terapie je.
V blizke dobe me ceka regresivni terapie, ale obavam se toho,ze to nezvladnu. Dokazu zavrit oci,vybavit si nejake bolestive momenty,ale nejak je detailne rozebirat nebo si vybavovat vsechnu tu bolest,to bych nezvladla.
Chtela bych se vas teda zeptat,jestli mate nekdo zkusenost takovou,ze jste se snazili padnout do te hladiny alfa, ale hned jste otevreli oci a nedokazali to.Nedokazali jste si ty momenty vybavovat.
Dekuji
Ono pokud to bude dělat člověk zkušený, co to umí, měl by Vás uvést do jakési "hypnózy", ve které byste měla být schopná ponořit se hluboko do minulosti i do minulých životů a najít místa, která Vás blokují. Tím, že tyto okamžiky a zážitky projdete znovu, se odstarní blok, který Vám dělá potíže. Otázkou je, zda to tak skutečně je. Řada lidí popisuje že když tyto zážitky procházeli, hodně brečeli nebo se smáli.
Kamarád jogín, co se o toto velmi zajímá, pomocí regrese zjistit, že se bojí hluboké vody proto, že se kdysi v jednom životě utopil. Dalšímu vadilo, když mu někdo před obličejem šermoval natařeným prstem - kdysi byl údajně zastřelen.
U mě se "hypnotický" stav nezdařil, ale od jiného člověka mi bylo řečeno, že jsem byla v minulosti prodjná děva. Proto mám prý tolik gynekologických problémů...
Mně se chtělo brečet,když jsem platil.Na námitku že se to nějak nepovedlo,řekla paní že jsem zablokovaný a že za to nemůže.Tím mne vyléčila nadobro.
Anče, moje rada zní: Nikam nechodit, a žádnou takovou terapii nepodstupovat. Já jsem já a nikdo mi do mého já nebude zasahovat. Užijte si peněz jinak. - stařenka
Stařenko nevíte o čem mluvíte.Terapeut do žádného já nezasahuje! To nejde.Nemá nad Vámi žádnou moc.Pokud máte na mysli nějaké ovlivňování,tak to se děje zcela spontánně a zcela běžně při vědomí i Vám. Mimochodem Vy víte jaké je vaše vlastní já? Vsadil bych se,že byste byla překvapená co se ve Vás skrývá.
Jinak tazatelka nepíše proč tu regresivní terapii podstupuje. Od studovaného lékaře vím,že spoustě lidem pomohla. Strach je často součástí léčebného procesu...
dekuju za odpovedi. Jdu tam proto,ze nemuzu vubec spat a psycholog mi kdysi rekl,ze to bude ve mne nekde huboko ta nespavost, ze musime najit nejaky zacatek, kde se to vsechno rozjelo a pak by to melo byt snad v poradku. Mam hodne duvodu, ale tenhle je ten nejhlavnejsi, protoze kdyz nespim, tim se vsechno rozjizdi - deprese, agresivita, kromě toho mám obsedantně kompulzivní poruchu.
Sice u psychologa nic platit nebudu,protože je to hrazené VZP,ale bojim se toho,aby to nebylo nejake zneuziti,treba ze se v te hladine vratim do tech bolestivych casu, rozbrecim se nebo bude jina afektivni reakce a on to bude brat jako zabavu.
Milá Anče, ještě něco napíši. Starala jsem se o otce, když ležel po mrtvici. Naříkal ve dne v noci, práce bylo nad hlavu a k tomu jsem měla manžela a dvě děti. Pokud jsem chtěla aby se vyspala rodina, nespala jsem já. Zhubla jsem 36 kg a kdyby nezemřel otec, asi bych to nevydržela. Z tohoto letitého zápřahu jsem měla poruchu spánku. Nejdříve jsem brala léky na noc na spaní, klepala jsem se jako osika a všechny okolo jsem prosila, aby mně nechali vyspat, že je to lepší než chleba s máslem. No, trvalo to nějakou dobu, delší dobu, ale už zase spím normálně. Možná to píši zbytečně, ale prostě bych na žádnou regresivní terapii nešla. Proč? Jak mi tu Michal píše, že nevím o co jde? Osobně to nevím a nestojím o ten zážitek, já se snažím učit z chyb druhých. nemusím vždycky osobně dostat po čuni. Tak, už to víte. - stařenka
Jsou věci se kterými silou vůle a bez pomoci nepohnete. V psychice jsou oblasti,které jsou mimo lidskou vůli podobně jako ve fyzickém těle.Žijí svým vlastním životem.A s tím pomůže odborník. Učit se z chyb druhých je dobré,ale po čase stejně dojdete do chvíle,kdy nějakou tu chybičku sama uděláte,protože jsou důležité vlastní zkušenosti a prožitky.Dokud se sama nespálíte o kamna,nebudete vědět jaké to je se o ta kamna spálit a proč si dávat na ně bacha,jak Vám všichni okolo říkali. Pocit,který zažijete vám dá jasnou představu o tom co to je se sálit o kamna,takže už Vám nikdo nemusí nic vysvětlovat. Podobně je to se životem.Lidé kolem Vás dělají věci,které byste neudělala,protože jste na vlastní kůži okusila následky takového jednání. Kdo nezažil jaké to je,když mu zemře jeho milovaný pes nechápe plně zármutek majitele nad uhynulým zvířetem.Každý je jedinečný a každý má svou cestu a své vlastní interpretace svých zkušeností.
Michale, věřím, že to myslíte dobře. jen když vidíte, jak se někdo popálil a jaké má spáleniny, když si na kamna sáhl, tak mi to stačí a o vlastní zkušenost a prožitek nestojím, tak asi tak. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.