Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti se salmonelozou.Přítel přijel z práce domů,zvrací,průjem,má teploty 38,křeče..Jestli je to příčina salmonely nebo jen něco špatného snědl.Podle internetu by to být mohla ale nevíme z čeho.Potřeboval by se toho co nejdříve zbavit,má jet za týden na stáž a teď si nemůže dovolit být nemocný. Děkujeme všem za odpovědi..
Klidně jeďte na pohotovost, salmonelu by měl raději léčit lékař, než neodborník doma. Pokud je to ona. Nebo zítra k obvoďákovi. Ve všech případech při podezření na salmonelu provedou výtěr a ten musí na rozbor...
Pro domácí případy jsem našla toto (a se Smectou mám výborné zkušenosti):
Jak postupovat při léčbě?
Léčba salmonelózy zahrnuje čtyři kůležité body.
Jsou jimi: velmi důležitý je dostatečný příjem tekutin, jako léčba podávání střevních adsorbentů a dodržení určité diety.
* Rehydratační roztok
Tento roztok slouží k doplnění tekutin při dehydrataci organismu.
Připravíme jej takto: 1 litr převařené vody, 8 čajových lžiček cukru, 1 lžička soli a 1 šálek neslazeného ovocného džusu (pokud jej nemáme, můžeme jej vynechat).
Rehydratační roztok je možno také zakoupit v lékárně ve formě rozpustných sáčků pod názvem Kulíšek (je vhodný hlavně pro kojence a malé děti) pro zavodnění a doplnění iontů v organismu
* Střevní adsorbenty
Jsou to léčiva, které na svůj povrch váží škodliviny ve střevech, čímž zlepšují průběh nemoci. Dochází tím k rychlejšímu odplavování toxinů ze střev.
* Pozor na antibiotika!
V toto případě nejsou k léčbě salmonelózy antibiotika vůbec vhodná. Způsobují pomalejší vylučování toxinů z organismu a tím i prodloužení onemocnění.
* Dieta při salmonelóze
Dieta je také důležitá na zlepšení obtíží způsobené salmonelami. Určitě není na místě držet hladovku, protože tělo potřebuje na rekonvalescenci dostatečný přísun živin.
Po odeznění akutní fáze, kdy doplňujeme hlavně tekutiny jako jsou minerálky a čaje, je možno začít pozvolna podávat suché pečivo, rýži, bramborovou kaši (bez mléka). Poté podáváme další pokrmy.
Dobrý den, myslím, že jste udělala velmi rychlý závěr. POKUD by to byla salmonelóza, rozhodně se jí nejde rychle zbavit - je to nemoc infekční a mimo léky je nutná i jistá míra karantény a rozhodně pracovní neschopnost. V době svátků bych spíše jako příčinu viděla zažívací potíže z jídla nebo i něco virového. Další možností je slepé střevo. Samozřejmě, i ta salmonela by to mohla být, ale pravděpodobnější jsou ty běžné obtíže. Každopádně bych doporučila, pokud to nepřejde, zítra navštívit lékaře. Jednak se vyhnete tomu, že bude muset na silvestra na pohotovost a jednak to lékař může hned zaléčit. Ať se přítel podívá, jestli nemá krev ve stolici - to by také mohl být příznak salmonely, tak ať to může lékaři hned říci.
Přítel volal na záchranku a řekli,že dneska by to mělo být nejhorší a zítra už lepší...Nejhorší je,že sním nemůžu být,je u matky a strašně mě to žere! Už jsem to obrečela,že za to můžu já... Byli jsme totiž u babči,a tam měla vnuka který měl salmonelozu ale už nebyla infekční...Tak nevíme,z čeho by to mohlo být,u babči jsme byli jen půl hodiny...jestli z toho tak,nevim.Doufám,že Silvestra strávíme spolu a ne aby se mi svíral v křečích...
Nevím, odkud jste, ale nebylo by lepší zajet někam na pohotovost? To je tedy dost divné, od té záchranky, že aniž by věděli, co mu je, že řeknou, že to bude zítra lepší...Jestli je někde kolem většího města, kde je nemosnice, možná by stálo za to tam zajet...
Podle toho,co mi řekl do telefonu tak jí vše řekl..Tak nevím,budu doufat že to bude zítra lepší a my se konečně uvidíme.Pokud to bude pokračovat,určitě tam dojede.Jsme v okolí Benešova
mě při domácí léčbě střev vždy pomáhal Endiaron. Nevím, jestli se dá jen tak diagnostikovat Salmonela bez výtěru. I se Salmonelou se může chodit do práce.
to bych chtěl vidět kdo by vás pustil do práce,měl jsem jí na vojně v 98roce,pěkně na ošetřovnu,a na izolaci,je to infekční a dost,nemohli to ze mě dostat ,už mě chtěli hnát do špitálu,jako prujmy jsem měl 2 dny a horečky k tomu,,každej to má jinak ale infekční jsi třeba 2 měsíce,berou vzorky,já byl 2 ,
pokud nepracuješ např. ve veřejném stravování a cítíš se v pohodě, tak proč nechodit do práce. přitom můžeš mít v sobě salmonelu klidně rok. Moje děti chytly ve škole salmonelu, sám jsem musel se ženou na výtěry a do práce nás pustili aniž by věděli jak vzorky dopadly, ptali se jen, jestli neděláme ve stravování. Nechytli jsme jí. Děti šly po 14 dnech do školy, jelikož se cítily dobře a doktorka je pustila a přitom jejich opakované vzorky byly pozitivní. Samozřejmostí je max.hygiena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.