Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny...
Chtěla bych se zeptat. Asi před půl rokem jsem v práci nestihla změnit účet,na který mi měla přijít výplata cca. 11.500,- a bohužel to dopadlo tak,že té dotyčné mezitím exekučně blokovali účet a peníze tam bohužel přišly. Od té doby s ní není řeč a do toho ještě zasahuje její přítel,že mi žádné peníze nevrátí. Poraďte mi prosím,co v takovém případě dělat. Jsem teď v hodně tíživé situaci a ty peníze tu schází. Předem děkuji za jakoukoli radu. Lucka
Obratte se na policii. Jedna se o trestny cin! A kontaktujte toho, kdo vam penize poslal. Melo by to jit dokonce pres banku, ktera upozorni dotycneho, ze penize nejsou jeji a mela by je vratit. Alespon tak to slo, kdyz jsem poslal penize spatne ja. Banka je upozornila a penize se zaslali zpet.
Pak by jste se měla podle mého názoru obrátit na exekutorský úřad s dokumenty, potvrzující, že došlo k zaslání na špatný účet a exekutorský úřad by měl provést exekuci. Peníze zaslané omylem na špatný účet nejsou podle práva majektem majitele účtu.
Tak já v pondělí zavolám na mzdový do toho zaměstnání,aby mi to poslali na adresu a pak na ten exekutorský úřad dojdu. A ještě jedna věc...Nevíte někdo,jestli z těch peněz budu platit něco tomu exekutorovi? Slyšela jsem něco o nějakých 4% z vymáhané částky...
Určitě nic platit nebudete, je to neoprávněné zadržení vašich peněz. Žádná 4 procenta, bude vás to stát pouze čas a vysvětlování.
Tak zajděte na policii, podejte trestní oznámení, že to byla vaše výplata vám potvrdí zaměstnavatel, nebo zkuste kontaktovat exekutora, s tím, že neoprávněně zabavil vaši výplatu..
S tím policie nic neudělá. Musíte se obrátit na exekutora, který přikázal exekuci na účet dát. Musíte prokázat, že Vám ta částka skutečně náleží a požádat o vyloučení této částky z exekuce.
Oni už teď na tom účtu tu exekuci nemají,tak si myslím,že s tím exekutor asi nic nenadělá.
doplněno 06.01.12 14:37:A hlavně jsem mu i volala a bylo mi sděleno,že jsem si na jejich účet nic posílat neměla,když nejsem vlastník,takže mi jakoby řekl,že to je moje vina,tak že mi nic nevrátěj. A hlavně to prý takhle ani dělat nejde. To mi řekl ten exekutor...
Moc tomu nerozumím. Vy jste dala zcela jednonačně (předpokládám písemně) pokyn zaměstnavateli, aby vaši mzdu zasílal na nějaký konkrétní účet. Zaměstnavatel váš pokyn bezezbytku splnil. Takže ten s tím dále nemá nic společného. Podle všeho účet nepatřil vám a s vlastníkem účtu jste měla dohodu, že vám následně peníze vyplatí. Nevyplatil. Takže v žádném případě nejde o platbu bez právního důvodu. Na PČR můžete, ale tam, stejně jako u soudu budou po vás chtít důkazy o tom, že vám peníze měly být vyplaceny. Pokud máte smlouvu mezi vámi a vlastníkem účtu o tom, že vám něco dluží a má vám něco zaplatit, pak byste mohla vyhrát. Pokud nemáte smlouvu, ani svědky, pak to bude docela těžké. Založení vlastního účtu trvá cca 10 minut - zřejmě pocházíte z ostravska a nemáte čas. To pak je těžké.
Číhněte se úplně na začátek stránky. Je tam psáno,jak to bylo. Jinak účet mám,jenže byl v tu dobu blokovaný taky.
doplněno 06.01.12 17:51:Pardon,je to pochopeno celkem i dobře. Myslím,ale že ten můj zaměstnavatel by mi mohl vystavit nějaké potvrzení,kam a jaká částka byla poslána,ne?
Určitě - takové potvrzení vystavit není problém. Sice to zaměstnavateli bude připadat trochu divné, když poslal peníze na účet, který jste určila, že chcete potvrzení na jaký účet peníze zaslal, ale zaměstnanci mívají různé zvláštní požadavky.
Čtěte historii, bylo to tady nedávno i s řešením. Měla jste ihned kontaktovat banku. Zaměstnavatel nic neporušil, chyba byla u vás. Stačilo mu přece říct, aby peníze na účet nevkládal. Zkuste se poptat tazatele u dotazu jak to dopadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.