Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krácení mzdy (os ohodnocení) o dovolené

Od: jamme* odpovědí: 16 změna:
Potřebovala bych poradit. Náš zaměstnavatel nám krátí osobní ohodnocení ve dnech dovolené i v prac. neschopnosti. Je to v pořádku?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

A jaký je váš přínos pro zaměstnavatele v době dovolené a v době nemocenské? Za co chcete být ohodnocena?
Hezký den.

jamme*
hodnocení

Osobní ohodnocení se krátí pouze za prac. přestupek, na který zaměstnavatel musí reagovat písemně s oprávněným zdůvodněním zkrácení...proto mi to nesedí...
al bunda*

Tak znovu - když nechodíte do práce, za co chcete osobní ohodnocení? Za to, že jste podepsala pracovní smlouvu? Nebo za co? Za to, že svojí nepřítomností působíte zaměstnavateli komplikace? Za to chcete peníze navíc?

jamme*
hodnocení

chápete, že os. ohodnocení se krátí pouze za porušení prac. povinností? děkuji za příspěvek- hezký den
al bunda*

Aha, takže kdo nic nedělá, nemůže porušit pracovní povinnosti a má dostat peníze...
Tak to opravdu nechápu...
Hezký den.
BTW osobní ohodnocení a prémie nejsou nárokovou složkou mzdy.

Je to tak. Je takzv. základní mzda, daná pracovní smlouvou. Ke smlouvě bývá dodatek, že k zákl. mzdě mohou být ještě přidány tazv. pobídkové složky ke mzdě.( prémie ,osobní ohodnocení atd.) Čili mohou, ale nemusí, vy musíte dostat pouze to, co je ve smlouvě, čili nevyplacení prémií nebo os. ohodnocení nemusí zaměstnavatel ani zdůvodňovat.

jamme*
hodnocení

Hm, ale ve mzdovém výměru je uvedena kromě zákl.mzdy i pevná částka měsíčního os. ohodnocení...

Záleží, jak je sepsána pracovní smlouva!

lm®

Já bych to viděla tak,že Vám ho "nekrátí" ,ale vyplácí ho za odpracované dny.Ve dnech dovolené jste placena průměrem (myslím,že za posledních 12 měsíců) a ve dnech PN Vás platí ČSSZ..

mil®

Ano, takhle to je!*hej* O dovolené bez, ale průměr a o PN ta ČSSZ.

al bunda*

A když jsem jí prakticky totéž řekl já, jen jinými slovy, tak se jí to nelíbilo... :-D

jamme*
20.08.08 09:22
hodnocení

děkuju Im

jamme*
hodnocení

jasný, tak díky...dobrou..
jamme*
hodnocení

Zdravím Al Bundu...
al bunda*

Je mi ctí a potěšením.
Hezký den.

lojza*
hodnocení

0x

Je pravda že pokd nejste v práci tak přece nemůžete chhtít osobní ohodnocení! Já bych si s tím ale moc hlavu nelámal.Mě dokonce když jsem končil pracovní poměr ,strhli ze mzdy 2600Kč (na výplatnici jsem měl osobní ohodnocení mínus 2600Kč) a neudělal s tím nic ani Oblastní Inspektorát Práce. Řekli mi že firma se provinila,dostala pokutu (její výši mi nesmí sdělit) ale mě už nikdo peníze nevrátil. Lojza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]