Dobrý den oddlužení již mám od roku 2009 tenkrát jsem byla na Úřadu práce a sepisovali jsme nyní již s bývalim přítelem něco jako smlouvu o důchodu a že mi má vyplácet důchod v pravidelných měsíčních splátkách po celou dobu trvání oddlužení.Nyní jsme se s přítelem rozešli já sem stále bez zaměstnání a nemám z čeho splácet ,přítel tvrdí že smlouva byla dobrovolná a že mi to platit nemusí,ale já si myslím že když se tímto zavázal tak by měl .Můžete mi prosím poradit Děkuji Krejčová
Dobrý den. Pokud s Vámi přítel uzavřel smlouvu, učinil tak dobrovolně a bez nátlaku a není v ní napsáno, že platí jen za podmínky, pokud spolu budete, pak ho tato smlouva zavazuje a měl by jí plnit. Pokud tak nečiní a Vy na tom trváte, obraťte se na právníka, aby Vám pomohl v pro dalším jednání.
doplněno 06.01.12 16:49:
Nikdy to nebyla přítelova povinnost, přesto se k ní dobrovolně zavázal smlouvou. A ze smlouvy pro něj již povinnost plyne.
sebod*
Záleží na formulaci té smlouvy. Takto nejde jednoznačně odpovědět. Většinou tyto smlouvy NENÍ nutné dodržet, protože jejich znění je zhruba - pan X bude paní Y přispívat tolik a tolik měsíčně. Takže právně - nulová povinnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.