Nejste přihlášen/a.
Tak tento dotaz raději směřujte na svého lékaře, nevíme, jaký typ fraktury máte,podmínky a délka nošení sádry se liší. Může vám tu někdo poradit něco špatného i v dobré vůli a ublížíte si.
Obecně - ve zdravotnických potřebách si můžete koupit kovové konce na berle, když je sníh a námraza, zabraňují uklouznutí, igelit na sádru nedávejte, tedy alespoň bude sníh a led. Klouzalo by vám to, raději si buď sama, nebo někdo šikovný, ušijte jednoduchou botičku z kůže.
Přeju brzké uzdravení .
Podpatek ti dají v nemocnici, až to sami uznají za vhodné, což bývá u obyčejnější zlomeniny za 2-3 týdny. Do té doby je sádra bez podpatku proto, aby se noha nenamáhala - a taky proto máš berle. Nezkoušej na zlomenou nohu stoupat, radím z vlastní zkušnosti! Můžeš si ublížit. Skákej pěkně o berlích, a to i doma na záchod.
Jakmile dostaneš podpatek, chodíš už normálně, jako v botě. Všichni by chtěli mít sádru jindy, kdo ji má v zimě, tomu to klouže, kdo ji má v létě, dost se pod ní potí a svědí to (a nemůžeš se poškarábat, což je hrůza!:D)... za +- měsíc by mohla být sádra dole, podle toho, co a kde máš zlomené. Já měla sádru 3 týdny, kamarádka 2 měsíce.
S podpadkem se naučíš chodit skoro normálně, stačí na prsty tlustou ponožku a zespod připevnit gumou nějakou podrážku z papuče nebo boty (mimo podpatek). Já měla tu smůlu, že jsem měla nohu v sádře skoro 11 měsíců. Zažila jsem v létě hrozné svědění (pomohla jehlice na pletení jako drbátko) a v zimě mi bylo se sádrou lépe. Pak jsem si tak zvykla, že jsem sádrovou novou v pohodě zryla zahrádku.
Je to jak už je napsané ale já bych se pozděj až bude sádra chodící zajímala o možnost ortézy, platí jí ZP a je to lepší. Sádra v zimě-měla jsem koupený veliký kostkováný papuč na dvě zapínátka-snad víte jaký a ještě se musel nastřihnout a svazovat provázkem, bylo to ale dávno, pozděj už vím, že jsou ortézy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.