Nejste přihlášen/a.
Mate nekdo zkusenost, jak se zbavit teto firmy? Neustale posilaji obycejnou postou neobjednane zasilky a nasledne za ne chteji zaplatit. Nekolikrat jsem jim volala, psala mail, ze chci aby uz nic neposilali. Vzdy ano ano a prijde dalsi zasilka. Dnes opet upozorneni na platbu za neco, co si clovek neobjednal. Za vse muze babicka, ktera je notoricka objednavacka vseho mozneho. Nez jsme prisli na to, ze je to podvod, tak jsme par zasilek uhradili. Dnes jsem ji opet volala, ze nechci, aby nam cokoliv posilali. Hosik na telefonu se dost rozcilil po tom, co jsem mu rekla, ze si jejich publikace radi precteme, ale nic jim platit za nevyzadany material nebudeme, protoze v ruce nemaji zadnou objednavku a cenny balik se neposila obycejnou postou ale doporucene, aby byl doklad, ze ho adresat skutecne obdrzel. Pry se objednava telefonicky. Na odpoved, ze mame vypisy z uctu a tam neni volane jejich cislo, pry oni volaji zakaznikovi a po telefonu uzavrou objednavku. Je toto vubec mozne? Staci je dostatecne dlouho ignorovat a prestanou?
Zkušenost s nimi nemám. Psát jim, ať nic neposílají, no průměrně inteligentní a ne vlezlý člověk by to pochopil. Ale zkuste jim napsat žádost o neprodlené vyřazení Vašich (nebo babiččiných, nebo na koho to chodí) veškerých osobních údajů z jejich databáze (pište to jako ta osoba, na kterou to posílají) a zákaz jejich dalšího zpracování s tím, že nemáte zájem o žádné jejich další nabídky. Tuto žádost by ignorovat neměli, protože má oporu v zákonu o ochraně osobních údajů (zákon 101/2000 Sb.). Je možné, že ještě nějakou dobu se budou ozývat, protože už jsou rozeslané seznamy spolupracujícím firmám (těm, co za ně telefonují, posílají apod.), ale pak by měli dát pokoj. Jenže je důležité, aby od nich po tu dobu nikdo nic neobjednal a nic jim nepotvrzoval, aby nedošlo k novému zapsání do jejich databází.
Jo a jejich publikace si bez zaplacení číst nesmíte. Objednávku určitě lze po telefonu udělat. Máte-li dojem, že přišlo cosi neobjednané a nechtěné, nemůžete to používat, ale musíte to oznámit odesílateli a měli byste si s ním dohodnout způsob vrácení.
a proc by neslo po telefonu neco objednat , pizzu si take objednavam po telefonu, IT sluzby take, a pokud si to vase babicka objednava tak neni problem na jejich strane ale na vasi
Jiste, pizzu si objednate, ale nikdo vam ji neda, pokud nezaplatite. Tady chodi neobjednane zasilky rovnou do schranky (stejne jako reklamni letaky a dalsi nevyzadana posta) a v dopise je slozenka na jejich zaplaceni. Neco podobneho, jako kdyz pojistovny posilaji nabidku pojisteni rovnou se slozenkou. Kdo si neda pozor, ten zaplati neco, co vubec nechtel.
Na základě § 53 odst. 9 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších právních předpisů, platí, že poskytuje-li dodavatel plnění spotřebiteli bez objednávky, není spotřebitel povinen dodavateli jeho plnění vrátit ani jej o tom vyrozumět.
Neplatim, nevracim, akorat nevim jak udelat, aby uz nic neposilali, protoze na telefonaty ani maily nereaguji, i kdyz prislibi, ze tedy uz nic posilat nebudou.
Dobrá, máte asi pravdu, že nemusíte "dodavatele" o nechtěném dodaném zboží ani vyrozumět, ale pořád jsem přesvědčen, že ho nesmíte použít. Jakmile ho použijete, došlo z Vaší strany k souhlasu s návrhem kupní smlouvy a musíte tedy zaplatit. A to, že nemusíte plnění vracet, chápu tak, že sice nemusíte zboží sama od sebe posílat ani vozit zpět, ale když si pro něj třeba přijedou, vydat ho musíte, není Vaše.
Jenže nejsem právník a tak to celé může být i jinak. Nicméně na nějaký první pomstychtivý dojem bych radši přece jen nedal.
Jo, takhle nějak jsem to taky bral. Zdravej rozum mi tak velel, a podle toho jsem se i zachoval. Vzhledem k tomu, že to dobře dopadlo, tak to snad bylo dobře. Ta knížka mi ležela zatavená v tý folii, ve který přišla asi 5 let. Hi.
Já to kdysi řešil tak, že jsem napsal, že jsem si nic neobjednal, a tudíž nic ode mě nedostanou. Poslat zpátky jsem jim to odmítl, s tím, že si to mohou kdykoliv u mě vyzvednout. Psali, vyhrožovali, soudama, exekucema, vymahačskou firmou. Protože všechny jejich dopisy byly obyčejnou poštou, tak jsem jim stejnou poštou odpověděl vždy ve stejném duchu, a takhle jsme si "pingpongovali" asi rok a půl. Pak je to přestalo bavit. Knížku jsme si rozbalili až asi po 5ti letech, loni pod stromeček, Hi. Od té doby leží už rozbalená , někde na půdě, naprosto neužitečná, a jednou skončí ve sběru.
Tak jsem to snad konecne dokazala. Napsala jsem doporuceny dopis, kde jsem pohrozila paragrafy a Ceskou obchodni inspekci a prisel mi protokol o vyjmuti udaju z databaze a potrvzeni o nulovem dluhu. Jen nechapu, proc na telefonicke vyzvy nereagovali a najednou to jde. Pritom oni vedi, ze podnikaji nelegalne, vedi i ze ja to vim, ale bez doporuceneho dopisu by asi otravovali neustale.
Ano. Svědčí to o tom, že pořád doručený dopis, je doručený dopis(nebo lépe dopis s doručenkou). Má u soudu svoji váhu. Na rozdíl od různých telefonátů, které Vám kdokoliv zapře mezi očima.
Dobrý den, našla jsem vaši diskuzi k firmě International masters publishers,
ale je to už přes 2 roky staré.
Mám ted právě také problém s touto firmou, neustále mi posílají složenky na
něco co jsem ani nedostala a nyní mi dokonce přišel dopis od vymáhacího
centra- Creditexpress. Na internetu jsem si našla že to je to samé jako
Transcom.
Chci se zeptat jestli jste žalobu podávali, popř. jak to dopadlo.
Nebo jestli mi poradíte co mám dělat, nemám peníze, mám postiženou dceru s
kterou jsem doma a nechce se mi platit nesmyslné částky za něco co nemám a
podporovat tyhle lumpy.
Vyhrožují mi že každý den mi budou účtovány úroky z prodlení, ale není zde
uvedeno kolik. Nechci se dostat do nějakých potíží nebo být v nějakém
registru dlužníků, a nedej bože nějakou exekuci.
Mají na toto právo?
To bratrovi dnes došel balík který si vůbec nevyžádala je to od naprosto stejné firmy,která nás odtravovala před dvěma roky, to nám chodili CD od skladatelů vážné hudby pokaždé to bratr zaplatil,jenže s tímto balíkem pro který si musíme dojít na Českou poštu nemáme platit nic i když má váhu neco přes kilo a půl.Bojím se že nám brzy také začnou chodit účtenky atd...
Uvidíte. Když po Vás budou chtít zaplatit, udělejte to jako já. Napište jim, že jste si nic neobjednala, balík je u Vás k vyzvednutí po předchozí telefonické domluvě, napište jim svoje tel. číslo, a pošlete to na doručenku na jejich adresu. Nikdo Vás nemůže nutit to zpátky balit a nosit jim to na poštu, a utrácet peníze za poštovné. Pokud by nabídli zaplacení poštovného, trvejte na svém, že si to mohou vyzvednout atd.
Nesmíte to rozbalit víc než je potřeba k tomu, aby jste zjistili že to je něco co jste si neobjednali, nesmíte to používat.
V našem případě trvalo rok a půl než přestali otravovat. Vyměnili jsme si asi 6dopisů. Knížka kterou poslali nám tu ležela nerozbalená hodně dlouho, snad asi tři nebo čtyři roky. Co s knížkou kterou člověk nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.