Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedlejší podnikání s exekucí

Od: bajgarek* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

mám dluhy s bývalého podnikání, nyní jsem zaměstnaný a živnost je pozastavena. Zvažuji o obnově živnosti, ale jak vedlejší. Chci se zeptat, zda, když mám srážky ze mzdy, zda bude exekutor nadále pokračovat ve srážkách i u vedlejšího podnikání.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

O tom ani nezaváhejte, když na to přijde. Si myslíte, že si nechá něco utéct? Živí se tím.

lokotka*

Určitě si počká až znovu budete mít prachy. Úroky jdou a exekutoři počkají na tučnou kořist. Tady uznáváte svůj dluh a zaplatit jste měl včera. Dluh bývá promlčen po třech letech ale nesplacený. Se soudem na vás vlítnou i za 5 let.

dobrak*
hodnocení

0x

Pokud jste pracovitý tak určitě do toho vedlejšáku jděte,vždyt to je ve vlastním zájmu snad zaplatit svůj dluh ,stejně tomu neutečete! Tyto novodobé pijavice si vás stejně najdou .

sebod*

Na peníze z podnikání Vám exekutor těžko sáhne. Jak by to udělal? Vy si přeci nenecháte peníze posílat na svůj účet (tam by Vám je sebral).

roboot*

*hej* Sebod první logická odpověd, jasně že mu nemůže stáhnout prachy z podnikání :D Není jak :)

laybor*

Sobote co to meleš,exekutor veme vždy a všechno,jak se doví že je příjem tak bere (vždy se doví ,má na to lidi)

sebod*

Laybor. Já nemelu nic :). Nemám ráda lidi, kteří "radí" a přitom píší jednu větší hloupost za druhou *zed*. Já nerozumím autům, tak se do téhle rubriky se svými odpovědmi také nes...*cert*

A když už jsi Laybore tak velice chytrý, tak mi vysvětli, JAK tazatel o své peníze příjde. Tvoje odpověď bude poučná i pro tazatele.

Ano, jistě . jak tu kdosi napsal to o té televizi - může se stát...Že dlužník půjde po ulici a bude mít peněženku s penězi a vyčíhá si ho exekutor a skoro všechny peníze mu vezme -může se stát... Je jen a jen na dlužníkovi, jak si své peníze "ošetří".

A pro všechny "mravokárce", kteří mě teď budou upalovat zato, že se zastávám dlužníků. Já v tomto oboru pracuji. A někdy mi je na *blee*, když vidím, co se v tomto státě na tomto poli děje. Přeji vám všem, kteří jste stoprocentně přesvědčeni, že se do exukuce nemůžete dostat, aby tomu tak bylo...

sebod*

roboot. Od Tebe pochvala potěší. *placni*

bajgarek*
hodnocení

to mě právě zajímá. Peníze budou chodit na cizí účet, ale tímpádem pro účetního to bude horší, protože se bude muset ve výiech z banky hrabat. Sice budou vystavovány faktury nebo dokonce u něčeho ani nebudou. Já se spíš bojím, že naběhnou pak do kanceláře a vezmou mi noťas a věci, které na podnikání budu používat.

sebod*

bajgarek. Přečti si něco o exekucích. Ono stačí si pořádně prostudovat dopisy od exekutora. Tam se dozvíš, že předměty, které Ti slouží k podnikání Ti nesmí exekutor vzít. Musíš je však mít v účetnictví. Ale tady pozor - problémy jsou se zásobami, hotovými výrobky atd...

Cizí účet - ano. Ta dotyčná osoba si zřídí účet jenajen pro Tvoje potřeby. Dokonce můžeš mít k tomuto účtu přístup (podpisový vzor). pak to bude pro účetní hračka.

Přeji Ti, ať se z tohoto nepříjemného problému co nejdříve dostaneš se zdravou kůží i duší

bajgarek*
hodnocení

děkuji, tohle se čte dobře. Já naštěstí platím exekuce, jen nehci přijít o další peníze. O exekucích jsem četl dost, zž právě nevím co je aktuální a co ne:)

bajgarek*
hodnocení

No pracovitej. Vedlejší činnost mě spíš baví:.-) No ono jde o to, že když už mi stahují ze mzdy, tak si chci přivydělat a ne, aby mivšechno vzali. Pak by to nemělo cenu dělat něco na vedlejšák.

A CO TAKHLE MYSLET TROCHU NA VAŠE VĚŘITELE? nejdřív splaťte dluhy a pak budete mít klid. čím dřív si uhradíte dluhy, tím míň vás to bude stát na úrocích a tím dřív budete mít klid. a věřitelé také. nesnáším tyhle podlé křiváky!

známej se pokoušel o něco podobnýho. koupil si novou telku a když vyšel z prodejny stáli před ním dva borci. exekutři. telku zabavili, vrátili do prodejny a umořili část dluhu. a tak to má být.

fuj na vás!

roboot*

To je jak z amerického filmu, exekutoři v patách čekají až si jejich obět půjde něco koupit pro rychlé zabavení, čekají dnem i nocí... To nemyslíte vážně že ne, to s tou prodejnou?

*haha*

bajgarek*
hodnocení

No z těma borcema to snad nemyslíte vážně, tohle je přehnaný. Jinak já splácím dluhy jak se daj, ale prostě si chci ještě něco přivydělat a žít trošku normálně. Nic víc vtom není...

dluznik

bajgarek@:

Zdravim Vas, uz je to nejakou chvilku, tak bych se chtel zeptat, jak se Vam dari ve Vasem planu? Nepodelil byste se o par zkusenosti, pokud mate?..jsem v podobne situaci..nechci resit duvody naseho \spolecneho\ problemu, kazdy ma nejake a kazdy si za ne z vetsi ci mensi casti muze sam, to uz jsem si priznal, i kdyz existuji vyjimky, coz muze byt Vas pripad, ale muj ne, ja byl opravdu lehkovazny blbec..ale zpet k dotazu..

Mam exekucE na mzdu, zbytek posilan na cizi ucet, dluhů se chci opravdu zbavit, platil bych klidne i vic, at to jde rychleji, a zaroven bych rad i trochu normalneji zil..tak uvazuji o zivnosti jako VPP, samozrejme take s cizim uctem, ale kazdy den pri prichodu z prace se klepu, zda i pres srazky ze mzdy nebudu mit prelepeny zamek a v pronajatem byte prazdny stul a postel.. A to je problém: K me zivnosti staci jen notebook a pripojení k i-netu, coz mam, ale az me preci jen navstivi vykonavatele, muze byt toto zabaveno take? I kdyz zarizeni potrebuji k podnikani, tak ale ne k HPP, pouze VPP, nemate s tim zkusenost? Jak se k tomu stavi? Chapu, ze asi taky zalezi jak ktery exekutor..dle moralky sleduji ruzne cile..ono jim rychle reseni nenese tolik vyhod.. :(

Kazdopadne za jakoukoliv informaci ci zkusenost bych Vam byl velice vdecny.. Dekuji a preji rychle a co nejmene stresove umoreni dluhu.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]