Nejste přihlášen/a.
Asi před rokem jsem byl u lékařky kvůli problémům v krku. S prominutím každé ráno chrchlám a vykašlávám spoustu hlenů... Kuřák nejsem. Našli mi zlatého styfylokoka. Přeléčili nějakými širokospektrálními antibiotikami. Při kontrole již nic nenalezeno, nicméně problém se vůbec nezměnil. Krční lékařka mi tvrdí, že jsem zdráv a že nemá co léčit. Je to ale velmi neestetické a nepříjemné každé ráno i přes den chrchlat jak to prase. Neznáte nějaký účinný lék? Děkuji.
Toho stafylokoka vám zjišťovali i z krve, nebo jenom z výtěrů z krku? Je možné, že ho někde po těle ještě máte.
Také jsou potraviny, které mohou zahleňovat, zejména proslulé mléko a mléčné výrobky, může to ale být i alergická reakce na nějakou jinou běžnou potravinu. Zkuste pro začátek na pár dní úplně vynechat všechno mléčné, co to udělá
Stafylokoková nákaza u Vás změnila ( porušila) imunitní systém a nyní dochází k jeho reakci na všechny podněty. Není vůbec snadné odhanout zda se Váše tělo s tím vyrovná a za jak dlouho. Bude zapotřebí k posílení imunitního systému více trpělivosti a také jeho aktivní posilování. Širokospektrá antibiotika v tomto případě také udělala své ale na potlačení hnisavého procesu v těle jsou aplikovanou nutností. Bude to chvíly trvat něž tělo znovu nabere potřebnou ochranu a pochopí, že se může vydat touto cestou bez dalšího vnitřního boje.
Nevím jaké máte možnosti ale na otázku co by jste měl dělat je v podstatě jednoduchá. Na nějaký čas změnit prostředí nejlépe někam k moři ale i hory by měli zabrat a k tomuto problému zásadně pobytem prospět. Déletrvající potíže všeobecně se stávájí chronickou záležitostí a potom je už nemožné situaci zcela vyřešit. Po té může docházet pouze k potlačení symptomů. V této věci důrazně doporučuji opravdu alespoň na čas změnit prostředí = zcela zásadní. Upravit stravovací návyky bla bla .. všeobecně používané. Hlavně tedy otužovat pozvolna a postupně bez šokové terapie, inhalovat a samozřejmě příjem ovoce zeleniny a pít a pít! - VODU. Vodu doplňovat pitím čajů - bylinkových s co největším podílem aktivních látek pro posílení imunity ( kupovat v lékárně) a / střídat je!= hned od začátku. Organizmus bude mít tak šanci vybrat si potřebné k zvládnutí jeho oslabení a získat látky, které jsou tak potřebné pro informaci imun. systému. Znovu opakuji, že zvládnout toto nelze bez již zmíněné změny prostředí.
No za 14 dní jdu na drobnou operaci a pak budu muset držet dietu, tak chci i zkusit změnit stravování a v létě po letech zase k moři, tak to třeba vyjde. Dík
Možná je to kvasinková infekce, alergie na roztoče, chronická infekce (tedy ne bakterie, ale vir) někde v těch dutinách poblíž... asi by to chtělo začít na ORL, od toho se to bude odvíjet dál. Myslím, že vám obvoďačka dá doporučení bez odporu, co už s vámi
I po 6 letech je situace stále stejná, jen se to pomalu zhoršuje. Párkrát jsem dostal antibiotika a nic...
Chce to rozbor hlenů. Dělají to na plicním oddělení a nasadí cílenou léčbu. Nevím, zda musíte mít na plicní žádanku od obvoďáka nebo ne.
Na plicní chodím. Asi 90 letá doktorka mi řekla: Tak co s vámi...? No ono je to normální, že se plíce zbavují hlenů. Odchod.
Ahoj, jen se chci zeptat zda je nějaká změna u ranního vykašlávání. Mám cca 4 roky. Už si nepamatuji jestli to byl následek nějakého nachlazení, ale okolí na mě tlačí, ať s tím něco udělám. Na plicním jsem byla. Ráno kašlu tak pul hodiny až hodinu. Není to pravidlem. Některé dny ani moc ne. Ale v 80% ano. Vykašlávám . Večer po ulehnutí někdy také. Zkusila jsem všechny možný léky na vykašlávání, také na astma, protože mám prý lehký náběh, ale nepomohlo.Teď zkouším vyloučení mléka 14 den, ale nic moc. Jsem v koncích. Je to nepříjemné. Nejsem kuřák. Díky za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.