Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní bankrot - účet

Od: mike32* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Jsem v osobním bankrotu ... mohu si založit účet u banky?

Díky za Vaše rady a názory ...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den. Požádat o založení bankovního účtu může každý, ale pro někoho může být složitější najít banku, která bude ochotna vyhovět. Pokud jste byli souzeni pro neplacení dluhů nebo jste vyhlásili úpadek/ osobní bankrot, patrně nebude možné založit jiný účet než základní nebo spořící.Váš poslední zápis v rejstříku dlužníků z vás může udělat úvěrově rizikového klienta dokonce i v případě, že se to stalo za okolností, které byly mimo vaši kontrolu. Pokud je toto váš případ, pak si sjednejte schůzku s vedoucím pracovníkem banky a zcela otevřeně jej informujte o své platební minulosti. To je nejlepší cesta, jak umožnit bance učinit vyvážené rozhodnutí založené na všech známých skutečnostech.doplněno 22.12.11 12:45:www.banky.cz/zalozeni-osobniho-bankovniho-uctu
lui*

Jenom reakce na ten závěr s vyváženým tozhodnutím. Nevěřte slibům bank. Jsou to jen povídačky pro nachytání dalších klientů. Mám bohužel úplně jiné zkušenosti, než nějaké vyvážené rozhodnutí. Nezajímá je nic než vlastní zisk. Chtěl jsem refinancovat všechno co jsem měl do jednoho fin. ústavu. Ušetřil bych tím 5000 kč měsíčně na splátkách. Neměli zájem. Splácím 15.000 měs. hypo, vždycky bez problémů, přišla mi upomínka na 2kč. Bral jsem to jako kuriozitu a hodil to za hlavu. Vím je to moje chyba. Ale druhá upomínka na ty dvě koruny už mě stála 500kč pokuty. Takhle to funguje Vážení. Jim nejde o blaho a spokojenost zákazníka. Jsou to tvrdí a nekompromisní bankéři.

cyril*

;)Pokud Vám jde o blaho a spokojenost bližního a dvoukoruna je pro Vás zanedbatelná, tak mi jich pytel pošlete.

lui*

Jednu Vám pošlu. Ale 250 jich nemám, ty schlamstla banka.

mike32*
hodnocení

Díky za rady ... zkusím si založit účet u poštovní spořitelny ... :)

Pěkná hloupost. Pokud nemáte peníze, založte si u banky, která vás nebude ždímat. Zuno, mBank, FIO...

skye*

Dobrý den, účet by Vám měl jít založit, ale pozor - některé banky Vám k účtu nevydají platební kartu. Nemyslím kreditní kartu, ale úplně klasickou kartu, jen abyste si mohl vybrat svoje peníze, které na účtu máte nebo platit v obchodech. Smysl v tom nevidím, ale je to tak. Dělá to ČSOB, FIO, mBank a asi i další.

stribrnak*
hodnocení

0x

proč by jste nemohl,pokud u té dotyčné banky zrovna ten bankrot nemáte,oni vám účet založí kdykoliv

tino
hodnocení

0x

Byl jsem v podobné situaci, účet jsem založil u banky,u které nemám dluhy.

Dostaneš pouze platební kartu,nic více. Kreditní ani náhodou, protože to už je forma " úvěru" a ten ty si v insolvenci sjednat nesmíš,pouze se souhlasem soudu.

Ale s založením jsem neměl žádný problém.

mike32*

Ano ... to jsem si myslel ... díky ... platební karta bude stačit ... chci jen účet na který mi bude chodit výplata ( tedy přesněji její zbytek ).

Chtěl bych jen kartu na výběry z bankomatu, internetové bankovnictví a minimální náklady na provoz účtu vzhledem k současné finanční situaci ...

skye*

Ale jak jsem psala, u ČSOB nebo FIO nedostanete ani platební kartu.

tino
hodnocení

0x

Mám poštovní spořitelnu.Jsem spokojen v rámci daných zbývajících možností.Vzhledem k tomu, že bydlím v malém městě vybíral jsem podle dostupnosti.Taková FIO tu pobočku nemá,takže smolík...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]