Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod z domu před rozvodem bez sdělení adres

Od: katy75* odpovědí: 5 změna:

chtěla bych se zeptat, mám podanou žádost o rozvod a zatím bydlíme ve společném bytě, ale soužití se stává náročné na psychiku moji i dětí, manžel dělá doma problémy. Zajímalo by mě, zda mám právo s dětmi odejít bydlet jinam, aniž by se on dověděl, kde, protože se bojím, že by z jeho strany mohlo dojít i k napadení, protože mi vyhrožoval dokonce zabitím. S tím, že místo pobytu oznámím jak soudu, tak sociálnímu odboru. Moc děkuju za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Právo odejít máte, ale musíte to manželovi říct, že máte v úmyslu se odstěhovat. Aby Vás neudal za únos dětí. I takové případy se stávají. Nemusíte mu říkat kam, na úřady to nahlásit musíte. Než budete mít soudní stání ohledně děti, mají právo být s matkou.

katy75*
hodnocení

Mockrát vám děkuju za odpověď.

Hlavně neprohlašujte že už se do společného bydlení nikdy nevrátíte. V tom případě by on měl možnost vás odhlásit a získat bydlení pro sebe. Myslím ale že se stejně dozví kde bydlíte. Chtělo by to nahlásit se na oko ke kamarádce, nebo rodičům a bydlet někde tajně třeba v podnájmu. I za vyhrožování by mu mohli dát zákaz se k vám přiblížit. Natočte si ho.

uska*

Přesně tak, jak píše ringo. Změnu adresy se lehce dozví ze spisu kam může nahlížet. Na úřady dát adresů rodičů, aby vám tam chodila pošta a odstěhovat se do pryč. Pokud děti nechodí do školy, tak by se vám to mohlo podařit utajit. Jsouli to školáci, tak si manžel na děti počká před školou a nebo přímo zajde za třídní učitelkou a bude dělat scény, že má starost a že nic neví ... a pak dostane dobrozdání k soudu jak je výborný otec.

Pokud jsou děti nezletilé, pak na úřadu péče o dítě musí být uvedeno místo pobytu, nejen doručovací. Kdyby se manžel obrátil na sociálku a poslal jí na kontrolu k matce, musí jim umožnit návštěvu bytu, kde pobývá s dětmi. Ale na úřadě může požádat o to, aby nepodávalli info o jejím pobytu manželovi, z důvodu bezpečnosti.Ta sociálka vykoná návštěvu před soudním jednání o svěření dětí do péče stejně. Většinou se tak děje na popud soudu, takže na úřadech doporučuji nahlásit adresu skutečného pobytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]