Nejste přihlášen/a.
Ahoj,chtěl by jsem se zeptat na názor ostatních lidí a popřípadě dostat nějaké rady..Asi po 3 a půl letech jsme se rozešli s přítelkyní,pohádali jsme se a ona řekla,že má tedy aspoň důvod se rozejít,že mě již delší dobu,přes půl roku nemiluje.. Má mě ráda,jsem hodný a všechno,ale nemiluje,přitom plánovala společnou budoucnost,na Vánoce jsme si vyměnili dárky s rodinou..Mě je 23 a jí 20,nežijeme společně,ale skoro pořád jsme trávili čas u nás doma..Dříve jsme se asi na půl roku rozešli a ona měla jiného partnera,já tedy jen takové známosti,ale potom jsme se k sobě vrátili,někdy jsme se bohužel ještě odloučili,třeba na týden,ale to bylo v pořádku,jestli se to tak dá říct..Jsme oba mladí,ale ona je moje první láska,nevím jestli má cenu ještě nějak bojovat,teď se spolu ani nebavíme,rozešli jsme se před 3 dny,akorát si už vrátili věci a asi to má být tak,že jsme se prostě rozloučili..Nechci jí ztratit,opravdu jí miluji..Dá se s tím ještě něco dělat a má to vůbec cenu?
Žádný vztah by neměl být založen na tom,že jeden takzvaně ,,přileze ke křížku,,.Pokud Vám řekla,že Vás nemiluje,vemte to za bernou minci a sbohhem a šáteček.Ve třiadvaceti máte ještě hodně vztahů před sebou.A každá zkušenost dobrá.Jste ještě moc mladý na vážný vztah,v tomhle věku se vážně ještě sbírají informace o řivotě...Tak je sbírejte a uvidíte,že ,,pro jedno kvítí slunce nesvítí,,...
Kokosáku,manželství je především rutina a umění kompromisu..Ve Vašem věku bych rozhodně nespěchal s tím požádat ji o ruku.
No,tak vidím,že skóre je jednoznačné,všichni se shodli,kašlat na to.. Asi ani nemá to nemá cenu,ale už dříve jsem se z toho nemohl dostat,ten půlroční rozchod byl dost drastický,ale která první láska asi nebyla,že?Myslíte,že tedy nemá cenu nějak bojovat,nebo zkusit vztah nějak změnit,nebo postoupit..Bohužel asi například požádat jí o ruku není moc dobré řešení..Nějak nevím,jak bude můj život vypadat dál bez ní,přátel moc nemám,tedy snad skutečných přátel a nějak jsem si odvykl chodit do hospody a mezi lidi,doufal jsem že ona je ta pravá,chtěl jsem s ní mít rodinu a všechno..
Scházení a rozcházení svědčí o nezdravém vztahu který je perspektivou do záhuby a je to ztráta času. Lidé se mají na sebe těšit a radovat se společným bytím. Svědčí to o vaší společné nevyzrálosti. Ještě jste nezačali pořádně žít a už se rozcházíte a po čase scházíte. Ukončete tuto etapu a najděte si partnerku se kterou se budete cíti volněji a svobodněji. Časem zjistíte, že se člověk musí cítit ve vztahu dobře a musí cítit, že partnerovi je taky s váma dobře. Jinak to do budoucna nefunguje. Rozbitý hrnek nikdy neslepíte tak jako by byl nový. Budoucnost společného bytí nejste jen vy dva, ale i okolí, děti, rodina. Ty problémy vztahové by teprve přišly. Navrhuji, abyste přehodnotil tento vztah a pročistěte si hlavu.
Bojím se i toho,že by se třeba chtěla vrátit,ta jistota by byla pryč..Jen nechápu,jak dokázala předstírat něco,že mě miluje půl roku..Plánovala budoucnost,chtěla mít například stejné bydlení a všechno..Je tedy pravda,že se chovala chladněji,ale asi jsem si říkal,že je to normální po takové době..Nemám ale ani pomyšlení jít mezi lidi,nebo navazovat nějakou známost,jí to asi nebude dělat problém,je opravdu krásná a pořád se kolem ní motají nějací chlapi..A i kdyby jsem se snažil něco udělat,tak asi není co,akorát by jsem se jí zprotivil s neustálým naléháním,že ano?Prostě to nechat být a všechno ukáže čas.. A počítat jen s tím nejhorším,pak mě všechno může překvapit,ikdyž asi i nemile..
Vidíte, sám to tak cítíte, že se nebudete cítit ve vztahu nejlépe, v obavách se těžko žije a to si představte na celý život a rovnici si dořešte sám. A to si připočtěte ještě pár neznámých, co nese život.
Tak eště jednou, poslala vás k vodě a tím to končí. Vracet se není kam.Mezi lidi chodit nemusíte, nejdříve si užijte rekonvalescence. S nejhorším počítat můžete, aspoň když to nevyjde, tak budete potěšen, že mohlo to být horší a když to vyjde, tak já to říkal. A čo také si predstavujetě pod pojmom nejhorší, Kefalín?
Nejhorší je asi to,že spolu už nebudeme,ikdyž asi většina lidí,by měla jiný názor..Nuemím si představit živou s jinou osobou,pustit si jí k sobě,jako jí..
Asi jí požádám o ruku.. Bohužel to byla poslední dobou rutina,práce,být doma..
Občas tedy nějaká ta změna,jeli jsme někam,ale jinak v podstatě to samé..
1. možnost - vysměje se vám
2. možnost (nejpravděpodobnější) - naštve se a místo toho, aby vás jen odkopla (což je současná situace), vás ještě zašlape do země a poplive ono místo (prostě se budete cítit ještě mnohem hůř)
3. možnost - neřekne nic nebo nějakou nejednoznačnou odpověď, odejde a vy se budete zase x měsíců trápit, jestli teda jo nebo ne a vždycky když jí zavoláte, tak se na něco vymluví, hlavně aby nemusela odpovědět
4. možnost - řekne ano, vezmete se a během pěti let se vztah rozpadne. Možná během té doby přijdou děti, takže spolu nakonec "zůstanete kvůli dětem" a poděláte si tak život úplně. Nakonec se ve čtyřiceti, až děti odrostou, šťastně rozvedete a budete litovat zpackaných dvacet let kvůli ženské, která o vás vlastně stejně nestála.
Žádná jiná možnost není. Vlastně ano, jedna je - hoďte ji za hlavu. Vraťte jí všechny věci a všechno, co vám kdy dala, vyhoďte nebo se toho zbavte jinak. Začněte znovu a nenechávejte si nic, co by vám ji mohlo připomínat (alespoň několik měsíců). Pak si vyražte někam na výlet (třeba na chatu nebo na nějaký zájezd) na víc dní bez ní i bez přátel, kteří se vás akorát budou ptát, jak se vede a tak vás ještě deprimovat. Prostě na chvilku vypadněte někam dopryč si pročistit hlavu. Pak uvidíte.
Holka, která čeká, že bude partnera navždy milovat, bude mít život plný zklamání. Ale spíš ještě dospěje, 20 věru není mnoho... Vztah plný rozcházení smysl nemá, je vám ještě málo, to se lidé hodně mění a ne vždy ve společném souladu. Vykašlete se na ni, dejte si pauzu, ve které se budete věnovat sám sobě a v klídku se rozhlížejte kolem sebe, myslím, že budete příjemně překvapený
Jak ale pozná,že není zamilovaná jak tvrdí?Trávili jsme spolu skoro všechen volný čas,žárlila na ostatní,ne že by jsem se někde potuloval a koketoval s jinýma,ale když jsem se s někým bavil,nebo by mi někdo napsal..A to plánování,tohle přece člověk jen tak nedělá..Já nevím.. Takový vztah už nemůže fungovat v žádném případě,myslíte?
kokosaku, trošku se zamysli nad tím, jak moc jsi ji miloval, jak moc ji miluješ a hlavně co je láska a co je uražená ješitnost. Co je zvyk a jaký problém je zrušení plánů. Promazej výhybku, nech tomu všemu volný průběh, neřeš! Dej tomu všemu čas!
Takže tím chcete říct,jestli já jí pořád stejně miluju a nejde mi jen o zvyk?Hm..čas to je to nejhorší..
Ahoj,tak je to pár dní,bohužel jsem to nevydržel,samozřejmě jsem za ní šel.. No a dopadlo to samozřejmě nijak,akorát mi řekla,že si mám najít jinou a být šťastnej,ona chce být sama..Co jsem se dozvěděl tak ani nikam moc nechodí,je jenom doma,celkově má asi divné období,ale nám nedává žádnou naději,zkusil jsem navrhnout snad všechno..Už cítím prohranou bitvu,nemám o co bojovat..
Tak se chci zeptat,váš postup je asi pořád stejný,zapomeň a najdi si někdy jinou,jinak to nepůjde,co?
Nepůjde to jinak.A ač se ti to nezdá,je to dobře.Hlavně pro tebe.
doplněno 09.01.12 14:06:Nebo ty si myslíš,že by dělalo dobrotu,kdyby ti na to kývla?Ani náhodou.Ve vztahu dvou lidí musí chtít oba.Jinak je to cesta do pekla.
Hm,je to možné,ale teď to dobře není,aspoň to tak cítím..Asi si myslím,že je v nějaké težké situaci,že to třeba za nějaký čas bude dobré,že si třeba uvědomí,co jsme pro sebe znamenali,pořád se někde snažím najít trochu naděje..
City se nedají vynutit. Respektujte ji a smiřte se s tím. Půjde si svojí cestou, protože o společnou s Vámi nestojí. Na jejím postoji se sotva co změní, tak si žijte svůj život a berte to tak, že když Vás nechce, nemá smysl se dál o něco pokoušet.
To se tak hezky řekne.. No já to vím,ale nějak to nemůžu přijmout,snažil jsem se udělat všechno,proč se najednou tohle stalo,předtím jsme spolu trávili skoro všechen volný čas a nenutil jsem jí,jak jí to mohlo nevadit,nebo i žárlila,to je přece projev lásky,dva dny předtím rozchodem mi psala,jak by chtěla být se mnou,aby jsem jí držel v náručí..
Co je pryč, je pryč...s tím nic nenaděláte, ani kdybyste...třeba třikrát změnil nick...:D Prostě jste se jí omrzel.
Dobrý den,po delší době mě napadlo poradit se.. Stav věcí se má tak,že už je to měsíc od našeho rozchodu,neviděli jsme se,akorát asi 14 potom jsem s ní chtěl mluvit a nějak jsem to neustál,protože nebyla doma a nakonec jí v podstatě naháněl,kde je,jako blbec,tak mi vynadala,že tedy tady vždycky pro mě bude,kdyby jsem něco potřeboval,ale nebudu jí takhle nahánět..Včera mi psala jak se mám a tak,ale kamarád jí napsal,bez mého vědomí,že mě má nechat být a ona mu na to odpověděla,že mu do toho nic není..Já jsem za ní dnes sám šel s tím,že se s ní nechci bavit,jako kamarád,aby mi nepsala,ona si myslí že asi časem by jsem chtěl být kamarád,ale to tedy opravdu ne..Mluvila s ní i známá a té řekla,že jí chybím,jako člověk asi a společně strávené chvíle a tak,ale prostě to nic nemění..Sám nevím jestli jí ještě miluju,ikdyž jsem jí řekl že ano,že všem chybí,ale jestli to není o zvyku,nebo o tom,že jí chci zpátky,sama mi řekla aby jsem si našel holku,nebo se snad s nějakou vyspal a zapoměl..Ona chce být sama,podle toho co tvrdí..Prý by jsem byl ideální partner,ale kdyby nám bylo 30,to potěší..
Ale při tom rozhovoru se pořád smála,tedy podle mě to byl přehnaný a vynucený smích,aby to všechno bylo v pohodě a odlehčené..Kdo nademnou ještě nezlomil hůl,tak co by jste řekli?Vše ztraceno,že?Sám se cítím líp,spíš se ve mě mísí nálady,že je mi fajn a smutno,ale dá se s tím žít..
Také zdravím. Nechte to prostě úplně vyšumět. S tím naháněním jste udělal chybu. Ona Vás opravdu nikdy nebude chtít mít za víc, než kamaráda. Už jste to zvládl, přenést se přesto, tak si "nesypejte do rány sůl" neustále. nebojte, objeví se jiné děvče a bude to vše v pohodě. Trošku utrpěla Vaše ješitnost, těžko se s tím smiřuje a vyrovnává, ale vidíte sám, že život jde dál (musí) a že to také jde přežít.
Nejlepší lék je nová láska. Tak si nějakou najděte a pak nebudete mít čas, řešit tu starou...
No,taková láska jako trám to byla a nejednou tam žádná není..Pořád ale člověk tak nějak doufá,že si to rozmyslí,ikdyž ten návrat je špatný,ale prostě to tam je..
Čoveče chlape seber se!
Jak ti má ta holka už říct, že prostě ne? Pokud spolu jste tři roky, nebo nevim jak dlouho, byli a nebyli, už podle toho je jasný, že to není žádný perspektivní vztah.
Přestaň být ješitný, začni normálně fungovat a časem se všechno dá do normálu. Předem promiň, ale připadáš mi jako posedlý.
Holčina chce být prostě sama, chce se najít, ujasnit si co od života chce - je mladá a má na to právo. Možná že má aktuálně jiný trouble, který s tebou nechce sdílet...
Třeba se za dva roky dáte zase do kupy a bude všechno fajn, ale teď se tou myšlenkou nezabývej, nežij tou nadějí, jinak tě to utluče.
Asi tak. S prominutim, uz se na to vy*er!
Nema to ted smysl rozmazavat. Proste to skoncilo, hod to za hlavu a funguj. Je to tezke, ja vim, stalo se to asi kazdemu, ale kazdy se sebral a ted je na tom daleko lepe nez pred tim. Nech tu holku holkou, pokud te nechce takoveho jaky jsi, nestala za to. Popravde, kdyz jsem si to cele cetl, cekal jsem, ze udelas tu hloupost a budes ji nahanet, aby ses ji znovu vyznal, ale jak ti vsichni tvrdili, zadupala to do zeme. Kazdy je ted general, ale zajiste by udelal to stejne co ty, protoze laska je laska. Uz jsi to ale zkusil a tenhle posledni pokus u nechej poslednim. Vidis, ze po tom mesici uz je trochu lip jak predtim a lip jeste bude. Zkratka se z toho vylizes a casem az budes mit oci zase dokoran, ti nejaka mila divka zase padne do oci. Preji ti tedy pevnou a klidnou mysl a uvidis, ze casem to vyjde. Ahoj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.