Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na konci roku mi skončila pracovní smlouva na dobu určitou. Pro potřeby úřadu práce jsem si nechala vyplnit "Potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti". V potvrzení je doplněna správná doba trvání zaměstnání (tj. od 1. 1. 2011 do 31. 12. 2011), ale všimla jsem si, že doba důchodového pojištění je psána až od 3. 1. 2011. Nejsem si jistá, zda jde o záměr (1. 1. a 2. 1. byl víkend), nebo o chybu. Nemáte někdo zkušenost?
Předem děkuji za radu.
Důchodově je člověk pojištěn až ode dne, kdy začal skutečně vykonávat práci, za kterou mu náležela odměna. pokud byl 1.1. svátek a 2.1. neděle a do práce se nastupovalo až od pondělka, je to tak dobře.
Výjimku tvoří zaměstnání odměňovaná měsíční mzdou nebo platem, kdy mzda není za svátky krácena, nebo když zaměstnanec dostane za svátek náhradu mzdy. Pak by důchodové pojištění vzniklo už 1.1.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.