Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla jsen se zeptat.¨Koupila jsem si přez inzerát od paní kabelku,poslala jí peníze a už 14 dní čekám a stále nic.Paní se vymlouvá telefon mi nezvedá jen píše SMS,mám jen její číslo účtu kam jsem poslala peníze,dá se podle toho zjistit adresa?Díky
doplněno 07.01.12 14:39:našla jsem podle telefoního čísla,že paní prodává ještě 2 jiné věci...
Bohužel, nedá. V bance Vám nesmí říct ani jméno.
doplněno 05.01.12 10:44:Jedině podat trestní oznámení.
Zkuste jí poslat tedy sms, že pokud do tří dnů nevrátí peníze, půjdete podat trestní oznámení za podvod. Uvidíte, jak se zachová. Tu kabelku takto mohla "prodat" mnoha jiným.
To nevadí, je to pořád podvod a postižených může být víc. Zkuste jí tím pohrozit, pokud nemá čisté svědomí, tak by to měla vrátit, než se vystavovat dalším postihům a riskovat tak, že se o ní bude zajímat policie.
doplněno 05.01.12 11:02:Můžete sem zkusit do vzkazů vložit upozornění na tuto paní a číslo jejího účtu. Třeba se i zde najdou někteří, kteří na toto číslo peníze za něco poslali a bude Vás proti podvodnici hned více. To je však jen nápad, záleží samozřejmě na vašem uvážení, ale tím nic neztratíte, ani neriskujete.
doplněno 05.01.12 11:04:Není zač, rádo se stalo a držím palce, ať to dobře dopadne.
Děkuji za radu,ještě dneska to zkusím po dobrém a jak to nepomůže,tak jí napíšu co jste mi poradil/a.Ještě jednou děkuji.
Podvod - způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, zatím je to pro tazatelku přestupek.
Čí je to účet by se dalo zjistít tak, že pošlete 1 kč vkladem do banky ... ale nemusí to být zrovna její, že. Zřejmě se jedná o částku do 5000 Kč. Pohledejte, dejte inzerát zda se nenachytal někdo další a pak šup na PČR. Ale zašel bych tam i tak, možná už někdo si postěžoval.
Jistě jste nebyla sama, kdo na podobný trik, té paní naletěl. Nepíšete, kde jste inzerát objevila? Podívejte se do dalších inzerátu, možná ta paní není tak chytrá, aby si změnila telefon. Hledejte telefonní číslo na jiných inzerátech. Zavolejte jí z jiného telefonu. Nechte zavolat někoho jiného, ať má zájem o inzerovanou kabelku.
Co vlastně víme? Možná jméno, číslo účtu, telefon, e-mail, registrace na servru? Slušný základ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.