Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jaký je Váš názor?!
Dcera,19 let,studující denně Vysokou školu.Otec platí výživné ve výši 2400?-Kč, z měsíčního čistého výdělku 22.000.-Kč,má ze současného manželství ještě dvě vyž.povinnosti. Dceři nikdy nic nad rámec výživného neposkytl. Já jsem vdaná,mám také ještě dvě nezl.děti,příjem 7600,-Kč.Dcera si nyní požádala o zvýšení výživného, z důvodu nástupu na VŠ. Jaká je dle Vás adekvátní částka,kterou by ji měl otec platit? Dcera "bere" jakoukoliv brigádu,studuje řádně,atd. Děkuji za odpověď.Fatima
Na jedno dítě (18) výživné 1000 na druhé (6) 100, Není tam překlep a připadá mi to adekvátní.
Pokud se děti budou živit suchým z nosu, pak snad.
Částku vám nakonec určí soud, protože co vám se bude zdát adekvátní, soudu bude připadat moc. Vím o čem mluvím. Výživné se vyměřuje z toho, co tatínkové vydělají, a když náhodou nevydělají nic, tak se holt nedá nic dělat a maminka si musí poradit sama. Ale v každém případě se požadovanou částku vyplatí nadsadit. Soud ji samozřejmě může přiznat sníženou, ale nikdy ji sám nezvýší.
100kč na šestileté dítě? To snad ne... dítě potřebuje nejen jídlo, ale také teplé zimní oblečení a boty, nějaké hračky, musí se doma koupat... co z toho krom levných malých hraček koupíte za 100kč?
18 letý člověk, když jde na výšku, může jít samozřejmě na brigádu. Ovšem ta brigáda musí pokrýt bydlení, věci a skripta do školy, šalinkartu a další nepostradatelné věci. Ono totiž ta samotná skripta do jednoho předmetu leckdy stojí kolem 800,-...
Víte, tady nejde vůbec o to, jako adekvátní částku by měl otec vaší dcery platit, spíše jde o to, jestli na to má. A takto bude postupovat soud. Takže bývalý manžel má ještě dvě vyživovací povinnosti, soud bude i k tomuto přihlížet a k příjmu jeho současné manželky a k jejich životní situaci - splátky půjček atd. . U vás naopak bude dále zkoumat příjem vašeho nynějšího manžela. Ať si zkusí vaše dcera říci o 3000 tisíce, maximálně tak 3500 Kč, ale to už bude asi strop. Jako asi tak, do návrhu o zvýšení výživného na sebe může dcera do petitu napsat, že navrhuje zvýšení i vyšší, ale co jí to bude platné, když soud zjistí, že otec na to nemá? A že se otec bude bránit zvýšení, to je asi více než pravděpodobné, viďte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.