Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Killer Sudoku a pohotovost mozku

Od: tomas41 odpovědí: 4 změna:

Pocituji, že mi vynechává pamět a nemyslí mi to tak rychle, je mi 41 let a nelíbí se mi to.

Kdysi jsem dělal Sudoku, ale to bylo pořád stejný. Lehký mi šly, těžký jsem nedodělal.

Nyní jsem chtěl zaměstnat mozek a vytáhl jsem Killer Sudoku. Je mi divný, že sice k řešení u lehčích variant postupuji, ale

a/ potřebuji k tomu si psát na celou A4 vedle toho různé možnosti

b/ na dokončení prvního zadáné jsem strávil asi tři hodiny, navíc s přestávkama.

Je to opravdu tak těžké? Nebo jsem už takovej případ? Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No je rozdíl v killer sudoku je dosti velký...záleží na tom kdo jak náročnost uvádí...je to jako u křížovek...záleží na autorovi a jak svoje sudoku nazve...dělám je léta a většinu zcela bez pomocného papíru...je to o stylu řešení které zvolíte..:)

tomas41
hodnocení

coteda: Bez pomocného papíru? Tak to jste geinální! Já až včera se dočetl o tom součtu 45 a tak se zjistí občas na 100%, co tam je, ale pak bych si nedokázal pamatovat, že v těchhle políčkách je 1 nebo 3, ale nevím, které je vpravo a které vlevo. Musím si to napsat na papír vedle.

Zdroj jsem našel v sobotním vydání Dnes.

Opravdu se to dá natrénovat...lehké sudoku na rozcvičení ...je to dobré...pokuste se trenovat na těch jednoduchých...mělo by být hotovo do 2-3 minut...až to budete zvládat, tak zvyšovat nároky na obtížnost...dostanete se do určitého rytmu kdy poznáte jaké číslo v řádku chybí aniž by jste musel počítat...myšleno chybí-li jedno číslo v řádku, nebo čtverci musíte poznat které chybí. Zrychlí to luštění...a hlavně to baví..:)...hodně úspěšných sudoku...a víte kolikrá jsem si říkal že jsem blbej...když jsem hleděl do suduku třeba hodinu...to je potřeba odložit a chvíli dělat něco odlišného...:)

tomas41
hodnocení

Jo, tak to já mám, že hned vidím, který dvě nebo jedno číslo v řádku/sloupci chybí, to jsem nacvičil. Ale Killer, tam je to dle mého o více levelů vejš. A proto ten dotaz tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]