Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezamestnanosti 2011

Od: juglans® odpovědí: 8 změna:

Prosim vas pomocte mi upresnit jak toto je,jelikoz me byvaly zrejme houpe,nedostala jsem v prosinci vyzivne na dite.Takze byvaly,dokud delal tak vse O:K:,ale ted ztratil praci a bral podporu.Je mu 56 roku,takze spadl do te kategorie nejvic mesicu pobirani podpory,myslim ze je to 11 mesicu.Dale sel na rekvalifikaci,tak by se mu mela podpora obnovit ne?Tedy nejdriv rikal ze jo,pak ne,kazdou chvili neco jineho,nevim proc,vzdy jsme se dohodli a kdyby mi rekl pravdu,tak bych nejak pockala ikdyz nemame penez nazbyt.Tvrdi mi,ze tento mesic dostal jen asi 1200kc+ nejaky drobny,presne nepamatuji a ze mu doplati soc.jedine az v lednu,co se tam uz nalital.Ja si myslim,ze pekne keca.Jelikoz ,ikdyby podporu z pracaku nebral,tak mu mesto musi dat existencni minimum to,t,j.2020kc a ne 1200kc.ale spis by mel brat zivotni minimum a t.j.3126kc.-Chapu,ze je hrozne zit z techto castek a jeste davat 1500 alymentu,coz je malo ja vim.Nezvysovala jsem ho,protoze taky prt mam,aby mi urad pocital vice soc. davky.Coz v dnesni dobe je nutnost k preziti ucinit, neni to prohresek,jako kdyz podnikatele,milionari pobiraji taky,znam jich dostdaval mi jinak dokud delal kolem 3-4000 vyzivneho,tak proc bych mu zvysovala.Pak prisel o praci,takze zvysit alymenty ted soudne ani nejdeZajima me tedy,jestli po rekvalifikaci ma narok na podporu znova a zda je mozne,ze klidne nedostal zivotni minimum,presto ze tam lita pry dobu s tim ,ze mu doplati neco v lednu.?Uz mi nedal vyzivne predtim 2xNebyt me dobre letite kamaradky,ktere se dari,ze jsem dostal financni dar3000kc k vanocum,tak mame zitra na veceri suche brambory.SAmozrejme ze z jejiho daru jsem mela sok,jeste ted se z toho sbiram,ale co jsem mohla delat,kdyz mi prislo slozenkou a je mi jasne,ze si nazpet nevezme.Dekuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Když jde na rekvalifikační kurz pořanán uřadem prace ma nárok na podporu 60 procent předchoziho hrubeho přijmu.Existencni minimum je 2020kc ale životni minimum je indidualní (2900-3126).Toto platí pouze pro exzaměstnance.1200kc mohl dostat jedině když by dlužil statu na přiklad na socianim pojištění

doplněno 24.12.11 09:45:

Podle novych předpisu muže exzekučni uřednik brat penize už ze životniho minima.To znamena že vaš byvali splaci dluh .Socialka vyplati životní minimum minus exzekucni splatku

hodnocení

Jee,s tim co pisete o tech 1200 ,to me zajima,ale uplne nerozumim.On ma totiz dluh u vzp a ma exekuci.Ale v zakone se pry rika,ze kdyz nepobira vic jak cca5000kc,tak mu nemuzou ztrhnout exekuci,leda ze by to u prijmu po rekvalifikaci meli jinak?Pokud to takhle je,proc mi to blbecek nevysvetli.Dozvim se jen ze mu nedali podporu.No,to toho vim,ze.moc vam dekuji,jeste za osvetleni.

hodnocení

Dik.Tak to jedobry,ze stat dava prednost zplaceni dluhu,nez vyzivnemu.Ale to ze ja se naskytnu s rodinou od unora pod hranici zivotniho minima je zajimat nebude,jelikoz budou vyzivne na sekyru,napsane,ze je mozna nekdy dostanu.Jsem zvedava jake bude zivotni minimum v 2012,ted mame asi 10900kcpro 1 dospelou osobu+ deti 24,18,10,4

hodnocení

Pacourek-jeste me napadla jedna vec.ten dluh VZP by mu ale ztrhli z podpory na urade prace ne?Jenomze jemu tech 1200 prislo od mesta,tak to je prave jako neco navic,ne?Jinak v lete ho mesto zamestnalo na splneni hodin ,ale to uz je davno,takze doplatek to byt nemuze.Dekuji jeste za toto vysvetleni.

pacourek*

Město muže zaměstnat nezaměstnaneho na veřejnou službuNezaměstnany dostava s měsicnim zpoždenim odměnu ( 800-1600kc

podle třidy kam ho zařadí) to znamena službu odpracuje napřiklad v srpnu penize dostane nejpozdeji v zaří..K otazce,exzekutor muže vzit z celé socialky to jest penize z uřadu tak od města

hodnocení

Tomu rozumim,ze se vyplaci se zpozdenim,ale to by uz nemohlo byt.Spis je mi divne,ze ma tedy podporu v nezamestnanosti pobirat od uradu prace.Ale on dostal tech 1200 od mesta ve forme dorovnani a podporu z uradu prace by mel mit prez 4000,tak by ho uz nedorovnavali,ze.Kdovi proc by ale podporu nedostal,kdyz ze zakona na ni ma narok,to leda ze by mu exekutor sebral celou podporu,to snad nemuze,musel by mu nechat tech 1200?Nebo je to nezajima at ho pak mesto dorovna,bylo by to ale postavene na hlavu,kdyz dluzi statu a dostal by od statu z jineho uradu.lepe kdyby mi to vysvetlil sam byvaly,ale to prave se neda verit,je to chorobnyvypravec,oblbovac.diky

doplněno 25.12.11 21:17:

Doplnuji jeste,kdyby vznikla exekuce nyni na alimenty,budou mit v tomto pripade prednost?dik

roboot*
hodnocení

0x

:( Njn co naděláte, sama zde přiznáváte, že když peníze měl dával Vám i více než dvojnásobek...Nemá, je to smutné ale je to tak...myslím, že se nejedná o nezodpovědného otce...

hodnocení

To mate jiste pravdu,proto jsmtake zminovala,ale porad zbytecne lze,co ho znam,byl to jeden z duvodu rozchodu.Nechapu a nikdy nepochopim lidi,kteri jsou jak mala decka a nedovedou se k veci postavit celem.Ovsem z dluhem u VZP,mu zodpovednost chybela znacne.Dnes je legracni ,ze kdyz se otec nahlasi jako neplatic soudu,tak oni to jako odsouhlasi,ze dluzi a nic.Maximalne jde pak do kriminalu.ale proc bych ho tam posilala,kdyz na vyzivne nema z duvodu nezamestnanosti,zdravi chatrne,takoveho cloveka tam poslat a proc,co by to prineslo,je to nesmysl.Vubec me takove veci nenapadaj..podporu na urade prace mel 60proc,asi 4500kc.Na bydleni prispevek nedostane,nema trvaly pobyt ani najemni smlouvu,ubytovava ho jedna pani za pomoc v domacnosti,ale taky ted v zime,nema co pomahat,nadava.s temi najemnimi smlouvami,to je des.Kolik lidi znam ze i plati najem,ale od majitele se nedockaji smlouvy.Ten ryzuje,stat takove lumpy podporuje,jen aby nemuseli dat z kasicky na bydleni.kdyby platili vsichni dane,tak na to i stat ma.Ale hlavni problem proc neni,je stejne asi nekde jinde.nesmelo by se krast.Stedry den a takhle se rozcilovat,ze?To bych nemela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]