Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Někdo mi ukradl balíček, pošta. Zjistí to?

Od: marenka* odpovědí: 26 změna:

Krásný sváteční večer přeji. Tak před chvílí jsem zjistila, že mi byl poslaný balíček. Podle track trace, služby pošty sledování balíčků jsem zjistila, že byl balíček předán. Ale ne mě, ani nikomu z rodiny. *zed*

Mám nějakou šanci, pokud zítra zajdu na poštu s číslem balíčku, že to zjistí? Převzít ho měl kdosi 22.12 *plac*

Moc děkuju za rady.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

2x

Jmeno nikdo neeviduje proste to predaji a tim to konci, neco jineho je na pobocce ale jinak po me ani zakaznicich zadnej doklad nikdo nechce. Ale za zkousku nic nedate, mozna byl nejakej postak peclivej , treba

marenka*
hodnocení

:( Juj. Takže nezbývá, než se modlit. I tak děkuju za odpověď. ;)

buss
hodnocení

2x

Oběhnout sousedy..

marenka*
hodnocení

Díky, to jsem už udělala. Buď kecají, nebo o ničem nevědí. *bum*

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Ahoj Mařenko,

pokud není balíček poslán "obyčejně", pošťák to vydá opravdu "komukoli" v místě dodání (dítěti, manželovi, ale i sousedovi atd.). Pokud je poslán doporučeně, lze jej převzít pouze osobně nebo na základě "průkazu příjemce", který opravňuje přebírat za jinou osobu i doporučené zásilky.

Na poště při výdeji balíčku požadují OP. Toť má pošťácká odpověď :)

Jediné, co můžeš udělat, je poptat se na poště, ale moc nadějí tomu nedávám. Spíše příště pouč odesilatele o tom, jak ti má balík poslat. Dnes už lze poslat i balík pouze na poštu, aby ti jej doma nikdo nečmajznul. Pa Míša

marenka*
hodnocení

Ahojky Mišulko, tak balíček byl poslán doporučeně. Takže ho pošťačka dala někomu z baráku jen z toho titulu, že ho zná. Už se mi to jednou stalo a udělala jsem na poště binec. Na chvilku to pomohlo a už je to tu zas. *zed*

majsterjoe*

Zas na druhou stranu jsem radeji, kdyz ma balik muj soused, kteremu muzu verit, nez abych kvuli lenive postacce musel chodit na postu.

doplněno 26.12.11 20:32:

Jeste je moznost (a te verim nejvice) ze proste to maji spatne napsane a balik je porad na poste. Uvidite rano.

Ja mam takove problemy s CP, ze je to na nekolik stranek.

marenka*
hodnocení

Kéž by. *modla* Je to překvápko od Přítele, nerada bych o něj přišla. Právěže sousedům věřit nemohu.

a já mám s poštou zkušenost, že doporučený dopis pošťačka předala sousedce. stěžoval jsem si na tento postup a neuspěl jsem - je to v souladu s přepravními podmínkami. na reklamacích mám spolužačku a ta mi to také potvrdila... něco jiného je do vl. rukou nebo s dodejkou.

doplněno 26.12.11 20:46:

mařenko, v mém případě to nevěděli. podpis byl nečitelný. pak jsem tedy obíhal sousedy... sousedka to měla doma, ale nemohli jsme se nějak "najít". a tahle služba momentálně stojí 37,-Kč *zed*

Je to tak,jak píše 2masoni:

Pokud se neuvede "do vlastních rukou", může i doporučený balíček převzít kdokoli.

marenka*
hodnocení

Masoni, v tom případě by mi stačilo, kdyby věděli komu to dali. Následně si to s ním vyřídím už sama. Jen vědět, kde to sakra je. *bum*

a děkuju za odpověď

majsterjoe*

Jestli tam mate stejnou postacku, tak to zjistit problem nebude.

Drzim palce.

marenka*
hodnocení

Děkuju moc. Problém by to neměl být, protože mám dva sousedy. Rodinu a kluky dole. Oni by to dali, jediný kdo připadá v úvahu je sousedů dcera, upřímně? Je to zmetek u kterého to víc než předpokládám. I když neznám její podpis, tak problém by to být neměl. Určitě ho znají její rodiče. Chjo, přitom jsem nekonfliktní člověk, nehádám se a problémům se vždycky nějakým záhadným způsobem vyhnu. Budu řvát, ale uvnitř mě to bude mrzet. Proč jsou lidi takoví. *zed*

bizon*

Dobrý večer!

Co je mi záhadou, jak může dát pošťačka balík úplně cizí osobě proti podpisu? To už i toto je možné? Bizon

marenka*
hodnocení

Bohužel je. Dokonce se mi i stalo, že jsem měla docela drahý balíček postavený za dveřmi. Sousedi ho vzali, pošťačka byla ráda, že se s tím nemusí tahat a postavili mi ho ke dveřím. *zed*Fakt dneska člověk nemá jistotu nikde a v ničem, bohužel.

lui*
hodnocení

0x

Článek RC 116 poštovního řádu:
Postup při dodávání
1. Balíky se zpravidla dodávají adresátům co možná nejdříve a v souladu s ustanoveními
platnými v zemi určení. Pokud balíky nejsou dodány v místě bydliště adresáta, musí
být adresát bezodkladně uvědomen o jejich příchodu.
2. Jako potvrzení o přijetí obyčejného balíku musí dodávající určený provozovatel při
jeho dodání získat podpis příjemce, nebo zaznamenat údaje získané z průkazu
totožnosti, nebo si musí opatřit nějaké jiné potvrzení o převzetí, které je právně
závazné podle předpisů země určení.

marenka*

Lui, moc moc děkuju za ochotu při hledání. Bod číslo dvě si zkopíruji a vytisknu zároveň s tou stránkou z pošty, kde je napsané číslo balíčku i to, že mi to bylo 22.12 předáno. A víte co začínám mít podezření? Zásilka byla podána 17.12, jestli si to pošta jednoduše, jak už tu někdo poznamenal, neodpinkla, aby tam měla pěkně těch 5 dnů, do kterých to mají doručit.

lui*

No jsem rád, že Vám to pomohlo. Ony totiž jdou balíčky ,teda šly kdysi, když tam dělala moje maminka, pod červeným uzávěrem, a to je vše na váhu, na podpis. No kdyby se to ztratilo, tak to mohla zaplatit pošťačka. Docela se divím, že to dala jen tak někomu cizímu.

hodnocení

0x

Milá Mařenko, těžko asi svou zásilku dostaneš, na poštách vládne zákon džungle. V naší vsi jsme 2 nepříbuzné rodiny stejného příjmení, jména ale máme různá, chlapi i ženské. Bydlíme každý na jiné straně obce, ale čísla máme dost podobná, 12 a 15. Už po léta si vzájemně vyměňujeme špatně doručené vánoční pohledy, dopisy a dokonce i složenky. Říkám si, že ta doručovatelka snad musí být opravdu idiot, když vidí jméno a číslo a dá to jinam. Pak mě ale hrozně naštvalo, když ta druhá rodina dostala můj měsíční výpis z účtu. Bylo to velké pokušení - rozdělali, prostudovali, kolik máme, přinesli to pak k nám otevřené a s omluvou, že si toho nevšimli. Jó, nevšimli. Tůdle! Vlítla jsem na poštu a udělala u vedoucí pořádný virvál. Už se to nestalo, protože účet už mám celý přes internet, ale ostatní písemnosti si vyměňujeme dál.

Pravý opak: objednala jsem si zásilku za 1800 Kč na dobírku. Pošťačka mě nezastihla doma, nechala vzkaz, druhý den jsem si jela na poštu. Zapomněla jsem si občanku. Paní za přepážkou ji tvrdě vyžadovala. I když mě dobře zná a ví, že já jsem já. Říkala jsem jí, že budu za zásilku platit 1800 Kč a kdo jiný by si to vzal, když by měl tolik zaplatit? Než adresát. Nebylo to nic platné, musela jsem zpátky domů pro občanku.*zed*

Takže zkušeností mám s poštou také dost a skoro žádné pozitivní. Učiň stížnost na poště, žádej, aby zjistili, komu to bylo předáno, případně trvej na náhradě. Jejich služby jsou čím dál dražší a méně kvalitní. Jaga.

doplněno 27.12.11 06:40:

Vím, že před Vánoci toho bylo na upachtěné doručovatelky dost, ale 22. 12. není až tak dlouho, svůj rajón dobře zná a to by v tom byl*cert*, aby si paní nevzpomněla, kdo zásilku přebíral.

marenka*

Začíná to být zajímavé, balíček za mě opravdu převzal někdo jiný a už zjišťují kdo, prý nějaká Čurnáková. *sok*

blackflamesiczi*

stiznost na poste ma asi nulovou sanci na uspech ja posilal kamaradovy svetla na fiestu a musel jsem postou ppl nestihal, byly to asi posledni svetla v EU co se me povedlo sehnat(prestaly tenhle druh delat), si ke me ze spanelska pplem a neposkozene ja je preventivne prebalil a poslal postou a prisly na kasi rozmlacen (neco je prejelo) argument posty ze nebyly dobre zabalene coz byl totalni nesmysl a to ze nekdo kompletne rozmacka penovou vystelku kdyz udrzi i moji vahu svedci o hezkem zachazeni

marenka*
hodnocení

0x

Tak balíček už se našééééél *ua* Pošťák mi ho nechal v restauraci, která je pod mojí kanceláří. Tu servírku ani neznám a balíček jsme našli odložený na přepravkách s prázdnými lahvemi. *zed* Tak hlavně, že je na světě.

Děkuji všem za cenné rady, však ony se jednou budou hodit. Jo a zahraji si na Kelišovou a něco vám za to prozradím. Zatímco jsem čekala na telefonu, než na poště najdou, kdo balíček převzal, bavila se tam vedoucí s někým. Zaslechla jsem jen. "To se mělo doručit v pátek, snad si nebudou stěžovat další lidi, pošta jde pěkně do p.dele." Noo, názor si udělejte sami. *ee*

Vaše Máří

Tak vidíš, Mařenko, všechno se dá vyřešit, jen když je pokaždé po ruce nějaká hodná Čurnáková. A copak v tom balíčku bylo pěkného? Pochlub se nám přece.;) Jaga.

marenka*

*hi* Dostala jsem přáníčko krásných vánoc a do Nového roku, nádherné, fakt. A dárečky. Parádní sovičku, už vím i kam jí dám. Na nízkou skříňku, co je pod televizí. Takže bude stále na očích a já budu vzpomínat s láskou na dárce. A ačkoli jsme se nikdy neviděli, známe se jen tak trochu, přesto mě odhadl a nehleděl na můj požehnaný věk a přidal dáreček druhý a toooo ;)

obrovské Kinder vajíčko*ua* Nemýlil se. Jsem nadšená. *uspech*Dokonce jsem si zakázala ho rozdělat, cože se tam skrývá za překvapení a nechám si to až pár minutek po půlnoci do nového roku. Jakože Nový rok, dáreček, budu se radovat jak malé děcko a to by v tom byl čert, aby mi takový začátek nepřinesl štěstí. Jak na Nový, tak po celý. A já budu poskakovat od radosti a štěstí, jak malé děcko. *frajer* Tak neee, že bych pořád duchem nebyla, že jo. Znáte mě. ;)

Mařenko, jsem ráda, že to s balíčkem dobře dopadlo. Naše pošta taky dělá docela psí kusy - synovy přihlašovací údaje k účtu, přes celou obálku nápis Určeno výhradně jen do vlastních rukou adresáta, hozeno bez ničeho do schránky. A pytlíky do vysavače, poslané na dobírku, mi baba nedala - prý je to na manželovo jméno... A k té poště - ta ne že jde do p..ele, ta tam kráčí mílovými kroky. U nás na poště bylo 5 přepážek a fronty minimálně na 3/4 hodiny čekání. Takže pro nás připravili novinku - zrušili jednu přepážku a udělali z ní budku pro Českou pojišťovnu. A od Nového roku se na poštách mají navíc v pravidelných intervalech hlásit nezaměstnaní, aby bylo jasné, že nepracují načerno. Budou muset u okýnka být na určitou hodinu, jinak budou vyřazeni z evidence. Nevím, jak to u těch 4 okýnek zařídí, aby ten nezaměstnaný chudák nepročekal tu svou hodinu uprostřed fronty. Protože jsem jednu dobu pracovala na té opačné straně přepážky, byť v jiné firmě, vím, že ty ženské za ty organizační věci nemohou. Ale taky vím, že klientovi jde vyjít vstříc a vyhovět mu, když je vůle.

cocinkamichalka*

Ahoj holky, nebojte, bude líp. Ten vánoční provoz na poště je prostě na mašli, na poslední chvíli se honí produkty, shání zatoulané balíky a zásilky. Je to všechno jen o lidech. Někde to doručovatelé i ostatní pošťáci dost flákají, jinde jsou zase "ukázkoví". Holt na blbce jde narazit úplně všude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]