Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útěk před revizorem vs Opencard

Od: blbec odpovědí: 9 změna:

Stala se mi taková věc, byl jsem kontrolován revizorem, předložil jsem mu opencard s tím, že platnost je až do 6.2, avšak revizor mi sdělil, že platnost je jen do konce listopadu, já jsem totiž takový blbec, že sem si vůbec neuvědomil, že je na čtvrt místo na půl roku, vystoupil jsem i s revizorem, zkoušel jsem jestli by mu nestačila alespon částka z 800 kč, avšak ´byl neoblomný, jak jsem tam čachroval s těma penězma, zapoměl jsem při útěku že má mojí opencard a tak řešim dilema co dál...?
Jít zaplatit pokutu sám od sebe na DP nebo spolehát na to, že má revizor slitování a nechá ticho po pěšině?

Může na mě za nějaký čas zazvonit exekutor nebo policie?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já myslím, že může. Jediné, co vím, že nesmíte udělat, je dělat mrtvého brouka. Možná, že vás nebudou uhánět, ale v jejich počítači vám naskakují penále a pokuty a platby, které po nějakém čase vytáhnou a donutí vás zaplatit. Budete cedit krev! *plac*Nasbírejte si popel a běžte na DP. Tam si tím popelem posypejte hlavu, zaplaťte všecko, o co si řeknou, nezapomeňte si vzít kvitanci, potvrzení o zaplacení a s hlubokými úklony vycouvejte. *jasne* Známá vypravěla, jak jí nachytal revizor na schodech, ona šla na dopravní podnik. Pán za přepážkou se zasmál a řekl, že chápe že není z Prahy. Papír zmačkal. Za 3 roky jí přišel papír od soudu, kdy DP vymáhá 30.000kč. Jasně že to z ní vyrazili! *plac*

martinaa*
hodnocení

0x

Ano, a divil byste s,e kolik lidí se nás tu ptalo, jak vyřešit exekuci za jízdu na černo apod. Zaplaťte těch pár stovek (také jsem jednou zapomněla, že není pátek, ale sobota, a holt mi šalinkarta vypršel - je to ale moje blbost), protože za rok dva (mezitím bude ono ticho po pěšině), se to může rozrůst na pár desítek tisíc.

doplněno 03.01.13 17:29:

Masterjoe - takových, co na to kašlali, jsou mraky. Podle moha dotazů to nedopadlo obře, takže někdy je lepší uznat chybu nemachrovat.

MHD má třeba kamerový systém, který je i na mnoha ulicích.

doplněno 03.01.13 17:30:

"Majsterjoe"

majsterjoe*
hodnocení

0x

Si utekl? *smich* kontroloval tvou totoznost? Rekni ze ti kartu nekdo ukradl.

doplněno 03.01.13 17:20:

Vsichni radi at se jdes nahlasit. Ja bych na to kaslal. Nema nic podepsaneho, nema nic? Tak co ti dokazou? Ukradenou kartu?

hodnocení

0x

No Ty jsi ale číslo! To jsem nepochopila, čachroval si s penězma, nebo utíkal? Zároveň to nelze *smich* Jinak pochybuju, že to revizor nechá být, to by byl hloupý, má z toho provizi. Doporučuji co nejdřív zaplatit, holt za blbost se platí. Exekuce zatím z toho nebude, oni by si počkali pár let, a pak byste to měl za desetitisíce. Znám kluky, co splácejí 25 000 a více. Takže neleňte a běžte to zaplatit a asi si budete muset vyřidít novou OPENCARD.

lm®
hodnocení

0x

Na slitování rovnou zapomeňte.Revizor dělá jen svou práci.

Z opencard zjistí Vaše údaje. Bud vám přijde v dohledné době účtenka k zaplacení,kde nejspíše částka bude již vyšší než ta co po Vás chtěl.V horším případě Vám nepřijde nic,nebo si to vy nepřevezmete - to už je jedno, ve výsledku to vyjde na stejno a po letech MHD Praha prodají pohledávku některé ze společností vymáhajících dluhy a pak se teprv nebudete stačit divit.

Člověče,co Vás to napadlo?Utíkat*zed*.Nejste v americké komedii,žijete normální život.Já bych na Vašem místě mazala na zákaznické centrum a honem pokutu zaplatila a hooooooooooooodně si sypala popel na hlavu.Zkuste třeba svést popletnou mysl na přepracovanost,problémy v rodině apod.Hlavně to řešte , jinak vás čeká pěkný malér viz. výše.

A příště se chovejte rozuměji:).

blbec
hodnocení

Jo problémy (špatný zdravotní stav jednoho člena rodiny je pravdivý), sumu už mam připravenou, hned zítra ráno jdu sypat popel na hlavu.Doufám jen, že nebudou žádná shánění ze stran policie ted večer.

iz*
hodnocení

0x

Hlavně byste měl získat zpět tu Opendard. Četla jsem o několika případech, kdy revizor postupně vypisoval další a další pokuty ...

dobry
hodnocení

Snad je to dobrý, opencard je zpět, zaplatil jsem původních 800kč, získal potvrzení o platbě, a rovnou jsem si koupil nový kupon.

Blahopřeji.*palec* Příště si hlídej dodržování pravidel. Je to snadnější, než likvidovat následky. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]