Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer... docela často myslim na budoucnost a vůbec a napadla mě taková věc... já nejsem vegetariánka, ale jim jen kuřeci nebo rybi maso vepřově občas, a tak mě napadlo...až budu mit děti budu muset vařit třeba hovězi? Když ho sama nejim a budu ho muset jist třeba i v těhotenstvi? Nebo stači to kuřeci popřipadě vepřove? Děkuji ...
Pro tvou stravu to stačí, jestli nejsi chudokrevná - jestli ho jíš vážně málo, tak během těhotenství a po něm během kojení by to chtělo cíleně pohlídat. Jinak pro nejmenší je vepřové nevhodné, ale telecí nebo hovězí naopak vhodné zcela, zase kvůli železu, ale i aby se naučily víc chutí. Nebála bych se toho, jednou něco ukuchtíš, porcičky masa hodíš do mrazáku a pak budeš jen ubírat - pro prcky se dělají klidně do tvořítek na led V případě velkého odporu jsou tu naštěstí docela slušné přesnídávky
V těhotenství a pak při kojení bys měla mít stravu vyváženou. Kromě ryb, ovoce, zeleniny, je hovězí a telecí maso velice důležité. Když jsem měla děti maličké, nebyl skoro žádný výběr hotových dětských jídel. Byly jenom ovocné přesnídávky. Vařila jsem kostičku pěkného hovězího masa se zeleninou, měkké jsem to rozmixovala, nesolila. Nechalo se to případně i maličko osladit, pokud to neochucené děti nechtěly. Br!Ale ty naše nikdy neměly problémy s nechutenstvím, baštily ochotně.
Takže se za hovězí přimlouvám. Taková dobře připravená rajská nebo svíčková - to je přece dobrota! Nebo roštěnky a španělské ptáčky. Jaga.
Do školky přišla nová holčička. Maminka nás prosila, ať ji nenutíme maso, že jsou vegetariáni, že malá maso nejí, protože na ně není zvyklá. Ve fofru s roznášením obědů jsem na to zapomněla a když jsem si vzpomněla, Tánička měla maso vymetené a dožadovala se přídavku. Byla sekaná :D A Daneček nejedl maso vůbec. Ani za odměnu. Maminka nás prosila, ať do něho maso, aspoň kousek, dostaneme. Ani omylem :D Takže můžete mít nějakou nebo jinou představu a předsevzetí. Zbytečně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.