Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem nyní ve 36.týdnu těhotenství a můj přítel(otec dítěte) je nezletilý.V březnu 2009 mu bude 18let.Mně je 19let.Jeho rodiče si výslovně nepřejí,abychom se stýkali nebo abychom spolu bydleli.Vyhrožují,že pokud odejde z domu,tak to nahlásí, nechají ho domů přivézt policií a umístí ho do ústavu. Chtěla bych se zeptat,zda mají právo mu bránit se se mnou a miminkem vídat nebo žít?A zda ho opravdu mohou domu přivézt násilím, kdyby odešel. Taky bych se chtěla zeptat, zda je pravda, že dokud mu nebude 18let, tak alimenty a další příspěvky, na které mám jako svobodná matka od otce dítěte nárok, musí platit jeho rodiče? Je to pouze v případě, že je student, nebo i v případě, že je nezletilý, ale má brigádu? Děkuji
já bejt otec tak tě na potrat dotáhnu třeba za nohu... kde budeš bydlet? chceš se odstěhovat? chceš založit domácnost spolu z otcem? z čeho budete žít?
chudáci rodiče...
Musím se zastat tazatelky!Myslím, že jste jí vůbec neodpověděl na její dotaz, místo toho jí tu (když to tak musím říct) "buzerujete". Je jasné, že udělali chybu, a to velkou, ale samozřejmě gynekoložka ví asi moc dobře když říkala, že zdravotní rizika jsou u tazatelky velká... Teď už s tím stejně nic nenadělá a myslím, že by byla spíše ráda za radu a možná i podporu a ne za komandování..Určitě si toho užila od rodičů dost a potřebuje spíše teď podpořit a nějak to zvládnout...Tak pokud neznáte odpověď na její otázky,tak se jí tu nesnažte vychovat,nyní už je to zbytečné...snažte se vcítit do její situace a pomoci jí a nebo mlčte.
Jeho rodiče by skutečně výhrůžky splnit mohli. Vypadá to, že situace je dost vyhrocená. Rodiče se zřejmě obávají, že by syn mohl zanechat studia. Proto byste se měli snažit vyřešit to pozvolna a v klidu, nechat jim taky čas, aby si zvykli na myšlenku vnoučete. Váš partner by je měl přesvědčit, že se bude ze všech sil snažit dostudovat. Když to nebudete hrotit, rodiče časem pochopí, že situace je daná. Navíc myslím, že až jim ukážete miminko, což už nebude dlouho trvat, že roztají. Ovšem co se týče alimentů, podle mého názoru jeho rodiče nemají žádnou povinnost, ať už si váš partner vydělává či nikoliv.
A k dalším příspěvkům zde bych ráda dodala, že možná vaše situace není ideální, ale před 20 lety bylo naprosto běžné zakládat rodinu ve vašem věku, byť to samozřejmě není ideální, jistě to zvládnete, jen bude muset více spoléhat na sebe a ne na rodiče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.