Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
prosím poraďte.
Musí se společnost s ručením omezeným, jejíž služby odebírá podnikatel ze Slovenska (tj. cizí stát), registrovat k DPH či nikoliv?
Děkuji.
ono to dává smysl, potřebují sledovat odvedené daně i v rámci EU, kde bude odvedena...
je to výhodné pokud firmy, kterým fakturujete jsou také plátci, v opačném případě je to pro ně zdražení a je otázka, zda se to kvůli jedné zakázce mimo ČR vyplatí.
Pokud se jedná o službu (nikoliv prodej zboží) mimo ČR musíte se stát plátci DPH. Bacha na to, při kontrole by Vám taky pak mohli doměřit DPH zpětně od té doby, co jste měl povinnost se k této dani registrovat.
Díky za odpověď.
Ano, jedná se o služby internetové povahy.
Ještě jsem četl, že mě FÚ nezaregistruje k DPH do té doby, dokud jim nepředložím nějaký doklad (fakturu) ze kterévyplývá, že mám povinnost stát se plátcem DPH. Mohu to tedy udělat tak, že vystavím klientovi na Slovensko 1. fakturu - daňový doklad, kde již bude uveden i rozpis DPH a s touto fakturou posléze jít žádat na FÚ přihlášení k DPH?
Ano, dobrovolně pokud obrat není větší než 1 milion korun v po sobě 12 jdoucích měsícícjh. Ale i při dobrovolné registraci k DPH musíte státu dokázat že skutečně dodáváte služby v rámci jiného státu. Pokud tomu tak není, není důvod stávat se plátcem DPH.
to se mi nezdá, když jsem se registroval, bylo tam jen zda je to dobrovolné nebo povinné a z jakého důvodu. Žádnou fakturu předem nepotřebujete, i kdybyste měl obrat 1tis měs a prodával jen v rámci CZ, nikdo vám nemůže zakázat být plátcem DPH
od loňského roku je tam ale nějaká doba než vám FÚ potvrdí, že jste se plátcem stal... není to dnem oznámení! Takže rychle přihlášku a až po potvrzení ze strany FÚ vystavit fakturu s DPH.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.