Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek, chalupa vs. byt

Od: lindaf* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám dvoleteho pejska špice, ale to neni podstatne. Byslime s babičkou dohromady v bytě, ale babička odjiždi vždycky tak v květnu na chalupu a tam je až do listopadu. Ona má take psa a samozřejmě bere i toho meho s sebou na chalupu...Já chápu, že se tam má můj brouček lepe než v bytě, ale ráda bych, aby zůstával se mnou doma...Jak toho docilit? S babi se pokažde strašně pohádáme, ale mě to mrzi, já ho mám strašně ráda, a chtěla bych s nim trávit čas, jenže to nechápe ani moje mamka ani babi... já k tomu mám svoje důvody, aby byl doma...Sice přes zimu je se mnou doma, jenže v zimě si neužijeme, jako na jaře, když chodime do lesa, jenže než se stačim nadát už je pryč a z procházek nic neni...Už nevim jak dál, hádáme se už rok a půl co pejska máme :( Už nevim jak dál...Jakekoliv domluvy nejsou možne nikdo mě neposlouchá a nechápe...Jak to udělat? :( Děkuji... ( Mám strach, že když s nim tak často nebudu, odcizime se :( )

doplněno 28.12.11 21:43:

Ze začaátku bylo domluevno, že se mnou bude zůstávat, všichni mi to slibili, hlavně i proto, že se s babi fenou nesnesli, ale ted jsou OK a já jsem dopadla, tak jak jsem dopadla...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tuhle odpověď asi neuslyšíte ráda, ale byla bych vděčná babičce za to, že pejsek nemusí být celé léto ve zdích bytu. Na chalupě je mu fajn, vylítá se tam, navíc má společnost té feny. Nebojte se, pes a fena si neublíží, konflikty bývají mezi jedinci téhož pohlaví. A pokud mezi nimi snad nějaké šarvátky byly, určitě si na sebe zvyknou. A pokud chodíte do práce a pejsek by v rozpáleném bytě čekal velkou část dne zavřený až na Váš návrat, věřte, že by mu dobře nebylo.

A nebojte se, že spolu ztratíte kontakt. Pes si svého pána velice dobře pamatuje a jen tak nezapomíná. Jistě v létě za babičkou na chalupu jezdíte, aspoň jednou týdně, tak se s ním pokaždé dosyta vymazlete, přivezte mu nějakou dobrůtku a nebojte se, že na Vás ve své psí hlavičce zapomene. Pokud ho máte ráda, musíte uznat, že na venkově je mu v létě opravdu daleko líp.*palec*Jaga.

doplněno 29.12.11 08:02:

Když to tak čtu znovu, myslím si, že jsi ještě dívka školou povinná. Proč tedy nejsi v létě, o prázdninách, s babičkou a svým pejskem také na chalupě? Užila by sis Ty i pejsek. Procházky, houby... Ty bys došla na nákup, babička by za to uvařila. Pokud byste třeba jeli někam s rodiči /k moři/, jistě bys byla ráda, že se Ti tam o něj babička po tu dobu postará. Je to pořád lepší a méně nákladné řešení, než třeba psí hotel.

lindaf*
hodnocení

já jsem tam normálně cele leto, k moři nejezdime casto ta každe dva až 3 roky no a děda nikdy nejezdi tak je hlida, ale vadi mi, ze treba v breznu jezdi na vikend a kdyz ja tam na vikend nejedu, babi mi ho vezme stejne i kdyz bych ho rada mela doma... no jinak jezdim na chalupu často, na Vánoce, Velikonoce, jen ty vikendy mi vadi a to ze je tam někdy i od dubna a pejsek taky, přitom v dubnu ještě neni takove horko...dobroty mu vozim casto, ale trha mi srdce, když odjiždim a nechávám ho tam ... :( my uz meli predtim 3 spice a vždy se jim něco stalo ZROVNA na chalupě, mám strach, že jednou přijedu ,nebo že mamka přijde z práce a řekne, že se mu něco stalo...:( mám z toho takový divný pocit... jinak samozřejmě je to pro něj lepši, je ta celý den venku no, je ještě mladý, možná až bude starši... ale vždy se mi po něm stýská, někdy ho nevidim i měsic... :(

A nepomohlo by třeba, kdyby si maminka s babčou přečetly tuto diskuzi? Z ní je naprosto jasné, že Vás to trápí a že by pejsek měl být s "páníčkem" a ne s "opatrovníkem". Pokud sem nahlédnou - přimlouvám se za Vás moc a moc...*modla*

hodnocení

0x

Dobrý večer Lindo. Zkuste mamku přesvědčit o tom, že se umíte o pejska postarat a že se mu dostatečně věnujete. Že tudíž není důvod proto, aby ho babička brala na chalupu od Vás, že je mu s Vámi dobře a nic mu nechybí. Připomeňte jim, že jste si pejska pořizovali do bytu, ne na chalupu a že odloučení špatně snášíte. A že Vám slíbili, že to tak bude a sliby se mají dodržovat. Po Vás jistě též vyžadují, abyste plnila co slíbíte. Je to Váš pes, ne babiččin a je dobře, že se chcete starat a být zodpovědná. To by mamka pochopit mohla a měla by to i ocenit. Nechce to tlačit na pilu a vynucovat si to. Chce si to s mamkou v klidu probrat a říct jí, že Vám může věřit a spolehnout se na Vás. Požádejte jí, aby Vám umožnila trávit čas s pejskem, babička si jistě najde jinou zábavu na chaloupce. Kdyby jste jí neměli, pes by musel také doma zůstávat.

lindaf*
hodnocení

já se mu věnuji a oni to moc dobře vi, chdime do lesa i na cele odpoledne o vikendu jenze proste zastavaji nazor, ze je mu lip TAM a ze JA mu to nemůžu vynahradit...babi má psa, a pořád řiká, jak ji leze na nervy já to nechápu proč si tak vynucuje aby TAM byl...

ludak*
hodnocení

0x

Jestli je pes tvůj tak by ti ho neměli brát pokud jsi pánem ty.Nevim jak třeba u špice ale některá plemena jsou dost silně fixována na svého páníčka.

lindaf*
Kdybych aspon vedela jak presvedcit. ja bojovala abych pejska mela, cele leto jsem s nim byla v pokoji aby mu ta fena neublizila... jenze u nas v rodine bohuzel moje slovo neplati... ale i tak moc dekuji a uvidim mozna ze s tim pohnu i kdyz uprimne receno silne pochybuji...

hop®
hodnocení

0x

Lindo, pokud je pejsek Tvůj a sama se o něj staráš, sama mu dáváš krmení, sama ho venčíš, vyčesáváš, koupeš, neměl by Ti nikdo bez vážného důvodu pejska na tak dlouhou dobu odebrat. Každý pejsek má mít svého vůdce smečky, svého "nejvyššího" páníčka (či paničku), jinak v rozložení své smečky má trošku chaos. Není dobré ani pro pejska, když budeš půl roku paničkou Ty a půl roku babička. Věřím, že Tvoji rodiče jsou rozumní a vyjdou Ti vstříc - pejsek je přece TVŮJ! Držím Ti palce! *palec*

rv*
hodnocení

0x

Když se o zvíře staráš, máš ho mít při sobě. Snad jste si ho pořídili kvůli tobě ane kvůli tomu, aby se měl pes co nejlépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]