Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z převodu nemovitostí -více prodavajících

Od: richard1* odpovědí: 2 změna:

Před třemi měsící jsem prodal 3/16 podílu na starém domě. Ostatní prodívající mají podíly 3/16,3/16,3/16 a 4/16. Celková cena zjištěná odhadem je 1mil, sjednaná ve smlouvě 999tis, bouhužel o 200tis nás okradla Bart Reality (svoji provizi zahrnula do kupní ceny) a dostal jsem jen149tis.. V daňovém přiznání však žádná kolonka na velikost mého podílu. Celková daň v přiznání vychází 30tis, můj podíl na daní (3/16) je 5625Kč. Nechci platit daň za ostatní, jen svůj podíl. Kam to mám v dańovém přiznání uvést? Bohužel 2 z 5 prodávajíchích jsou neseriózní ,dluží peníze a vykašlou se na to podat daňové přiznání a zaplatit svůj podíl daně.

Děkuji za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x
V případě podílových spoluvlastníků je každý spoluvlastník samostatným poplatníkem a platí daň podle velikosti svého podílu. Viz zákon 357/1992 o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitost.
doplněno 26.12.11 19:25: 3/16 z 1 000 000 Kč = 187 500 Kč. Z tohoto podílu odvedete 3 %, tj. 5 625 Kč.

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Vy si podejte daňové přiznání sám za sebe (za svůj podíl) a zaplaťte daň. Ostatní vás zajímat nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]