Nejste přihlášen/a.
do prac.poměru , když jsem byl na podpoře. A státní nebo dotace z prac.úřadu? Je to 8 000 či 10 000,- Kč. A mám nárok ihned na pracovní oděv , obuv a nářadí nebo nástroje potřebné k prac.činnosti?
Nevím kolik to ted dela, ale reknu vam mou zkusenost par let zpatky.
Vzhledem k tomu, ze jsem byl absolvent skoly a evidovan na UP, dostala firma ktera me zamestnala dotaci. Byla jejich. Super. Delal jsem u nich cely mesic na dohodu. Kdyz jsem si po mesicich k nim prisel vyridit papiry a podepsat trvalou smlouvu, dali mi 2700Kc za ten mesic s tim, ze stejne jeste mam penize z uradu prace.
Pracovni obleceni jsem dostal az po ctyrech mesicich.
Tolik k dnesnimu kapitalismu.
A nač dostal zaměstnavatel dotaci? Jinak na pracovní ochranné pomůcky je samozřejmě nárok od nástupu do zaměstnání. Z druhé strany brát lidi z pracáku je velké riziko.
...já ještě nenastoupil a dříve nějaké dotace za nezaměstnaného zaměstnavatel dostal. Tak jestli to ještě funguje. To že byl někdo na podpoře neznamená, že je neschopný lempl, který nebude pracovat. Ono je to o výdělku, vzdálenosti od domova, budoucím kolektivu, jestli ta práce člověka naplňuje nebo rozvine čí posune dál. To není někam nastoupit a za týden mě to nebaví...pa, já jdu jinam, tady nebudu. Potom to obíhání, papírování, schánění lejster pro sociálku, finančák a pod.
Pracovní úřad dává dotace jen těm, kteří zaměstnají invalidy, třeba ty, co jsou ČID. Takoví lidé mají ztížené včlenění se do prac. procesu a tak prý ÚP podporuje zaměstnavatele nějakým příspěvkem. Někteří zaměstnavatelé toho dokáží parádně využít, až zneužít.
Jinak na pracovní oděvy a pomůcky máš nárok hned při nástupu. Někde jsou s tím ale také problémy. Nám nově příchozím, bylo nás asi 20 , nařídili, ať si přineseme čistě bílá trička a boty s bílou podrážkou /aby to nedělalo černé rýhy na podlaze/. A tak jsme chodili asi měsíce v bílých trikách, ostatní zaměstnanci měli vyfasované modré a bylo už na první pohled vidět, že jsme ti začátečníci. Nebyl to příjemný pocit. Teprve po delší době jsme vyfasovali modrá trika i obuv a začlenili se tak do davu. Jaga
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.