Nejste přihlášen/a.
Na actapublica.eu/... jsou oskenované matriční knihy (cca od přelomu 19-20 století do minulosti), tam můžeš začít. Sice zdaleka ne všechny, ale třeba budeš mít štěstí.
Na netu nic nedohledáte, strom rodiny jsem dělala, chce to obcházet matriky, faráře a všude chtějí minimálně 50kč za údaj.Přes nett si domluvíte schůzky aby jste nejel 100km zbytečně. Mě to trvalo cca 2 roky než jsem se dobrala nějakého výsledku. Nejvíc sesbíráte údajů od rodinných pamětníků a až toto budete mít připravené je pátrání snazží.
Když jsem začínala s počítačem, ze srandy jsem zadala otcovo jméno do vyhledávače. Proklikala jsem se nějakými podivnými individuí, ikdyž vím, že to musí být příbuzní a tak jsem se doklikala do fary v maličké dědince, tátova rodiště, která není snad ani na automapě, do roku 1 687 k prvnímu zápisu narozeného předka Jiřího.:D Čím hloupější sedlák, tím větší brambory. A to jsem ani netušila, že si tohle všecko mohu uložit. Pokuste se zadat nejstarší jméno předka, z tátovy strany, které se vám podařilo zjistit.
Já využívám myheritage.cz/.... Dá se tam časem najít spousta vazeb. Chce to ale nejdříve nakrmit co největším množstvím informací. Takže ptát se rodiny co si kdo pamatuje atd.
To není pravda co píše většina. Záleží na tom odkud Vaši předci pocházejí. Já jsem loni dělala kolegovi rodokmen až do r. cca 1710 a nebyla jsem ani v jedné matrice. Kolegův dědeček pocházel z jihočeské vesničky od Písku, která dnes má 350 obyvatel. Záleží na tom jak má příslušný archiv digitalizované dokumenty. A taky je se potřeba naučit číst kurent, lidově "psací švabach". Pro příklad odkaz na archiv Třeboň, tam je snad půlka Jižních Čech. digi.ceskearchivy.cz/...
doplněno 04.01.13 17:12:Ještě příklad do čeho jdete: digi.ceskearchivy.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.