Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dceru je jí 16 let dcera chce abych ji naučil řídit auto mně osobně řízení nedělá problém řídím celý život jsem řidič kamionu přišla s tím že její kamarádky to její mamky učily tak jestli bych jí to taky nenaučil. mněl bych ji naučit řídit v kolika jste učily sví děti řídit vy?
Určitě naučit. Já si pamatuji, že jsem za volantem poprvé seděl asi v 11 letech a to proto, že bratranec šel do autoškoly, tak se to učil. No a já si to chtěl taky zkusit. Od té doby jsem doma vozil starším autem dřevo z lesa. To bylo to nejlepší - nikdy bych se nenaučil lépe jezdit na přesnost, jako tady. Naučil jsem se couvat přesně na centimetry a to i skárou za autem. Mám dojem, že silniční zákon se vztahuje pouze na veřejné komunikace, takže jsem nic neporušil. Je to i výhodné, právě pro to, když se něco stane. V sedmnácti jsem byl v horách asi 1500 km od domova. Kamarád se kterým jsem tam byl autem v noci uklouzl a praštil se hlavou o zem - kde byl zrovna kámen. Nevěděl ani jak se jmenuje a kdo jsem já. Musel jsem ho odvézt do nemocnice, což bylo 30 km v noci a v cizí zemi - hrůza.
Podobné zážitky nikomu nepřeji, ale nevím co bych dělal, kdybych neuměl řídit.
Navíc při autoškole jsem měl výhodu na to, že jsem se mohl věnovat značkám a dopravní situaci. Byl jsem si jist co auto dělá.
Urcite naucit ridit, ja jsem sedela za volantem poprve az v autoskole a bylo to naprd. Nekomu to staci, mne to nestacilo a ridit auto jsem byla schopna az hodne let po autoskole. Otazka je kde ucit, protoze na silnici nesmi.
Je to protizákonné i proti pravidlům poradny, proto nebudu doporučovat a pouze popíšu svoji zkušenost. Mne táta učil řídit od velmi raného věku, v 6-ti letech jsem mu již seděl na klíně a mezi dvěma odlehlými vesničkami jsem točil volantem naší škodověnky. Od dvanácti mne na podobných nefrekventovaných cestách nechával řídit samostatně (s polštářkem pod prdelkou a kloboukem na hlavě - kdybychom náhodou někoho potkali) s tím, že bylo širokodaleko vidět a pokud jsme nějaké vozidlo potkali - většinou traktor - zastavil jsem a počkal až bude zase volno. Ve patnácti jsem tátu, který se pořezal na cirkulárce, vezl do blízkého města do nemocnice. Vzápětí jsem nastupoval do autoškoly na "ficgtla"...
Myslím se že i díky tomu umím jezdit celkem obstojně, mám za sebou spoustu kilometrů a minimum karambolů...
Co se děje na soukromém pozemku (třeba na parkovišti u teska), by mělo být pachům jedno.
Je dosti případů, kdy policii není jedno co se děje u vás v kuchyni, natož na veřejném prostranství, navíc komunikaci, byť účelové.
Mělo by to teoreticky být jedno PaCHům od dopravky, ale zatím nevím o ověřeném případu, že by tam šlo oficiálně beztrestně porušovat třeba dopravní značky. Zkusil jste zastavit třeba na místě pro invalidy a zavolat na sebe pachy? Já zatím ne, ale opravdu nevím jak by to řešili...
Na invalidech jsem už stála, sice bez značky za sklem, ale s babičkou na vozíku, Myslím, že bych to uhádala, ovšem takový pokus jsem přitom neprovedla. Teoreticky by neměli jezdit, když musí šeřit benzín a k vykrádačkám jezdí s dvouhodinovým zpožděním. Myslíte, že kdybychom je volali ke každé blbosti, že by jim benzin došel a přestali by prudit na silnici?
Problém je, když kluk neumí řídit a má třeba patnáct, tak je pro ostatní nula. Jak umí řídit, tak už je borec. Když chcete nechat dítě řídit, jeďte někam, kde jsou vesnické cesty, stačí se podívat na mapu, podle toho, kde bydlíte. Jde o silnice III třídy, kde jezdí jen z jedné vesnice do druhé. Na parkoviště v Tescu, bych nejezdil, když se pořádně podíváte, parkoviště je nejen obehnané jednou čumilkou vedle druhé, ale také jsou tam dvounožky, které to pravidelně procházejí.
nemyslím,že je to není dobrý nápad jezdit po silnicích i té III.třídy. může se stát cokoliv, nedejbože nehoda, nebo potkáte benga a papíry pro majitele řidičáku pryč, včetně toho, že si je pak nebude moci dotyčný dělat hned v 18 letech. dá se to přece zkoušet na jiných místech, kde nepotkáte nikoho.
Já si myslím, že musíte dceru, ja sakra dobře, znát a vědět, že toho nezneužije, že nebude před děckama machrovat, že z diskotéky po pár pivech nesedne za volant, že je soudná a zodpovědná. Právě proto si myslím, že autoškoly jsou od 18ti let. Já sama jsem si udělala řidičák na pionýra v šestnácti, protože to byla nějaká šílená akce, děti pomocníci dopravní VB. V 18ti jsem si ho rozšířila na motorku a ve 22 na auto, zase byla akce, jakože se pravidla silničního provozu budou vyučovat na školách. Bylo to za pár šestek. Hodně jsem jezdila na motorce i autem a autem s přívěsem. :D Snad před třemi roky jsem jela na kole, psa v košíku. Vyjížděla jsem z pasáže do prudké zatáčky a tam proti mě kluk na kole. Divím se ještě dnes sama sobě, jak jsem se v leknutí zachovala. Nechtějte to ani vědět! Těžká panika! Už jsem do auta nesedla. Vědomí toho, co mohu vyvést, mě zahnalo vrátit řidičák.
Víte bezpečně, že vaše dcera nic nevyvede? Díky čemuž se dostane sama nebo někoho na vozík.
A prosím, na co bude vaší 16leté dceři řízení auta? Na silnici stejně bez řidičáku nemůže. Viděla bych to odložit to na dobu, kdy si bude dělat řidičské oprávnění. Tak pak ji vezměte někam na parkoviště a ukažte, jak se s autem jezdí, aby nebyla při první jízdě v autoškole moc vyjukaná. A ať si to taky sama zkusí. Ale dříve mi to připadá padlé na hlavu.
Od 10 let jezdila dcera na pionýru, od stejného věku jezdila s frézou po poli, ve 13ti byl její největší zážitek řízení traktoru-bez vlečky. Pokud chtěl manžel popojet autem na dvoře na chalupě, jela ona já bych prý zbořila plot. Řidičák má na kde co. Myslíte že jezdí? Dnes jen když musí, říká na silnici plno aut, do města jedu v koloně a nemám kde zaparkovat, šalinou jsem tam dřív a bez problémů.
Tak já jsem také neseděl v autoškole v autě poprvé. A musím říct, že mi to fakt pomohlo a skoro všichni již s řízením auta nějaké zkušenosti měli. Takže také dodporučuju naučit řízení auta dříve. V autoškole se při jízdách učilo řazení v pruzích, dávání přednosti na křižovatkách a tp. Při první praktické hodině se intruktor každého zeptal, jestli už každý s autem někdy jel. Kdo řekl že ano a byla to většina, tak rovnou vyjel na praktickou jízdu. Kdo ale řekl, že ještě nikdy s autem nejel z asi 20 jen 2 tak s ním jel instukruktor první hodinu na odlehlé parkoviště, trénovat rozjezdy.. Takže ostatní už jezdili po okreskách v provozu a oni první hodinu trénovali na parkovišti. Takže těch 18 bylo o krok napřed před těmi dvěma. Já pamatuju, že jako první auto, u kterého jsem zkoušel jezdit byla služební Škoda Felicia 1,3 Pick-up. Jezdil jsem vedle hromady hnoje na betonovém plácku, kde ho zemědělci skladovali tak 50m*20m a strašně mě to bavilo. A rozjezdy jsem tam fakt dobře pochopil tak během hodiny. Vzhledem k tomu, že ale byl tak krátký, tak jsem ke konci mohl vyzkoušet řazení na max. 3ku více se nedalo. Ale to mi pro začátek stačilo. Zjistil jsem, jak se rozjet, jak zabrzdit, jak se otočit.
Já bych se na vašem místě poptala ve vašem městě - nebo prostě tam kde bude vaše dcera dělat autoškolu,
jaké je to v autoškolách a jaký je zkušební komisař popř. komisaři, kteří budou vaši dceru následně zkoušet.
Protože je to všude různé a někde je to v pohodě, a někde jsou z toho úplně nešťastní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.