Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umělé zuby od vzp zadarmo?

Od: cervicek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,mám po těhotenství totálně zničený zuby.. Jsem s malým sama a nemám na to,si nechat umělý.. Je nějaká šance,že by mi to proplatila pojišťovna? jsem u VZP. Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

Pojišťovna proplácí jen,,klapačky,,tzn celou protézu.Nesmíte mít v puse jediný vlastní zub..:)

doplněno 05.01.12 12:05:

A jednou za čtyři roky...Tedy zatím...:)

doplněno 05.01.12 12:07:

A naprosto přesně Vám to řekne i Váš zubař.

doplněno 05.01.12 23:06:

VZP na částečné protézy něco doplácí,plně hradí jen ty celé...

doplněno 06.01.12 09:59:

babajaga,já je mám od padasáti,následek úrazu a neříkejte dědečkové!Když tak starší spoluobčané,kteří mají už odkousáno!:)*ua*

jamamba*
hodnocení

0x

pojišťovna platí i částečné náhrady - korunky z pryskyřice - nárok jedou za 5 let - zeptejte se pro jistotu zbního lékaře

hodnocení

0x

Pojišťovna platí pouze celkovou náhradu, takovou tu hroznou, klapací, co mívají dědečkové ve skleničce. Jinak jednotlivé zuby tak okolo 700 Kč/kus. Ale když jste na mateřské, snad, proboha, nejste v situaci, kdy už nemáte vůbec žádný zub? Ačkoliv je pravda, že před 45 lety se moje příbuzná vdávala s klapačkami a bylo jí v té době pouhých 23 let. Ono asi záleží na stravě, dědičnosti i péči o svůj chrup. Jaga.

cervicek*
hodnocení

Tak to není,mám ulámaných asi 7 zubů,u jednoho obnažený nerv,takže lahůdka.. Ale mezi nima je i jedna trojka a to je vidět,když se usmívám a to mi vadí :( Ano,záleží na dědičnosti a to je asi i z části můj případ. Nehledě na to,že podle mě má vliv i to,že když jsem byla miminko a pak dítě,do mě cpali atb ve velkém množství a pak mi první zuby lezly už zkažené... Moje maminka přišla o zuby po 3 dětech.. Já mám jedno a jsem na tom podobně... Ale například moje maminka má 4 děti a ani jednu strii,já jedno a plné břicho jizviček...

hodnocení

0x

Proplácí se i protéza jen poloviční. To znamená buď jen horní, nebo dolní. Pokud máte třeba nahoře jen 2-3 zuby, vyplatí se to. Zvyknete si a nikdo to nepozná. Dolní je horší.

krkovicka*
hodnocení

0x
Cervicku, domluvte se se zubarkou i na splátkách.Pojišťovna proplaci snad jen pětinu.Znama mám zuby za 50 tis, pojišťovna ji přidala pouze 4 tis a to jen kvůli tomu že zubař musel napsat odůvodnění že zuby musí být zbrousene a nové (zkrácené řečeno), neboť ohrožují na zdraví.Pryskyřice se dávají jen lidem, bo dlouho nevydrzi(myslim.zub) a praskají.Ja nemam v puse dve sedmicky daň za těhotenství.To že tam chybí vem čert, to se mi ještě před vánoci snažila vnutit náhradu za 7tis.Odmítla jsem.
Nekdo si bere na zubaře půjčky.Nad 80 let máte zuby zcela zdarma.
doplněno 06.01.12 09:13: Pryskyřice se dávají starým lidem...oprava!

cervicek*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi,snad se dohodnu na nějakém rozumném řešením se svým zubařem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]