Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vraceni penez v eshopu misto vymeny?

Od: nikdovyznamny odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
objednaval jsem v eshopu a přišlo mi odlišné zboží než jsem mel objednané (velikosti i barvou). Komunikoval jsem tedy s obchodem a ti napsali, ar jim tricka poslu zpět a napíšu jim za co je chci vyměnit ( v předchozím mailu jsem uváděl ze bych radši přijal zpět své penize - na to nijak nereagovali).
Chci se tedy zeptat zda mam pravo požadovat vraceni peněz? Balík mi přišel minuly týden, fakturu a vše potřebné mam.
Diky za případně odpovědi (občas mi ve větách.chybí. diakritika - píši z mobilu, takže to snad nebude problém )

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

1x

Podle zakona na ochranu spotřebitele mate narok na odstoupeni od smlouvy.Nemusite trika vyměnit ale musite požadovat penize zpět.Je třeba spěchat matena to 14dni(prominte zapoměl jsem jak se tato doba počita ,jestli od dodani balíku nebo podaní objědnávky)p.s.Trika budete muset poslat zpět

dery*

Přesně tak to je - máte na to 14 dní. Zboží můžete vrátit bez udání důvodu s tím, že vám vrátí peníze - kromě poštovného.

(Já už jsem ale takto kolikrát uhádala i vrácení poštovného, pokud poslali odlišné zboží. To je totiž jejich chyba, ne vaše a vy na tom můžete trvat. Nevím, jak je to stanoveno v obchodních podmínkách, ale správný prodejce by mě na to přistoupit.)

hodnocení

0x

Pokud poslali špatné zboží, dodávku reklamujte a trvejte na dodání správného zboží včetně uhrazení VŠECH nákladů - tedy i případného poštovného a balného za zásilku, ve které špatné zboží vrátíte. Co se týká vrácení peněz, při objednávce přes internet můžete uplatnit vrácení peněz do 14 dní od dodání. Prodejce má ale právo na uhrazení skutečně vynaložených nákladů na jeho straně. Minimálně nedostanete zpět poštovné.

diwi
hodnocení

0x

Eshop musi proplatit take postovne, netyka se postovneho od zakaznika zpet k dodavateli.

www.podnikatel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]