Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu odmítnout práci od úřadu práce?

Od: poprvenapracak odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

Chystám se poprvé na pracák a chci se zeptat:

-oni mi tam můžou nabízet práci, kterou třeba můžu dělat,nebo která se ke mě třeba dokonce hodí vzledem ke kvalifikaci,vzdělání atd. a já jí nebudu třeba chtít,bez nějakého zvláštního důvodu,jak se taková práce odmítá? a vůbec,jak se na tom pracáku má člověk chovat,jak s nima jednat?například když mi nabídnou práci a řeknou jaký tam zhruba bude plat,tak já nemám absolutně šajna,jestli je ten plat slušný,nebo ne,jsem totiž v těhle věcech úplnej panic a úplně mimo. pak budu muset nejspíš hned běžet k internetu a nějak si zjistit,jaký platy jsou adekvátní(není někde sajty,kde se takový věci píšou?)

- a pro vyplňování formulářů(registrace)potřebuji nějaké spešl údaje,co nevypotím z hlavy(pojištění nebo tak), jestli si ti formuláře můžu vzít nejdřív domů.

děkuji moc za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

2x
Nevím jestli si můžeš vzít formulář domů ale určitě ho zvládnes vyplnit,dále práci ti budou nabízet třeba za 8 tis no a pokud bez udání závažného důvodů práci odmítneš tak tě vyřádí z evidence,tak to tedy bylo v době kdy jsem tam byla já

dusatka*
hodnocení

2x

Ano, pokud odmítnete práci bez závažného důvodu, vyřadí vás z evidence. Radši si proto práci sežeňte sám. Práce je teď všude dost, nezaměstnanost je minimální.

hodnocení

0x

Nebo se můžete domluvit na místě nové práce, aby Vám do papíru od pracáku napsali: "uchazeč nevyhovuje našim podmínkám".

K nám nechoďte, páč já tam napíši: uchazeč bezdůvodně odmítl práci.

myslím, že není nic jednoduššího než udělat tak špatný dojem a pak ho prostě nevezmou... ale čert ví. Já jsem jednu práci jednou odmítnul, ale to jsme se spíše domluvili s pánem, že to není to pravé - byl uznalý ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]