Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřeboval bych poradit jak mam poznat kdy při písničce začít tancovat. Tyká se to tanců jako polka, valčík, waltz atd. Předem diky za odpovědi.
U klasických polek či valčíků bývá chvilenková předehra - 2, 3 takty. Partneři se připraví do tanečního postavení, pak začne hudba hrát jakoby silněji, důraz na ten začátek. A právě to je povel k tanci. Pokud máš smysl pro rytmus a pro hudbu, vycítíš to velice brzy.
Nejhorší byl za mého mládí jeden kluk, který rád tancoval, ale jako sochor v pytli. Nikdy nepoznal, co hrají. Když nějakou dívku vyzval k tanci, pokaždé se ptal: Je to polka nebo valčík? Jednou mě to už tak naštvalo, že jsem mu řekla: Tohle je tanec svatého Víta. Odkráčela jsem z parketu a nechala ho tam stát. Nic jiného si totiž nezasloužil!Jaga.
Babajaga- tak, na vaše odpovědi se vždycky těším, protože se pokaždé moc zasměju. Jsou fakt bezprostřední, někdy se dokážete i pěkně rozpálit, ale i tam se chechtám . S tou předehrou máte pravdu, nejdříve se pár připraví a po 2-3 taktech se začne. Já si to většinou v duchu odtaktuji, pak většinou partnerce dopnu na nohu, ale pak už je to v pořádku.
To záleží na Vás a Vašich schopnostech s hůry daných. Někomu to jde samo, někomu stačí malinko napovědět nebo nastudovat příručku, většině vyhovuje absolvování tanečních a někomu nepostačí ani roky intenzivní péče Freda Astéra nebo tanečního mistra "Játra"!
Taneční mistr Játro! To jsem už dlouho nečetla. Jakmile se rozední, vyložím ven obsah knihovny, někde tam ta Besídka zvláštní školy bude. Ale kde? Už se těším, až si ji znovu oživím. Humoru není nikdy dost.Jaga.
Kdyby to v té knihovně bylo moc hluboko, tady jeden odkaz: http://www.sigrosada.estranky.cz/clanky/povidky-s-g/moje-prvni-tanecni.html
Nebo audio:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.