Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak proti týrání zvířat?

Od: merven97 odpovědí: 16 změna:

Ahoj, je mi 14 let a posledním rokem mě více a více hrýže do hlavy, kolik neprávem týraných zvířat je na naší Zemi. Určitě mi dáte za pravdu, kdyby člověk neexistoval, Země by vypadala úplně jinak a kolik by bylo druhů zvířat, už tak sme vyhubili dost druhů a pořád v tom pokračujeme. Určitě by nebylo úspěšné protestovat proti týrání zvířat v Ásii (psi, kočky...) ale v Evropě by mohl nějaký protest uspět, ale nevím, jak získat k tomuto hodně lidí, nemluvím o desítkách, či stovkách lidí, ale o desetitisících, či milionech a mám hodně známích a to né jen z ČR, pochází třeba z Anglie, Švícarska, Španělska, Portugalska, Rumunska, Turecka, Nizozemska, Belgie, Švédska a Ruska. Napadlo mě, kdyby jsem se nějak domluvil s kamarádkou z Barcelony, že by to nějak oznámila svím známím a né jen, osobně, ale i přes sociální sítě. (stránky na FB) a co se prosadit do TV (pro mě asi nemožné). Nevíte kde začít a jak začít, moji známí o tom už ví, že jsem proti tomuto a říkají, že sám proti tomu nic nezmůžu, nebo třeba 30 lidí taky ne. Před necelým měsícem jsme našli maltézáka v Brně a teď je to náš miláček, má 3 měsíce a kdyby jste ho videli zbídačenýho, určitě by to nebylo pro Vás příjemné. A zeptám se i Vás, šli by jste do toho taky? A jak by jste začli?

Jak proti týrání zvířat?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zrovna včera jsem se rozčílila úplně doběla. Na Animal Planet, povídali o standardu psů Jeden z nich byl o čivavách. Výstava v USA a nejkrásnější čivava ve státech, jak má doopravdy vypadat. A k tomu byla reportáž o špičkové chovatelce a její chovné stanici. S velkou slávou, pěním chvály. Baba jen zářila. Asi 20 pejsků běhalo po uzavřeném dvoře. Parádní pokoukání. A pak je ta baba pozavírala snad po dvou, do klecí. V čisté, chtělo by se říct sterilních místností. Krásní, okatí, v různých barvách, drobečci, poskakovali po stěnách klecí. Ta čůza zhasla a odešla! *plac* A ta poblbaná televize to ukazovala jako vzor! *blee* Jéžišikriste, co se to se světem děje?! Ráda budu podepisovat, přidám se, ale bojím se, že lidská blbost a nenasytnost je bez hranic.*plac**plac**plac*

dzordz*
hodnocení

2x

Spíš se přidat k nějaké "zavedené" celosvětové organizaci, peta, greenpeace nebo tak.

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Tvůj nápad je neřešitelný a je to boj s větrnými mlýny. Vše je způsobeno vývojem lidstva ke konzumní společnosti a to se týká i chovu a množení tzv. domácích mazlíčků. Kdysi se chovala tato zvířata pro užitek, dnes pro výdělek a potěšení a to bývá pomíjivé.

bruk600*
hodnocení

1x

Ještě za I. republiky byl pes uváděn mezi jatečními zvířaty a ty nyní chceš tady protestovat proti jejich pojídání někde v Asii? Zvíře které není nemůže člověk týrat a tak bych začal povinou kastrací všech pejsků, kočiček, koníků a zákazem chovu akvarijních rybiček, ptáků, pavouků a plazů v teráriích. Další možnost by byla, kdyby jsi začala studovat mikrobiologii a vytvořila kvalitní odolný kmen eboly, nebo moru, nožná i chřipka by stačila a zlikvidovala veškeré to hnusné a saditické lidstvo. Je to pochopitelně nadsázka, ale museli by jme si nejprve definovat kam až chcem zajít. Je domácí zvířátko něco jiného, než prase, kráva, nebo lovná zvěř v přírodě? Staneme se všichni pak vegetariány? Ono i pojídání rostlin a jejich semen je taky velmi agresivní a jsou to bezesporu živé organismy.

No proti aSII ZROVNA NECHCE, SÁM PÍŠE, ŽE TO JE TROCHU, ŘEKNĚME, ZBYTEČNÉ.

anonymd*
hodnocení

0x

Já bych si tebou (pokud smím ti tykat)¨založila nejaké stránky proti tomu a ty bysme postupne rozvíjely a možná bysme i uspěli rosím pokud tu jsou nejake zpravy napistemi. Jsem tu novace na necem se dohodneme. Urcite bych stebou sla.

fran
hodnocení

0x

A co vymírání druhů? Na záchranu se dá přispět třeba v zooparku. Jiné druhy se přemnožují - divočáci rozrýpávají louky i pole, teď jsou "jen" v lese. Je to široký problém - a hodně držím palec, mladí vpřed. Jinak jsme mezi nejhoršími živočichy planety, prahnoucími po vlastním blahu - na což pravděpodobně vymřeme my - a máme i vědu: Trvale udržitelný život...*frajer*

lidus*
hodnocení

0x

Blbost nezná hranice a jelikož se tu týrají již staletí nejen zvířata ale i lidé tak se nedivím ničemu. Změnit myšlení kdyby tak šlo mávnutím kouzelného proutku, hned by se žilo lépe.

ludak*
hodnocení

0x

Můj názor jak tomu zabránit je změnit zákony a udělat daleko přísnější tresty než jsou.Kdyby někomu prokázali úmyslné týrání a pak ho zavřeli třeba na 8 let do kanálu tak by si to ty vyšinutý mozky lépe rozmyslely,kdyby viděli jak se má jejich kolega.

Pěkně by si na něj každej mohl plivnout.Jéé to by bylo fajn.

Tak hodně úspěchu

merven97
hodnocení

Děkuji za vaše reakce a názory. Jako chov prasat, krav atd... se chovalo od pradávna, jako nevadí mě třeba zabití krav, kuřat, či prasat kvůli tomu, aby měli lidé jídlo, ale mě strašně vadí a hnusí se mi, jakým způsobem je zabíjejí a jak se k tomu zvířeti před smrtí chovají a v jakých podmínkách dá se říct ty zvířata PŘEŽÍVAJÍ! A je osvěčené, že před smrtí prase zažívá stres a s tím stresem umře, dokáže se jeho cit přes maso dostat do člověka, TO JE FAKT PRAVDA! Nevadilo by mi, kdyby se chovali k těm zvířatům s citem a také dá se říct s citem (když už musejí) zabít. Když vidím v nějakém videu, jak dokáží ti zaměstnanci ve velkochovech, či velkovýkrmnách zvíře umlátit k smrti, nebo třeba mají dá se říct odepsané slepice a byla tam zkrytá kamera a ti lidI (hovada) po těch slepicích skákali, nebo kopali, tak je mi na zvracení. A kdyby se lidé zavírali kvůli týrání všech zvířat, tak věznice na tyto odsouzence nebudou stačit. Možná by fakt bylo lepší, se přidat k nějaké organizaci. Ale se zákony, to je složitá věc *zed*

k2

A jakym zpusobem je lide zabijeji? V jakych podminkach zvirata prezivaji? Byla jste nekdy na jatkach ci v normalnim vesnickem kravine (ci jinem velkochovu), nebo cerpate znalosti z ruznych videii a pseudoinformaci na internetu? Verte, nebo ne, ze v tech velkochovech ci na jatkach se v 99% nedeje nic zavrzenihodneho...

S temi prasaty a smrti na stres je to dano hlavne jejich preslechtenosti a s tim, ze se ten jak Vy rikate "cit" dostane do masa, ktere sni clovek to taky cele neni az tak uplne jednoduche, jak jste to zde podala...

Chcete-li ve 14ti letech burcovat miliony, doporucuji:

1. Zevrubne studium pravidel jazyka ceskeho

2. Studium odborne literatury o chovu zvirat a vse kolem teto problematiky (to odborne bych zduraznil)

3. Neverit vsemu co se pise nebo vidite na internetu, ale udelat si vlastni obraz. V lete vyazit na vesnici, podivat se, co delaji kravicky, jak jim chutna pastva, kde ziji, jak se jim dari (a zjistite, ze dobre)

Pokud se vykaslete na bod 1, tak nikoho nepresvedcite.

Pokud se vykaslete na body 2 a 3, tak to bude, jak kdyby vystudovany ekonom, ktery nema ridicak a byl nejdal v Tatrach hodnotit dopravni situaci v Kazachstanu.

bruk600*

No právě, že v Číně a jihovýchodní Asii jsou zvířata (krysy, psi, kočky) usmrcována s v co největším stresu a bolesti. To maso je pak prý jiné a lepší. Tak vám asi opravdu zbývá to studium mikrobiologie.

ludak*

Jasně oni by se chdáčci museli v tý base mačkat.To je to proč kriminalita jen roste.

merven97
hodnocení

Tak děkuju, ještě nad tím popřemýšlím pořádně, jinak jsem kluk, jestli sem tam někde přidal A, tak se omlouvám, nebo jestli podle jména. A myslíte si, že všude se ke kravičkám a prasatům chovají všude stejně? Takže si myslíte, že nikde nejsou týraná zvířata? A jinak s tím dobytkem to byl jen příklad, kterej sem rozepsal, ale co třeba psi, či kočky v ČR? Příklad (na internetu se zveřejnilo video, jak psa polili benzínem a poté zápálili) Těchto přípapů jsou milióny a tomuto bych chtěl zabránit.

S tou Ásií máte pravdu, tam to dělají kvůli měkému masu, nebo chuti nvm. (na kánálu Animal Planet, tak tam ukazovali, jak bernardýn byl přivázán za nohy řetězem ke stropu a umlátili ho k smrti tyčí.

k2

Ac jsem osobne nebyl ve vsech velkochovech "civilizovaneho" sveta (pod slovem civilizovaneho rozumim Evropu, Severni a Jizni Ameriku a Australii - Afriku bych ponechal stranou, tam maji jine problemy nez prava zvirat a Asii nechme taky stranou), tak si myslim, ze v ramci moznosti se tam nemaji ta zvirata vylozene spatne. Samozrejme prase v USA ci Nemecku se asi ma lepe nez nekde na Ukrajine, ale ze by ve velkochovech UMYSLNE tyrali zvirata - pak by to snad ani ekonomicky nefungovalo.

Netvrdim, ze zvirata ve velkochovech proziji nadherny zivot (obvzlast treba chov drubeze je minimalne diskutabilni), ale to je zas o nakladech a s tim spojenou cenou za vysledny produkt. Pokud budu odsuzovat to co jde nazvat intenzivnim chovem (rekneme treba klecove chovy nosnic) a jako alternativu uvedu BIOchov, tak musim pocitat, ze cena takoveho vejce (a potazmo vsech vyrobku z nej) bude za hranici toho, co je soucasny spotrebitel ochoten zaplatit...

Proto prave priklad s hospodarskymi zviraty a velkochovy nepovazuji za uplne stastny.

Pak zase sklouzavate do diskuze o tom co kde bylo na internetu. Netvrdim ze nikde nejsou umyslne tyrana zvirata a ze se to nedeje, ale s tema milionama pripadu bych trochu brzdil. Na jedno Vase video zapaleneho psa najdu na internetu 10videii se spokejenymi psy (tim to ale nijak nezlehcuji)

Napred si ujasnete co chcete: tomu co pisete nezabranite, pokud chcete zmenit legislativu a tyto lidi nejak trestat, tak tezko zmenite legislativu celeho sveta nebo jen evropy (pokud sledujete zpravy, tak vidite, ze cela EU ma jine problemy nez prava zvirat).

Zformulujte, co Vam KONKRETNE vadi a co chcete KONKRETNE zmenit a vzhuru do boje za prava zvirat!

rascal*

představuješ si to moc hezky. Ale zkus najít jedinýho člověka, kterej prokazatelně týrá svoje zvířata a udělej mu demonstraci před domem. Možná jen deset demonstrantů před domem jednoho hajzla přinese větší úspěch, než milion lidí v ulicích... Co? Zkus se nad tím zamyslet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]