Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit rozsah hlasu?

Od: dominka* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Neví někdo, jak bych mohla zvýčit svůj rozsah hlasu? Mam ho poměrně nízký. Chtěla bych vyzpívat výšku jako Ronan Parke jestli ho někdo znáte.

J e to tahle písnička. Tu písničku vyzpívám jen ten konec ty výšku mi nejdou, ale já bych se o to chtěla alespoň pokusit. Mám takový divný hlas, když chci jít do výšek, musím ho jako změnit. Nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou radu prosím..? A je to vůbec možný..? Moc díky za vaše rady a odpovědi :) )

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Pokus se přihlásit na školu zpěvu,ale myslím že pokud jsi nezvládla,tu jednoduchou,na kterou jsi dala odkaz...Nebudeš mít nárok.Je to jak Gott,mezi dětmi

dominka*
hodnocení

Tu písničku vyzpívám úplně v pohodě, jen ten konec, kde to jde pro mě hodně do výšek.. Myslíte, že by se na tom dalo zapracovat..?

dzordz*

Dalo dalo, ale potrvá to. Běžný člověk a příležitostný zpěvák má rozsah kolem dvou oktáv a čtyř půltónů. Profesionálové čtyři oktávy. Cvičit cvičit cvičit :)

dominka*
hodnocení

A přibližně jak dlouho při každodenním cvičením s učitelem..? Já jen abych si nedávala předsudky, který nemůžu splnit prosím :)

martinaa*
hodnocení

0x

Je běžné, že do výšek musíš svůj hlas změnit, zpívat tzv. falzetem. Pokud chceš změnit rozsah hlasu, zkus nějaký pěvecký sbor, kde se ti hlas pěkně vyškolí a naučíš se techniky dýchání i zpívání, pokud máš finance, tak soukromého učitele.

Důležité je u zpívání "neřvat", ale snažit se zpívat jemně, a čím výše s hlasem půjdeš, tím více tvaruj ústa do tvaru širokého O. Ze začátku ti to dost pomůže.:) Samozřejmostí je držení hlavy rovně (aby sis hlas nepřidusila:))

dominka*
hodnocení

Moc děkuju za odpověď a jen se zeptám, neznáte někoho, kdo by dokázal naučit, v okolí Liberce? Jako malá jsem chodila do Severáčku, ale přestala jsem, protože jsem hctěla zpívat spíš populární písně.

martinaa*

Bohužel jsem z jižní Moravy, Liberec je drobátko z ruky. Jen ještě radu - nikdy nechoď do Yamaha škol na jejich "populární zpěv". Je to naprosto k ničemu, nic se tam nenaučíš, jen si prostě jdeš zazpívat. Zkušenost má a mého okolí.

Poptej se v místní lidové škole umění, nebo místních sborech. Plno sborů přijímá členy, co nepatří do dané školy aj.:)

doplněno 25.12.11 19:56:

Jen ještě dotaz - máš hlubší hlas, nebo nemáš rozsah? To jsou totiž dvě odlišné věci. Pokud skutečně rozsah nemáš, tak využij některé z našich rad. Pokud ale máš hlubší hlas, zazpíváš věci dole, ale nahoru jít nemůžeš, může to také být dané polohou hlasu. Pokud jsi alt, první soprán zřejmě nikdy nebudeš (víš, jak to myslím):)

dominka*
hodnocení

Moc děkuju za cenné rady :) Jen ještě otázku, myslíte, že je nějaká naděje, že se mi povede zvýšit můj rozsah a vyzpívat větší výšky..?

doplněno 25.12.11 19:59:

jo jo, to vím.. Já mám jen problém, že mě příjde, že mám sám o sobě jiný hlas než kdokoliv jiný :( Tak jak zpívám já, to jsem u nikoho ještě neviděla a trápí mě to od mých 6 let :(

hm*

Rozsah se trochu dá vycvičit. A nevím, proč by tě měl trápit jiný hlas. Zvláštní hlas bývá docela zajímavý, právě proto, že je zvláštní. Třeba takový Petr Novák, Dalibor Janda, ...

dominka*
hodnocení

Protože se s ním nedá skoro vůbec pracovat :( Mě to strašně mrzí, že mi nejdou vyzpívat ty výšky :( Když slyším ty ostatní zpěváky, příjdu si jako bych vůbec neuměla zpívat, když oni jdou do výšek :(

hm*

Hele, někomu to zpívá jak slavík samo, někdo se musí hodně snažit a někdo prostě omezení svého hlasu nepřekročí. Nemá cenu se pro to trápit, ale ani nemá cenu si něco nalhávat. Třeba máš opravdu hlas nižší, jak psala @martinaa , takže sice nevyzpíváš výšky, ale zazpíváš krásné zvučné spodní tóny. Nevím. Nikdo z nás tě zpívat neslyšel. Zkus zajít třeba do hudebky za učitelkou/učitelem zpěvu a zeptej se ho, zda a co má cenu s tvým hlasem dělat.

Ale i kdybys rozsah neměla, netrap se. Nedávno jsem jel vlakem a jednomu puberťáčkovi tam řvala sluchátka na celý vagón. Zpívala to nějaká mladá zpěvačka a celou písničku si vystačila se sousedními 4 tóny (a s asi 6 slovy). A jak se to puberťáčkovi líbilo! ;)

dominka*
hodnocení

Mooc děkuju, uvidim, co s tim půjde udělat :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]