Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda před 15. narozeninami?

Od: nekdo007* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Je mi 14 (v dubnu 15) a sháním nějaký přivýdělek. Protože mě ale nikde do 15 let nemohou zaměstnat, napadlo mě najít si nějakou snazší brigádu na internetu. Našla jsem toho opravdu dost, ale nevím, jestli tomu můžu věřit. Např. se mi zdá zvláštní, že by mi měl někdo platit za to, že vyplním dotazník, či kliknu na reklamu. Ale poslední dobou mě docela začalo bavit psát různé příběhy - zatím jen pro kamarádky - nedalo by se na tom také nějak vydělat?

Poraďte mi, prosím, jsou tyto stránky důvěryhodné? Nebo nevíte o něčem jiném, co se dá dělat za peníze před 15. narozeninami?
PS: Neraďte mi, prosím, abych se na to teď vykašlala a čekala dál - mám před sebou ještě autoškolu a o letních prázdninách pravděpodobně nebudu mít čas.

PPS: Prosím neříkejte mi ani to, abych pomáhala rodičům. To není něco, za co bych mohla požadovat peníze.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Za vyplnění dotazníků jsou nějaké penízky, ale jen někde, u významných agentur typu SC&C atd. Je to ale spíš jednorázový přivýdělek, třeba stovka za dotazník, ale dotazníky jsou třeba jen dva za rok.

Hlavně prosím tě - žádná domácí práce typu rozesílání bla bla bla, kompletace bla bla bla... jsou to podvody, můžeš si o tom přečíst, když zadáš do vyhledávání "domácí práce".

Zkus pohledat nějakou pomoc u sousedů - hrabání zahrádky, venčení pejsků atd. Oficiálně tě nikdo nezaměstná, pokud ti není 15 let.

ohneta*
hodnocení

1x
Můžeš roznaset letáky, akorát smlouvu by museli podepsat rodiče na sebe.

jirbar*
hodnocení

0x

Čím se stanovuje ta věková hranice. Já díky jednomu fanatikovi komunistovi (škůdce není komunista, ale fanatik a Ti jsou skoro všude) již ve 13,5 roků. Respektive to byl jen přípravný kurs, pak jsem byl chvíli doma a do pracovního poměru nastoupil jakmile padlo 14 roků v prosinci. Fanatik odešel (otec živnostník to mu vadilo) a pak to šlo. Výuční list, průmka i ČVUT.

No a dnes jim za to "děkuji". Od 14 let sociálně pojištěn takže to udělalo nějaké to procento na důchod než Ti co to měli od 18. let.

iz*
hodnocení

0x

Vzhledem k tvému věku tě nikdo nesmí zaměstnat.

Jsi-li žákyní 9. třídy, mohla bys první práci sehnat až během letních prázdnin (podmínkou je nejen dosažení věku 15 let, ale i ukončení povinné školní docházky).

Do té doby jenom výpomoc doma (i s rodiči se lze dohodnout o doměně) nebo sousedům.

Internetové nabídky pusť z hlavy - u těch jde v 99,9 % o nabídky podnikání vlastním jménem a na vlastní náklady (živnostenské oprávnění můžeš získat až od 18 let).

hodnocení

0x

Jestli máš ty napsané příběhy dobré a jsou na úrovni, tak je můžeš zkusit poslat do nějakých časopisů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]