Nejste přihlášen/a.
Mám spoustu známých, nebo někoho koho znám z doslechu apod. Každopádně je okolo mě plno lidí, řekla bych všichni. Co mají byt, auto, byt má nové pěkné vybavení, bývá zrekonstruovaný - krásná kuchyn a koupelna atd. Jezdějí si v zimě na lyže v létě k moři...A celkově sebe i děti pěkně oblékají a mají všichni všechno pěkné.
Mě strašně zajímá kde na to ty lidi berou? Muž většinou obyčejná práce s podle mě běžným platem, nic nadstandartního. Žena na rodičovské dovolené nebo také s běžnou prací.
A přitom mají tohle všechno. Vždyt když si to spočítám, tak příjmy jsou nižžší než výdaje. Ale má to tak každý kolem mě.
Já a můj přítel jsme klasický vzorek poppulace. Máme teď nové auto na leasing a už to auto a poplatky s ním spojené jsou pro naši rodinu hodně hodně zatěžkávací a máme problém vyjít s penězi. Nežijeme si špatně to ne. Ale potřebujeme zrekonstruovat rozpadající se dům a prostě na to nemáme, tak šetříme. Do té doby to prostě musíme vydržet. A okolí se diví a má nás za laxní že nám nevadí v tomto domě bydlet.
Tak mě prostě zajímá recept na to jak to vy lidi děláte
děkujů
"červenákarkulko", jde o to, jak staří ti lidé jsou. Pokud jsou blíže k padesátce, mají dospělé děti již samostatné, tak korunky, které dávali do dětí a jejich vzdělání, ošacení a jídla mají pro sebe a tak pomalu pořizují, vylepšují a kupují, to je časem. Pokud tak žijí příliš mladí, tak jedině pomohli rodiče nebo prarodiče. My kupovali "perníkovou chaloupku" a skoro 30 let práce z ní udělalo pohodlný a plnohodnotý rodinný domek. Postupně jsme přikoupili jeden pozemek, pak druhý a v šedesáti letech se manžel pustil do stavby dvougaráže vlastníma rukama, občas pomohl jeden pracant. Jinak jsem manželovi pomáhala já. Kolikrát jsem mu říkala, že si měl vzít za manželku chlapa a ne mně. Musela jsem platit nájem v paneláku, kde jsme bydleli a poplatky v RD a vylepšovat, jak v bytě, tak v domku. V životě jsme nebyli u moře, nechodíme do hospody, nedám desetník za alkohol ani za cigára, neutrácím za parádu, k holiči jdu 3-4 za rok ostříhat. Žádné lepené nehty, žádné šminky, žádné značkové oblečení, žádné drahé vyvařování, ale zavařování apd. Mám radost ze všeho, co jsme vybudovali, je za tím moc dřiny a odříkání a věřte, nevěřte, najdou se takoví, co nám závidí. Jenže oni závidí to co vidí, ale nezávidí tu dřinu a odříkání, sami se nepřičiní a proto mají prdinec, asi tak. - stařenka
pt@ to je vtip? to znamená jako že teprve páté ,,nebu už páté.A kam jezdíte kdy ž pořád makáte ,co z toho máte ,,jenom proto,aby neřekli že nemáte? Nerozumím vám.
Pro pt :
Přesně tak,vidí ,co chtějí vidět.Vidí majetek,upravenou zahrádku a tak.Nevidí dřinu,odříkání,nevidí,že jezdím z odpoledních místo ve 23h až v 00,30,nevidí,že vstávám ve 3,10,abych pracovala od 5..atd
Před časem mi jedna místní drbna řekl:To víš ty to máš jako na Southforku,tu Vaši zahradu Vám závidím.
Ale že ona stojí věčně někde na rohu s rukama přeloženýma přes prsa a shání pomluvy a klevety,zatím co já když dorazím z práce ověnčená nákupními taškami,tak než se mi uvaří,upeče večeře,tak jdu vyplít tu záhon tu okopat zeleninu,nebo zkontrolovat skleník,kafe postavené na stolku sem tam upíjím,žádné sezení u něj,to nevidí...
Kdybych stála jako ona v hloučku drben,neměla bych nic než jen ty metrové kopřivy jako má ona a možná stejně jako ona 20kg nadváhy. Jak píšu výše,závist je hnus a velmi infekční.Každý jsme strůjcem svého štěstí a jakmile spadnete do těhlech závistivých s..č.k ,budete už patřit mezi ně a nikdy nic mít nebudete,ptž by vás kamarádky drbny sežraly zaživa.
"lm", leni, tak to přesně je, museli jste se dřít na svém baráku i na své zahradě, práce se sama neudělá a chce to přičinlivé lidi. Nic není najednou, ale krůček po krůčku a radovat se z maličkostí a nevzdávat se. Já taky nechápu ty báby /stále stejné/, co jen stojí na rohu a drbou všechno, co se kolem nich šustne, takovým způsobem nedosáhnou ničeho. - stařenka
Já bych to viděl v práci , v pracovní výkonnosti. Když " schopní " vezmou do ruky npř. lopatu , tak jim lopata v ruce lítá rychleji než ostatním a také mnohem déle než je obvyklý čas pro prac.povinnost. Pak také mají více prostředků a času k luxusnímu užívání si. V tom je tajemství úspěšnosti. Promiňte moji ironii. miro
a co z toho máte? nic, teď se budete starat,komu to dáte. Já bych tak nemohla šetřit celý život.
Mám byt v o.vl. zděný zahr.domek ,jezdím na dovču ,ale abych dřela jen abych měla hmotné statky tak to ne. A prolajdačila život mamonen. Ani za kus masa.
Vždyť vy nevíte co to je žít! a ještě se tím promiňte chlubíte ,,to je divné a nepochopitelné.
doplněno 27.01.12 16:00:psala jsem to ,,,,pt..
Musím se ohradit proti tomu,co napsala polinek a zastat se pt.
Jsem tolerantní a uznávám,že každý má právo své finance naložit,jak on uzná za vhodné.A v tom za co se právě názor různých lidí liší.Vůbec neznamená,že ten,kdo peníze procestuje je špatný a ten kdo je dá např,do vzdělání dětí či do domu,náročného koníčku je lepší...To je blbost!
Polinek,jezděte si po světě jak je libo.Věřte však,že ne každý po tom touží.My také nikdy na zahraniční dovolené nebyli a vůbec nám to nevadí.I kdybyste nám to zaplatila nejeli bychom tam.Nestojíme o to.Vůbec si nemyslím,že ze života máme méně kvůli tomu,že ivestujeme do domu a do dětí.Naopak nás to naplňuje a dělá radost.Buďme tolerantní k názorům druhých.
Znám lidi,kteří se nosí v hadříkách s nápisy Nike,adidas a já nevím co ještě,alebydlí v takové žalostné kůče,o kterou bych se bála opřít kolo:D.Ovšem pokud jim to tak vyhovuje je to jejich volba.
"polínek", byli jsme s bratrem v děcáku a do života jsme startovali s holým pozadím. Jsem hrdá na to, co jsem vybudovala, že jsem i vystudovala, taktéž bratr, ten dokonce Univerzitu Karlovu. Byt jsme darovali synovi, bydlíme v domku a máme vnoučátka, takže je komu darovat a vypomoci, jelikož dobře víme, jak to je začínat z ničeho. Dcera se vdala do Belgie, má svůj dům umí řeči, tlumočí pro soud, takže jsem se svým životem spokojena a na své děti pyšná. Vůbec jsem neprolajdačila život mamonem, ale dokázala jsem se o sebe postarat bez cizí pomoci. Čtu tady manželovi, co jste mi napsala a jen konstatoval, že nevíte, co je život. Vy máte svůj pohled na svět a na život v něm a já zase svůj, každá podle svých životních zkušeností, podle svého vzdělání, podle svého charakteru. Mně nikdy neoslovily nalepené nehty, gumová prsa a namalovaný obličej, pro mně má význam to, co je uvnitř člověka, protože to je vyšší hodnota a nedá se smýt vodou. Nevím, zda jste mně pochopila, co jsem Vám chtěla sdělit. Ale mně je velmi blízké to, co napsala "lm", paní Lenka a před takovou smekám.
doplněno 27.01.12 21:49:"polínek", ptáte se kam jezdíme autem? Všude, mám nemocné kyčle, takže auto je využité pro nákupy, na výlety a jezdili jsme autem s manželem denně do zaměstnání. Nyní jsme důchodci. Nevím, jak Vám to může být divné. Zřejmě jste zdravá a oběháte si vše pěšky, tak vidíte nejsou všichni lidé stejní. Ale myslím, že mně můžete pustit z hlavy a nedělat si s mým majetkem ani s mými auty žádnou starost.
... doplním předřečníky: a nemarní čas koukáním a přemýšlením kdo má a kdo nemá a kde na to vzal
A fakt nezáviďte. Jak bylo kdesi moudře řečeno: věci nejsou tím, čím se zdají být
Ještě abych záviděl na to nemám čas, jsem rád že mám dobrou práci, super manželku a žádné dluhy a to ostatní se časem poddá
To je taky fakt, jak jsem psala výše je to zvědavost né závist. Taky si říkám hlavně že jsme vvšichni zdraví, ale stejně by se mi líbilanová kuchyn
Kupovat si nove osobni auto na leasing a pritom bydlet v ruine je blbost, tak si nestezujte. Dnes se daji sehnat slusne ojetiny do 100tis., ktere vam vydrzi jezdit 10let.
Jojo, kamarád si otevřel hospůdku - pomohli rodiče.
Kamarád jezdí na hory i k moři - pomáhají rodiče
Známá si pořídila nový byt a fajné auto - otevřela si soukromý privát
Co Vy víte:D Nedávno tu byl mladík, co za peníze olizuje ženám boty... úchylek, na nichž se dá vydělat, je spousta:D
Nejsou blbí, umí se ohánět, netvrdí že to nejde
Mají to na úvěr/y, šetří na jídle...
Standardní plat neznamená, že si nevydělá bokem a nechlubí se tím
Netvrďte že každý, všichni! Pak i vy. Tak jaký jste klasický vzorek, když jiní mají? Vidím, jak starší opouští byty a jdou do menších.
Najděte si další práci, podnikat a tam jsou příjmy neomezenéé. Je to na chtěníí.
Ano, jak to že oni mají a já ne? V čem to je?
Já se právě snažila to napsat tak, že většina v okolí má a to i ti u kterých mi to hlava nebere. Jasně že kdo má vysoký plat má toho ivíc a je to lepší. Ale já tady mluvím o lidech z mého okolí co mají třeba podobné vzdělání, prací apod. Nesrovnávám se s milionáři
Co se táká práce tak jsem teď na RD. Takže práce zatím nepřipadá v úvahu. Přítel je v práci od rána do večera a to v dobré práci. Takže ze mě ani nemluví závist. Bydlíme, auto máme, oblečení i věci taky. Já jsem spokojená. Ale rekonstrukce by se mi líbila co budu lhát že
Mě prostě jen zajímá jak to udělat a nekrást.
Tak ono v podstatě malé děti a práce se nijak nevylučují. Já vlastně neznám "klasickou" rodičovskou dovolenou = žena je jenom doma s dětma. Normálně jsem i u malých dětí pracovala, jenom jsem změnila obor, abych zvládala. I teď, když jsem se s odrostlejšími dětmi vrátila ke svému oboru, mám dost spolupracovnic, které pracují na zkrácený úvazek při péči o děti do tří let. A i z doby na "rodičovské dovolené" neznám kamarádku, která by jenom tak byla doma, pracovaly všechny. Když už nesehnaly vhodné zaměstnání, tak si založili živnostenský list a třeba si otevřely e-shop (obvykle vyhmátly díru na trhu s potřebami pro děti a rodiče) nebo prodávaly své výrobky na portálech typu Flér nebo si hledaly brigády typu naskladňování zboží na e-shop, překlady, korektury... Jasně, obvykle na tom člověk nezbohatne, ale jsou to vítané peníze navíc.
Neviděl bych to tak, jezdím starým renaultem 19 rok 92, jsme s manzelkou v podnájmu a zatím do budoucna žádný super výhled, je ale pravda že se snažíme ušetřit každou korunu i když je manželka na up už skoro rok. A jestli jsou lidi ve vašem okoli zadlužení tak za pár let uvidíte jak se to všechno otočí, vy budete bez dluhů a ostatní kolem budou prodávat auta, domy atd... Tak to vidím alespoň já.
Na tuto otázku hledám taki uz radu let odpoved :D treba je sponzoruje bohata babicka nebo tak neco...
Božíčku nehledejte odpovědi a konejte! Za řadu let bych už na to musel přijít...Ostatně, vy jste jim prohlíželi byty? Víte jak se říká - navrch hůj... Oblbnout lidi není až takový problém.
A spousta lidí nic než ty věco kolem sebe na odiv nemá. Nezávidět věci ale schopnosti, i vykrást banku potřebuje odvahu...
Tak já se třeba nedávno jedněch vzdálených známých dozvěděl to že si bokem vydělávají na noční či přečasové šichty v hospodě..jinak mají nirmální ranní/odpolední šichty... a vlastně jsem také nechápal kde berou to o si kupujou...
Ale když toakto bokem udělají oba 10 tis... někde se to projeví a když je to baví, sem tam se zadarmo napijou či nají a ještě k něčemu hezkému přijdou.. proč ne...
Taky znám kupu lidi co roznáší složenky z města.. i když to je asi dost po známosti.. taky jsem slyšel že je kupa roznašečů letáku kteří to hodí k první popelnici hezky svázané a udusané..
Šikovní lidi to rychle zpakují do každé hromady injekci dostanou půl litra vody a jdou to odnést... a zase mají...
Ocházejí popelnice a věci nosí do starožitnictví či sběru... ono to jde jen člověk musí vědět jak...
N o nic,také jste dostali přídavek k důchodu?Sláva,dostal jsem přidáno 134 Kč,manželka 89 Kč a invalidní sestra,o kterou pečuji,80 Kč,Ale o probendění těchto peněz se bát nemusíme.Zaplatíme měsíčně víc za elektřinu,vodu,topení, potraviny,benzin,léky,takže asi půjdeme poprosit ještě,aby nás netloukli a budeme spokojeni.
JABRAKA
Úvěry a taky rodiče umějí dost pomáhat a většinou se o tom nemluví. Jinak je většinou výhodnější investovat do bydlení, než si pořídit nové auto na dluh a chmuřit nad tím, že se mi rozpadá dům.
Na jednu stranu, kolem rodiny mají vše, kde na to berou? To je jednoduché. Dělají. Důchodci, chtějí na dovolenou, tak k důchodu ještě makají, nesedí doma u telky a nesledují seriály. Mladé rodiny, koupí si staré auto,/ ojeté/ za pár tisíc, dobré nejen pro rodinu, nákupy, výlety, ale také, na převážení stavebního materiálu na opravu domu./ třeba/ Manželka doma vaří, aby se ušetřilo. Vedlejšáky, stačí úklid obchodu, kanceláří, úklid u starších lidí doma, nošení nákupů apod. To není vidět, ale dá se vydělat dost peněz. Vy sice máte dům na spadnutí, potřebujete novou kuchyň, možná pračku, koupelnu apod. Ale máte nové auto na Leasing. K čemu Vám to auto je? Mimo půjčky, kterou musíte splácet, zatěžuje to váš rozpočet. Když potřebujete něco dovézt na dům, tak v novém autě to stěží povezete. Jakou máte druhou práci? Co děláte po své práci? Každý se diví, že bydlíte ve vašem rozpadajícím se domě? Oni se diví jen tomu, že máte auto na Leasing a na opravu domu nesáhnete. Možná se divíte, ale tyto práce co jsou nahoře napsány se dají dělat v dnešní době. Tam na to sousedé berou.
Kde všichni berete že to auto je nové...do domu jsme vložily ušetřených 1milion...Pračku máme, dokonce i myčku o nás se nebojte. Já jsem spokojená, jen zvědavá.
Druhou práci nemám protože jsem na RD, ale ráda bych ji měla nemá mi kdo ale hlídat dítě. Přítel má práce dvě...
Takže v nás to asi úplně nebude.
Nebydlíme v ruině, bydlíme v jakž takže ucházejícím domě, ale chci to mít i pěkné...
My se máme dobře,ale právě že na to hrozně šetříme a dřeme. Tak mě zajímá jestli ty lidi co znám a nedřou a mají víc nedělají něco líp, že bych se přiučila.
Tak se ptejte primo tech lidi, co se maji lip, treba poradi. To ze mate nove auto jste napsala sama, taky ze vam splaceni hodne zasahuje do rozpoctu. Prominte, ale pod tim si skoro kazdy predstavi neco jineho, nez ojetinu do 100tis. Nebylo by nahodou vyhodnejsi nez leasing pujcit si u vlastni banky, auto zaplatit hotove a uver splacet bance?
Pri rodicaku se da bud za uhradu hlidat jine dite, nebo roznaset letaky, na to hlidani ditete nepotrebujete.
Vite, z vaseho posledniho prispevku me napada jedine slovo a to zavist. Mate auto, dum, vybavenou domacnost, dokazali jste usetrit milion a investovat ho do domu, coz se hned tak nekomu nepovede. Prestala bych se ohlizet na to, co kdo ma nebo nema, jak si na to vydelal nebo nevydelal, prala jim to a byla spokojena s tim, co mam.
Manžel ušetřil neb žil 15 let urodičů a neplatil jídlo a ani nájem...
Tak to k milionu. A já znovu opakuji že jsem spokojená. Jen vím jak já tvrdě šetřila a odtrhovala od huby a makala jako šroub. Tak mě zajímá jakotže to jiní nedělají a mají se líp. Ale né ze závisti.
Roznášet letáky je fajn pokud nebydlíte tam kde já...jsme v místě co má 20 obyvatel a za prací se dojíždí do prahy...a to seto nevyplatí.
Možná je to jenom v tom, že jste nedočkavá. Mě to kupříkladu trvalo nějakých 30 roků, než jsem měl všechno, co k životu potřebuji a abych neměl pocit, že jiní mají víc zbytečností, než mám já...
doplněno 03.01.12 00:09:A ještě něco, někde jsem četl, že vlastníte-li majetek za alespoň 1,8 milionu Kč a to Vy zjevně vlastníte, tak patříte k 10% nejbohatších lidí na světě. Takže to zase tak špatné asi nebude, že.
Souhlasím s Tesykem. Myslím si, že dnes chtějí všichni vše hned. Nejvíc se dá ušetřit na jídle. Myslím, že i na děti nakupovat v sekáčích, je hodně výhodné, to za mých dětí nebylo. Pletla jsem, šila, párala malé svetry a přeplétala na větší. Pěstovala zeleninu, brambory. Stavěli jsme, peněz nazbyt nebylo, ale člověk si všeho víc vážil a stále jsme se na něco těšili. Dnes mají mladí vše hned, a do 5 let se většina rozvádí...Kde na to dnešní lidé berou, je mi také záhadou...
No vidíte. Teď jste možná, aniž byste chtěla, odpověděla spoustě jiných lidí na tichou otázku: Jak to ti dva dělají? Paní na RD, mají nové auto, barák koupený za hotové, celkem slušný, žádná ruina, ... Jak to jen dělají, že se mají líp než já
Ale potřebujeme zrekonstruovat rozpadající se dům a prostě na to nemáme, tak šetříme.
Máme teď nové auto na leasing a už to auto a poplatky s ním spojené jsou pro naši rodinu hodně hodně zatěžkávací a máme problém vyjít s penězi.
A okolí se diví a má nás za laxní že nám nevadí v tomto domě bydlet.
Taky si říkám hlavně že jsme vvšichni zdraví, ale stejně by se mi líbilanová kuchyn
Když se dívám kolem sebe, tak je jednoduchá odpověď na otázku, kde na to lidi v dnešní době berou.
1/ podnikatelé - makají od nevidím do nevidím
2/ rodiče, babička, dědeček, dědictví - pracují a pomáhají
3/ pozůstalost
4/ pracující, šetřící, kutilové, + občas půjčka na vybavení domácnosti apod. splácení půjčky...
5/ trochu pracující, ale ne moc, využívající všechny možné úlevy, půjčka, půjčka,půjčka,půjčka,půjčka...
Docela vás chápu... Viděla bych to tak, že pokud chcete rekonstrukci, vemte si na to rozumnou hypotéku a opravte všechno najednou. Nicméně asi budete muset chvíli počkat, až po mateřské budete mít dva platy a ne jenom sedmičku...
Novou kuchyń? máte myčku, spotřebiče, můžete vyměnit pouze dvířka na kuchyni tak, aby se vám líbila, proč do toho vrážet víc než je potřeba?
Maličkostmi vlastní výroby se dá vylepšit bydlení za pár kaček. (vymalovat, sladit byt. textil s doplňky), to udělá hodně i pro váš dobrý pocit.
Ono byt stojí na provozu daleko méně než vlastní domek se zahradou, do toho je potřeba vrážet stále nějaké peníze a nemá to konce. Odměnou bývají tiché večry na zahrádce, koupání ve vlastním bazénu atd. V bytě není co dělat, tak lidé vyrážejí ven... co ušetří dají do dovolených atd. Je to ta možnost volby.
Já osobně si raději odpustím dovolenou za cenu vlastní zahrady.
Když jsem byla mladá (21let) ,bydleli jsem u rodičů.Spolu s námi (já ,manžel a první syn) a rodičemi ještě sestra a její dva synové.Prostě 9 lidí v jednom domě,nic jednoduchého.Kdispozici jsme měli jediný pokoj,společně všichni jednu koupelnu,jeden záchod i jednu kuchyni.Dnes nechápu,jak jsme to přežili.
Sestra čekala až si dostavíme dům,aby si mohla zrekonstruovat patro u našich a my jsme tedy stavěli,jak to šlo.Co jsme mohli ,udělali jsme si sami.Šetřila se každá koruna,manžel je z hromady dětí a z domova nedostal nikdy ani halíř,mně rodiče do začátku pomohli.Takhle jsme žili 3 roky.Taky jsem si tenkrát říkala :to se nikdy nedodělá,to je drahé,kde na to vše vezmeme...Už když bylo synovi 1a1/4 roku jsem vzala uklízení na našem zdravotním středisku ,abych k mateřské něco měla.Říkala jsem si každá koruna dobrá.Za vydělané penízky jsem postupně tu koupila květinovou stěnu, tu uložila něco na budoucí kuchyni a těšila se.I když byly i chvíle zofalství,kdy my měli navařeno pro zedníky a oni nepřišli-ožrali se v hospodě a my to pak týden jedli...
Když jsme se stěhovali,byl to pro nás zázrak.Místo lustru visela ze stropu jen objímka se žárovkou,stěnu jsme měli po příbuzných 27let starou..,sedačku taky po příbuzných,ale co ..Bydleli jsme ve svém,bylo to naše.
Dnes už je mi o 22 let víc.Mám nově vybavenou domácnost,postavili jsme si krb,venkovní posezení,máme slušné i když taky ojeté auto.Oba pracujeme ,děláme přesčasy a splácíme i pár půjček ,které máme.Na zahraniční dovolené jsme nikdy nebyli, a nijak nám to nechybí a nevadí.Přesto, cítím z okolí závist a nepřejícnost,jak je ted mezi lidmi v modě a zvykem.Nechtějte se mezi závidějící dostat,je to hnus a degraduje to člověka do bahna.
Chci celým svým příspěvkem říct,že období na MD bývá často obdobím krásným ,co do zážitků s malými dětmi,ale taky obdobím odříkání.V životě je vždy něco za něco.Až půjdete do práce ,trochu se to zleší a vše jednou bude,nebojte.Ale zase už nebudete mladá,nebudete mít sladké malé děti,ale puberťáky a ani s dospělými dětmi to nemusí být vše ,jak bysme si přáli...Nikdo nemá všechno,to jen to někdy navenek tak vypadá. Věřte mi Lenka
doplněno 04.01.12 11:50:oprava : rodiče pomohly
Já vám rozumím a taky se ptám. Jsou podnkatelé, kteří jdou přes mrtvoly, dřív se řemeslník občas zeptal jestli chcete účet, dneska už se ani nezmíní, a rovnou peníze v hotovosti na dřevo. Tak se dají vydělat slušné peníze, když se stát okrádá jak se dá. Zda by si to dovolili v USA? Nevím, ale tady to nikdo nekontroluje. Jestli okolo sebe vidíte lidi, co všechno tohle mají, tak jsou to jacísi podnikatelé o jakých mluvím, protože za každým velkým bohatstvím je zločin.
aby jste mohl okrast stat musite na to nejdrive vydelat, a to ze vam neda doklad vam usetri 20% dph a nebo vy chcete zaplatit predrazene dalnice a podobne? Ono to neni o okradani statu nejakejma malejma zivnostnikama, zmam firmy kam si urednik prijde jednou mesicne pro 500 000,- do kapsy a cele skladove arealy jedu bez papiru a to se tam otoci hezkej par milionu denne
No vidíte tak takhle se vydělává, prostě se všude krade. Kdepak Čech, jak bude mít možnost tak bude krást a podvádět. Chtělo by to vyšší tresty, třeba useknout ruku a tak.
Oni vám ti řemeslníci skutečně všichni odmítli vydat doklad o platbě, byť jste je o to výslovně žádal? Neuvěřitelné, to se mi ještě nikdy nestalo.
V dnešní době kromě zdraví mi toho moc neschází.Vychovali jsme spoustu dětí(svých i vnoučat ) a všichni zatím spokojeně žijeme.Moje děti mají dům,který jsme každému společně intenzivní prací pořídili.Díky panelovému obydlí žijeme dobře i my,důchodci.Obě děti mají zajištěné živobytí díky neustálé pracovní činnosti,jak se říká od nevidím do nevidím.Také nevědí,co jsou soboty a neděle.A proto jsou za tu práci slušně hodnoceni.Tedy svou práci si také sami hodnotí.
Jen mě občas štve,když okolo sebe vidím chytráky,kteří obírají stát nestydatými příjmy ne za práci,která vytváří hodnoty,ale za spekulace,podvody a okrádačky.Poslouchal jsem jednoho takového,jak se holdbá,že vydělal za měsíc milion.Když jsem mu řekl,že je to nepoctivé,prohlásil,že je to jen pouhá závist.Tak nevím.
JABRAKA
koupil jsem byt za milion, za další půlmilion jsem ho zrekonstruoval, platit ho budu ještě patnáct let. Mám auto a rodinu, jezdíme k moři, máme doma dvě televize, všechno je pěkné, skoro nové atd. Ale nic z toho nepřišlo hned, ale až po mojí čtyřicítce. Do té doby jsem zažíval dnes a denně to, co popisujete vy.
Mám jeden recept : Nenechávejte peníze ležet nikde nahoře, aby na ně bylo vidět a dalo se na ně snadno dosáhnout. Pak odletí jako pára nad hrncem a vy ani nevíte kam. Prostě to tak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.