Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sexuální orientace - změna v pubertě

Od: svickova odpovědí: 14 změna:

ahoj, může se sexuální orientace změnit třeba v 15ti let? Mám pocit, že u mě se to děje (k tomu lepšímu) :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj. Sexuální orientace není osobní volbou, je člověku dána do vínku přírodou. Člověk se s ní rodí, nejde ji změnit, jen vědomě potlačit.Takže ať se u Tebe děje cokoliv, určitě nedochází ke změně sexuální orientace. Pravděpodobně si jen teprve nyní uvědomuješ její pravý význam.

bruk600*
hodnocení

1x

Odborníci tvrdí, že je to od přírody dáno, ale příroda nemá nikdy nic nastaveno jednoznačně. Určitě jsou jedinci, kteří mají orientaci jasně danou a to občas i na stejné pohlaví, ale pak jsou tací, kteří víc či méně jsou podobojí. Jak to bude u vás nikdo nemůže vědět a dospívání rozhodne. Pak už je to jen otázka módnosti, kdy každý už ví jak je na tom, ale když je v nějakém prostředí (módní návrháři, občas umělecká branže a příslušník "utiskované" skupiny homosexuálů...) výhodnější hrát si na jinak orientovaného, tak proč nevyužít daných výhod?

tomasgulas

Opět si dovolím citovat pana Uzla z jednoho rozhovoru, který se mi již nepovedlo na netu najít:" bisexualita neexistuje, člověk je buď heterosexuální nebo homosexuální, s větší či menší tolerancí ke svému či opačnému pohlaví."

bruk600*

"bisexualita neexistuje, člověk je buď heterosexuální nebo homosexuální, s větší či menší tolerancí ke svému či opačnému pohlaví." To je blbost co? Ano bisexuál může mít jako sexuálního partnera vlastně kohokoliv co na tom mění skutečnost,že se mu v daném okamžiku určitě pohlaví zamlouvá víc?

tomasgulas

Právěže to blbost vůbec není. A jestli máte problém s pochopením složitějších vět, to není můj problém.

bruk600*

Ano já tu větu pochopil - něco není, ale tak trochu to je. Na to se musí dlouho studovat, vědecky bádat a osel to pak odhýká.

hop®

Tomáši, já mám trošku jinou definici. Všichni jsou vlastně bisexuální, akorát se více či méně přiklánějí k opačnému či svému pohlaví. Osobně si myslím, že je to to samé, jen trošku výstižnější...

tomasgulas

Ale koneckonců, proč ne. Já jsem rád, že jsem hetero a tím je mi to fuk *smich* Zkrátka zkratka BI je holt dneska moderní, asik jako mobily, tak proč z toho neudělat něco víc.

hodnocení

0x

Může se změnit, navíc na sexuální orientaci má velký vliv i psychika (např. různá traumata, která mohou časem odeznít atd.)

tomasgulas

To je snad ouplná blbost, ne? ;) Sexuální orientace je daná. To, že si ji člověk nechce připustit, resp. začne si uvědomovat, že je např. homosexuál až v pubertě, s tím nemá nic společného. Dovolím si použít první větu pana Radima Uzla z jednoho článku: Sexuální orientaci nelze změnit a jakékoli pokusy v tomto směru selhávají. A že by se změnila sama od sebe? To asik ne...

polulinapermaneneta
hodnocení

0x

Ne, nemůže. Co to je k lepšímu? Comming out?

rv*
hodnocení

0x

Asi může, protože před pubertou se nejedná o sex. orientaci, ale o kamarádství.

claire*
hodnocení

0x

No je možné, že spíš začneš tíhnout k jedné straně. Někde jsem četla, že každý člověk je do jisté míry bisexuální a záleží pak na řadě věcí, které mu pomůžou se "vyprofilovat". Takže pokud jsi doteď preferoval/a jedno pohlaví, může se v pubertě Tvá orientace změnit tak, že budeš upřednostňovat to druhé, ale čistě heterosexuální nikdy nebudeš. Ono to má své výhody ;) *tuc*

sargo*
hodnocení

0x

Občas se může intenzivní touha po něčím přátelství zaměňovat za zamilovanost - ostatně může být i tak "silná". To může zmást :) Zvlášť když v dnešní preerotizované době je pro přátelství pramalý prostor a je mu dovoleno pramálo důvěrnosti. Ale jak už tu zaznělo, orientace se změnit nemůže. Lze se sice určitým postojům cíleně naučit, ale to v patnácti není moc pravděpodobné :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]