Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sehnat brigádu k hlavnímu zaměstnání

Od: iirenuska* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím vás nemohl by mi někdo poradit, jak bych našla nějakou poctivou brigádu k hlavnímu zaměstnání, které mám na 3 směny? Mám pokaždé volno v jiný čas a je to špatně placená práce, bohužel mi nic jiněho nezbývá, než tam zůstat, protože v našem okolí to s prací vypadá opravdu špatně.

Proto potřebuji sehnat nějaký přivýdělek .

Pokud jste na tom stejně jako já a brigádu jste sehnali, tak z jakého oboru, abych věděla na co se mám zaměřit. Hledám na internetu, ale zatím bez výsledku. Napadl mě třeba rozvoz novin, letáku do novinových stánků, ale taková práce se snad dědí a nikde se nenabízí. Pak úklid, ale ten se dělá v určitý čas každý den. Jsem z toho zoufalá... Poradíte mi někdo? Nechci se propadnout na dno... Děkuju za každou odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemáte pravdu, rozvoz novin a letáků se nedědí, to se lehce dá sehnat. Ale má to háček.

Nabídli mi roznášení letáků, 1 x týdně, středa. Bylo to na mnoha vesnicích v okolí, asi jim právě dosti lidí odešlo. Měla jsem si sama udělat svůj okruh, ale tak, aby to nebylo pro ostatní rozcourané. Sehnala jsem si 6 vesnic poblíž sebe, některé větší, někde se dávalo třeba jen 20 - 30 schránek. Celý okruh okolo 15 km. Plat: 1. leták do schránky 46 haléřů, každý další 6 haléřů. Většinou jich nebylo víc, než dva. Tedy 46 + 6 = 52 haléřů. Celkem asi 300 schránek za roznos a to je 160 Kč za roznos. Krát 4 týdny v měsíci je to 640 Kč. Stačilo mi to tak na benzín do babetty a k tomu nějaký rohlík. Ve městech je to asi lepší, panelák s mnoha schránkami, vedle další... Ale bincat se po vesnicích za každého počasí za 640 Kč měsíčně, to opravdu nestálo za to. NAavíc si připočítejte čas doma, který věnujete přípravě - zkompletování, složení letáků.

Rozvážka novin, sehnala jsem nabídku na vývěsce na úřadu práce. Začátek ve 4 hodiny ráno, rozneseno to muselo být do 7 - nejpozději do 7,30. Do města jsem měla navíc 10 km. Noviny byly v plechové bedně na náměstí, odemknout, spočítat, zda to sedí, rozdělit, roztřídit a jet. Za deště, za sněhu. Případně si to rozložit a srovnat v autě. Bylo toho hodně, všechny možné noviny a řada různých časopisů. Občas i adresné a neadresné zásilky, třeba veliký katalog VŠEM. To se nedalo doručit najednou, jezdilo se podruhé - odpoledne, na těch katalozích nezáleželo, aby byly doručeny už ráno. Rajón veliký a hodně rozcouraný, i několik samot kilometr i víc za městem. Nic nesmělo scházet, nic se nesmělo splést. Vlastní auto, ničení - spojka, plyn, brzda, po 50 m znovu... Vlastní benzín. Denně 20 km /tam a zpět/ a dobrých 10 km rozvoz - couračky. na kole bych to prý nestihla. Mzda byla taková, že když jsem odečetla výdaje na benzín, zbylo by mi 800 až 1100 Kč měsíčně. A to jsem nepočítala opotřebení vozidla. Navíc paní, která tam končila /měla jsem být za ni, už toho měla dost/, mi řekla, že si loni při roznášce při pádu zlámala ruku. Nedostala za to ani korunu. Nejsem lajdák a nečekám, že mi někdo sám přijde s prací za 30 tisíc,ale za takto nastavených podmínek opravdu nemá cenu se angažovat. Navíc si nedovedu představit, jak byste to skloubila se svým zaměstnáním, když se začíná ve 4 ráno - do 7. To byste přece byla ještě v té době na noční, či se naopak chystala od 6 ráno na denní. To by určitě s vaším zaměstnáním dát dohromady nešlo. Jo a zapomněla jsem, že to bylo 6 dní v týdnu. Každá sobota byla samozřejmostí.

V sousední vsi dělá paní korálky. Ale také je to práce náročná, piplavá, s nároky na přesnost, pečlivost a dobré zpracování. Bolí ji záda od sezení a také si příliš prý nevydělá. Taková práce by ale pro Vás byla nejlepší. mohla byste volit sama, kdy se tomu budete věnovat, nezasahovalo by to do Vašeho hlavního zaměstnání. Jaga.

iirenuska*
hodnocení

Dobrý den, děkuji mockrát, přesně takový typ odpovědi jsem si přála.. Dala jste mi dobrý příklad toho, nad čím uvažovat a nad čím ne a hlavně jste se se mnou podělila o vaší zkušenost a díky tomu jsem se nevrhla zase do něčeho co by mě zničilo. Právě jsem přemýšlela o tom, že bych něco vyráběla a pak to prodávala , ale musím přijít na to co...

lemar0

Musím potvrdit to co napsala jaguška. Taky jsem nosila letáky a po několika měsících jsem toho nechala. Při komletování letáků, což bylo každý den, několik hodin, vznikal hrozný bordel po bytě /prach a odřezky z letáků/. Bydlím na sídlišti, kde doručoval syn. Do některých baráků se ani nedostal, protože lidi odmítali otvírat a ještě vám vynadali, že jste je vzbudil nebo vzbudil jim dítě, nebo je to otevření obtěžovalo. Placeno - hrůza. Vydělala jsem si na svém rajoně asi 1000 Kč za měsíc a když bylo víc letáků nebo těžší, jako globus s přílohou a pod. , tak jsem jezdila autem. Takže jsem musela zaplatit benzin. Navíc mě hrozně bolela záda z tahání těžkých tašek s letákama. Myslím, že to mnoho lidí zkusilo a brzy nechalo.

buss
hodnocení

0x

Možná by vám i někdo místní poradil, pokud byste uvedla odkud jste, ale tak... čím větší město, tím vyšší šance.
A co tak něco v tom volnu dělat sama na sebe?

iirenuska*
hodnocení

Děkuju za rychlou odpověd. Jsem z jižních čech, právě z malého města, mám strach vrhnout se do podnikání, řekla bych že soukromníci to mají dneska dost těžké. A hlavně nemám na počáteční investici a ani žádný nápad.

Pro vás je v tomto případě jediná záchrana,a to udělat si kurz třeba na manikérku,pedikérku,kosmetičku či masérku,a to můžete posléze provozovat ve vašem malém městečku,nebudete nikým časově omezována,finance do něj vložené se vám dozajista vrátí;)

iirenuska*
hodnocení

Já vím ale, do toho se mi moc nechce, nemám peníze na takový kurz a nevěřím, že bych se v toto uchytila zrovna tady kde bydlím, hledám spíše něco k mé stávající práci, chtěla bych mít jistotu a tou je nyní hlavní zaměstnání i když špatně placené, ale je. Nerada se vrhám do něčeho po hlavě, to se mi moc nevyplácí.

To je potom těžké,poradila jsem to,co by bylo pro vás myslím opravdu nejlepší,a pak,proč se máte opět dřít pro cizího,když můžete pro sebe,chápete ten rozdíl?Tady už jiná rada nebude,než odebrat se na vámi příslušný úřad práce,a tam se informovat,nebo mít známé,kteří mají třeba restauraci,kde by jste mohla uklízet a pomáhat,jinak už nevím.Přeji mnoho štěstí při hledání,ale s upřímností,vaše šance jsou téměř nulové*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]