Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Číslo účtu - jak zjistit majitele?

Od: zabkag® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,chtěla jsen se zeptat.¨Koupila jsem si přez inzerát od paní kabelku,poslala jí peníze a už 14 dní čekám a stále nic.Paní se vymlouvá telefon mi nezvedá jen píše SMS,mám jen její číslo účtu kam jsem poslala peníze,dá se podle toho zjistit adresa?Díky

doplněno 07.01.12 14:39:

našla jsem podle telefoního čísla,že paní prodává ještě 2 jiné věci...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bohužel, nedá. V bance Vám nesmí říct ani jméno.

doplněno 05.01.12 10:44:

Jedině podat trestní oznámení.

hodnocení

no tak to jsem v ... nemám ani peníze a ani kabelku .*zed*

Zkuste jí poslat tedy sms, že pokud do tří dnů nevrátí peníze, půjdete podat trestní oznámení za podvod. Uvidíte, jak se zachová. Tu kabelku takto mohla "prodat" mnoha jiným.

hodnocení

no jo,ale je to "jen" 500 korun...

To nevadí, je to pořád podvod a postižených může být víc. Zkuste jí tím pohrozit, pokud nemá čisté svědomí, tak by to měla vrátit, než se vystavovat dalším postihům a riskovat tak, že se o ní bude zajímat policie.

doplněno 05.01.12 11:02:

Můžete sem zkusit do vzkazů vložit upozornění na tuto paní a číslo jejího účtu. Třeba se i zde najdou někteří, kteří na toto číslo peníze za něco poslali a bude Vás proti podvodnici hned více. To je však jen nápad, záleží samozřejmě na vašem uvážení, ale tím nic neztratíte, ani neriskujete.

doplněno 05.01.12 11:04:

Není zač, rádo se stalo a držím palce, ať to dobře dopadne.

hodnocení

Děkuji za radu,ještě dneska to zkusím po dobrém a jak to nepomůže,tak jí napíšu co jste mi poradil/a.Ještě jednou děkuji.

buss

Podvod - způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, zatím je to pro tazatelku přestupek.

To nemění nic na věci, že byla podvedena. Neřešíme zde otázku, jak se to posuzuje, ale jak se může bránit poškozená.

doplněno 05.01.12 11:59:

Podvodně z ní vylákány peníze byly a je jedno kolik. Potrestání pachatele je věc jiná.

buss
hodnocení

2x

Čí je to účet by se dalo zjistít tak, že pošlete 1 kč vkladem do banky ... ale nemusí to být zrovna její, že. Zřejmě se jedná o částku do 5000 Kč. Pohledejte, dejte inzerát zda se nenachytal někdo další a pak šup na PČR. Ale zašel bych tam i tak, možná už někdo si postěžoval.

hodnocení

Nevím ani jak se paní jmenuje,ani odud je..mám jen to číslo účtu...

blackflamesiczi*

zkuste guglit jeji cislo uctu prezdivku a neco najdete

lui*

Jestli máte účet u některé banky, tak udělejte to, co radí BUSS. Pošlete ji převodem 1 korunu. Bude Vás to stát tu korunu a cenu za převod, Ale na výpise zjistíte jméno majitele účtu. za tu korunu to myslím stojí. Pokud nemáte účet, tak se domluvte s někým kdo ho má.

kvik
hodnocení

0x

Jistě jste nebyla sama, kdo na podobný trik, té paní naletěl. Nepíšete, kde jste inzerát objevila? Podívejte se do dalších inzerátu, možná ta paní není tak chytrá, aby si změnila telefon. Hledejte telefonní číslo na jiných inzerátech. Zavolejte jí z jiného telefonu. Nechte zavolat někoho jiného, ať má zájem o inzerovanou kabelku.

hodnocení

tak ještě včera mi paní slíbila že pošle číslo podacího lístku a to je všechno.Nic neposlala a už nekomunikuje vůbec.kabelku jsem našla na Bazoš.cz a inzerát už smazala,bylo tam jen to tel číslo a jméno Iva...c

hodnocení

0x

A co napsat bance, že jste se spletla a žádáte o vrácení omylem zaslaných 500 kč?

hodnocení

posílala jsem to složenkou..myslíte že by to šlo?

Ne to ne, asi jsem blbě četl.

hop®

Je to stejné, pošta v tomto případě zastupuje bankovní ústav...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co vlastně víme? Možná jméno, číslo účtu, telefon, e-mail, registrace na servru? Slušný základ.

hodnocení

Dobrý den,no nevím jestli je toho moc..vím jen křestní jnéno/pokud není vymyšlené/,telefon,číslo účtu a na servru má registraci jen přez ten telefon..,Má tam ale ještě dva další inzeráty,ale to je mi asi prd platné..Myslíte že nám to k něčemu je?Děkuji za ochotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]