Nejste přihlášen/a.
Pomaham stvorit zivotopis znamemu, ktery hleda praci, je ve starsim veku. Sama nemam o zivotopisech moc predstavu, co se opravdu rada. Nasla jsem si vzor bud strukturovaneho nebo evropskeho zivotopisu a zacala se dotycneho vyptavat, kde vsude pracoval, abych mohla uvest nabyti praxe. ale on mi tvrdi, ze si vse nepamatuje presne kde kdy byl a ze je to nebude zajimat. Jelikoz mam rada presnost, trvam na napsani zivotopisu jaky opravdu dnes zadaji. muzete nekdo poradit?
Stridal cely zivot pouze 2 obory-zdravotnik a kuchar a zas by mel zajem v jednom uz techto oboru. takze kdyz bude psat do zdravotnictvi bylo by asi dobre vypsat rozkouskovane pracovni pomery po nemocnicich, dohromady to dela 15 let praxe. Zbytek tedy pohostinstvi a skola, je mu 57 let, takze opravdu prostridal hodne. Mam vse vypisovat. zadala jsem zapoctak, ale ten si s sebou neoprinesl, mam na nem asi trvat, ze,aby vse souhlasilo. ovsem jestli tam ma vsechno. proc se tak staram, jde o to, ze cim driv bude mit pan praci, tim driv dostanu od neho penize, ktere mi nalezi.
Manžel pracoval jako ředitel oddělení Řízení lidských zdrojů a dělal spousty výběrových řízení. CV-poskládat od posledního zaměstnání a mělo by vše být na jedné A4-není čas to číst, většina personalistů si jako první čte motivační dopis a pokud ten nic nevypoví tak CV ani neotvírá.
Lido, nejak to snad stvorim,ale opravdu se musi snazit mi dat ten zapoctak ,aby jsme s k tomu dopracovali.chce se mi kricet jak je bl...,neschopnej,mlatila bych ho hlava nehlava,jen kdyz ho vidim.
Strukturovaný nemusí být jen chronologicky, v některých případech může být vhodnější uvést pouze relevantní informace podle význačnosti a délky trvání, takže by na první místo hodil deset let vedoucího, pak dva roky obyč práce v zahraničí, dále jedno nevýznačné místo, druhé nevýznačné místo.. V další části uvést absolvované kurzy, semináře, konference a další akce.. Zbytek (tj mimo obor nebo nepodstatné) shrnout jen do jednoho, dvou bodů.
Nějaká ta data a roky k tomu ale stejně budete potřebovat zjistit.
Dnes jsou zaměstnavatelé natolik vytíženi, že odmítají číst dlouhé životopisy s tou "omáčkou", jak jsme se to dříve na škole učili. Tedy jmenuji se...,narodil jsem se, žiji v...
Dnes požadují pouze struktrurovaný životopis. Tedy: jméno a příjmení, datum narození, bydliště, rodinný stav, počet dětí, kontakty na sebe /telefony, e-mail.
Dosažené vzdělání: vypsat všechny vzdělávací zařízení, která člověk navštěvoval a k tomu roky / třeba1990-1994/. Začíná se od nejnovějšího, skončí se základní školou.
Dosavadní zaměstnání - právě tak: začít tím posledním, nejnovějším, od kdy do kdy, dolů pokračovat chronologicky těmi staršími.
Přidat zvláštní dovednosti: ŘP a jeho skupiny, znalost jazyků, ovládání PC, svářečský průkaz, rekvalifikace - jaké a kdy...Prostě všechno, co může člověk nabídnout. Můžete uvést ve stručnosti i některé vlastnosti: kreativita, asertivita, zkušenosti s tím a tím...
Na konec místo bydliště, datum a VLASTNORUČNÍ PODPIS UCHAZEČE.
Někde požadují přidat k životopisu i fotografii, pak je vhodná malá, taková na OP /ne někde od moře/.
Jinak se správným napsáním životopisu Vám poradí na každém ÚP, patří to k náplni jejich práce. Ať to vyjde. Jaga.
Babajaga-Tomu bych rozumela,ja jsem jen ztroskotala na uvedeni jeho praxe.chtela jsemdat dohromady kolik let delal ve zdravotnictvi a kolik v pohostinstvi,ale je to vse cca,tak aby hned neusoudili,ze je flink.Napr.po ZS nekolik nedodelanych skol,pak prace ve fakultni nemocnici,nasledovne v Praze Bohnice+ nasledovne vecerni skola pri zamestnani ,s mar´turitou,jako osetrovatel.Delal i veskerou peci s injekcema,tvrdi,ze muze toto vykonavat.Vcera jsem mu hledala praci ,kde shani zdravotni sestry a laboranta na rentgen,coz uz take delal pred ix lety.,ovsem jsem zjistila,ze na tohle musi byt jeste specielni skoly navic,aby snad i tu sestru mohl delat.Tedy nevim to urcité,ponevadz o laborant na RTG jsem s nimi mluvila ja a pak si tam zavolal sam jak bylo smluvene a rekli mu pry ne.Zda potreboval i jinou skolu na sestru,se clovek od neho nedozvi.Strasne me provokuje svym pristupem ke vsemu a je mu asi 57 roku,uz by mohl mit rozum.pracoval i leta jako sanitar a opravdu chvaleny,vyzadovany lidmi,treba pred operaci s i zadali nejradeji jeho,to jeste kdyz existoval lidsky pristup.No,ale vsude vydrzel maximalne 5-8 letpotize s nim byli jineho charakteru i presto ze v praci jednicka.takze i trnu az si budou overovat,posledni nemocnici ,proć odesel,aby ho zrovna vrchni nepomluvila.mel s ni nejake dohady a propustili ho.no,hlavne jde ted o to jestli mam vypisovat ty zamestnani,nebo jen napsat tolik a tolik let v toto oboru a zminit napr.ktere firmy?diky
Když je to takhle složité, asi bych to nerozváděla: půl roku v nemocnici A, 3 roky v nemocnici B... Napsala bych souhrnně, že pracoval ve zdravotnictví celkem třeba 15 let, v tom a v tom oboru. Oni to opravdu někde ani kloudně nečtou, takže to stačí takto heslovitě. Při přijímání záleží krom toho životopisu ještě na celé řadě aspektů: Přijímající může být člověk, kterému uchazeč nějak "nesedne" už od pohledu, třeba by ani nedokázal zdůvodnit, proč a pak je celý životopis stejně na draka.
Stejně tak bych napsala: práce v pohostinství 2001 - 2007 /například/ - funkce: provozní, číšník, kuchař /prostě co dělal/. Ne psát, že byl půl roku ve Lhotě a rok v Brně. To zaměstnavatele stejně většinou nezajímá, ledaže by se chtěl na tom minulém místě o tom člověku informovat - jaký to byl pracant apod. Tak ať se daří. Jaga.
doplněno 07.01.12 12:35:A když čtu, že se na něho zlobíte /blbej, neschopnej/, tak pokud to není přímo člen rodiny, nechte jej, ať si to udělá sám. Zvláště, když Vám k tomu nechce dát podklady. Na ÚP mu poradí a v 57 letech není už snad potřeba někoho vodit za ruku. Ušetříte si nervy a starosti.
babajaga-Diky za navod.Krom toho ja bych nikoho nevodila za ruku,mam svych starosti az nad hlavu,ale prave i financni a ten pan mi dluzi penize a me je jasne,ze dokud nenajde praci,tak je neuvidim.Ze mi je musi zaplatit na vedomi bere,ale jeste ho v zivote nenutila situace starat se sam o sebe,takze ta pomocna ruka mu uz asi zustane,ponevadz pochybuju,ze by okolnosti stacily k jeho dozrani.Hledam pro neho typ na praci-sanitar u nas blizko je Jablonec,Turnov,Semily,Jicin,Jilemnice.do Jablonce jsem nasla ze chteji ale s ridicakem,to on nevlastni,proste potom nikdy netouzil a ted by se mu hodilo.Ostatni nechteji.Hledam v Blazinci v Bohnicich jestli nemaj pozadavek,ale nemuzu nic objevit,vyjely mi jen Benatky okr MB,volala nechtej.byla bych radej,kdyby se neco naslo v blazinci,ponevadz tam pracoval jako osetrovatel par let a v nejhorsim by si ho tam mohli nechat jako pacienta.Pokus o zert.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.