Nejste přihlášen/a.
Mám deprese, to je moje diagnoza. V mém případě to znamená hodně odpočívat, vyhýbat se stresu, úkoly si plánovat a, bohužel se smířit se sníženou výkoností. Pořád ale nevěřím, že by to nešlo zlepšit. Říká se přece, že tvá strava je tvůj lék. Například. Nemáte něco osvědčeného? Např. aerobik, objímání stromů, pití nějakých odjedovačů organizmu apod.?
Dobrý den,bohužel, depresi dlouhodobě nemůžete potlačit ani aerobikem,ani objímáním stromů, je to organická porucha a pomůže pouze vhodně zvolená medikace. Preparátů na léčbu deprese je přehršle a většinou mají minimální vedlejší účinky. (Samozřejmě záleží na typu deprese, zda máte bipolární poruchu, endogení nebo exogení depresi, což Vám jistě odborník řekl).Vitamíny nic nezkazíte - doplńujte průběžně vit. B (B komplex), hořčík, kyselinu listovou, vit.C, pokud máte pocit, že Vaše strava není vyvážená, pozor na B 12, pokud si necháte napsat- přemíra naopak deprese může zhoršit. Jinak můžete vyzkoušet i fototerapii - léčbu světlem.
Píšete, že máte deprese. Nevím, zda je to diagnoza lékaře, či Vaše. Pokud lékaře, mohl by Vám napsat nějaké léky na zlepšení nálady a vyrovnání chemické hladiny v krvi. Po pár týdnech by mohl být výsledek. Pokud si to myslíte Vy, nebo to tak cítíte, tak zkuste zhluboka dýchat. Nadechnout se ne do hrudníku, ale do břicha a při tom zatněte pěst, při výdechu pěst povolovat a takto několikrát za sebou. Určitě to chce bobyt venku na vzduchu, tak nějaké vycházky. Ten aerobik je pro tělo napětí, tam se neuvolníte, ale zkusit to můžete. je to také nedostatkem sluníčka a tímto zimním obdobím, to působí trochu na všechny. - pt
Pro doplnění jsem zde dala odkaz:
Deprese je popisována nejen jako samostatná nemoc, ale i jako jeden z příznaků jiných nemocí, jakými jsou například:
Deprese je stav psychiky projevující se dlouhodobě pokleslými náladami jedince. Dotyčný pociťuje často úzkost a osamocenost, pocity bezcennosti nebo viny, malou sebedůvěru, únavu, zhoršené soustředění a má problémy s pozorností. Reakce na tento stav mysli je však silně vázána na typ osobnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.