Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše výživného na zletilé dítě

Od: fatima74 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,jaký je Váš názor?!
Dcera,19 let,studující denně Vysokou školu.Otec platí výživné ve výši 2400?-Kč, z měsíčního čistého výdělku 22.000.-Kč,má ze současného manželství ještě dvě vyž.povinnosti. Dceři nikdy nic nad rámec výživného neposkytl. Já jsem vdaná,mám také ještě dvě nezl.děti,příjem 7600,-Kč.Dcera si nyní požádala o zvýšení výživného, z důvodu nástupu na VŠ. Jaká je dle Vás adekvátní částka,kterou by ji měl otec platit? Dcera "bere" jakoukoliv brigádu,studuje řádně,atd. Děkuji za odpověď.Fatima

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

polulinapermanenta
hodnocení

0x

Na jedno dítě (18) výživné 1000 na druhé (6) 100, Není tam překlep a připadá mi to adekvátní.

meandra*

Pokud se děti budou živit suchým z nosu, pak snad. *bzum*

Částku vám nakonec určí soud, protože co vám se bude zdát adekvátní, soudu bude připadat moc. Vím o čem mluvím. Výživné se vyměřuje z toho, co tatínkové vydělají, a když náhodou nevydělají nic, tak se holt nedá nic dělat a maminka si musí poradit sama. Ale v každém případě se požadovanou částku vyplatí nadsadit. Soud ji samozřejmě může přiznat sníženou, ale nikdy ji sám nezvýší.

martinaa*

100kč na šestileté dítě? To snad ne... dítě potřebuje nejen jídlo, ale také teplé zimní oblečení a boty, nějaké hračky, musí se doma koupat... co z toho krom levných malých hraček koupíte za 100kč?*zed*

18 letý člověk, když jde na výšku, může jít samozřejmě na brigádu. Ovšem ta brigáda musí pokrýt bydlení, věci a skripta do školy, šalinkartu a další nepostradatelné věci. Ono totiž ta samotná skripta do jednoho předmetu leckdy stojí kolem 800,-...

lemar0

Tedy ať čtu jak čtu, tak tam pisatelka nic o 1000 Kč pro jedno dítě a pro druhé dítě 100 Kč nepíše.

eulalie*
hodnocení

0x

Víte, tady nejde vůbec o to, jako adekvátní částku by měl otec vaší dcery platit, spíše jde o to, jestli na to má. A takto bude postupovat soud. Takže bývalý manžel má ještě dvě vyživovací povinnosti, soud bude i k tomuto přihlížet a k příjmu jeho současné manželky a k jejich životní situaci - splátky půjček atd. . U vás naopak bude dále zkoumat příjem vašeho nynějšího manžela. Ať si zkusí vaše dcera říci o 3000 tisíce, maximálně tak 3500 Kč, ale to už bude asi strop. Jako asi tak, do návrhu o zvýšení výživného na sebe může dcera do petitu napsat, že navrhuje zvýšení i vyšší, ale co jí to bude platné, když soud zjistí, že otec na to nemá? A že se otec bude bránit zvýšení, to je asi více než pravděpodobné, viďte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]