Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amnestie zpětně?

Od: rimortis* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Asi přeď dvěma roky mi v práci ukradli kasírku. Pachatele sice v té době našli, nicméně teď neví kde je. V práci jsem škodu uhradila já, bylo to 30 000... a teď se chci zeptat, jelikož proběhla ta amnestie a pán byl nejspíš také amnestován, jak bych se mohla dobrat k tomu, že mi někdo ty peníze vrátí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Jděte za právníkem ať vám napíše návrh na zahájení řízení. Předložit důkazy.

ladaadal*
hodnocení

0x

Amnestie se vztahuje na tresty, nikoli na úhradu škod, takže pokud ti ji měl uhradit pachatel, amnestie ho toho nezbavila. Otázkou je, jak ti to bude splácet. Většina těhle lidí nemá ani na své potřeby natož na nějaké splácení. Ale nikdo jiný ti to nedá. Proč jsi vlastně hradila škodu, když byl pachatel znám?

No já nevím. Sice do toho nevidím až tolik, ale ve škole nám učitel říkal, že amnestie vyčistí trestní rejstřík a když je dotyčný čistý jak lilie, tak proč by měl něco vracet? Dyť nic "neudělal".

zabu
hodnocení

0x

Podat civilní žalobu o nahradu škody. Prostě se soudit. Pokud neuspějete u našich soudů, jakože asi ne, podat žalobu na český stát u mezinárodního soudu. Tam budete mít větší naději na úspěch.

hop®
hodnocení

0x

Amnestie, pokud jsem ji dobře pochopil, znamená, že dotyčný amnestovaný je touto amnestií vrácen do "stavu", jako by nic neprovedl. Nicméně náhrady škod se řeší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]