Nejste přihlášen/a.
Z auta platím zákonné pojištění měl jsem v pruběhu tehoto roku 2 havárie stím že byla uplatněna 1 havárie a zaplaceno odškodnění . Pojištovna mi dala výpověd a bylo mi řečeno že nemám nárok na vrácení peněz pojistného. Je to vše v pořádku?
Přečíst si důkladně smlouvu a VOP. Klauzule, že po pojistné události můžou obě strany smlouvu vypovědět je běžná u celé řady pojistek, nejen povinného ručení. Jak je to s vrácením poměrné částky za nevyčerpané období netuším
Není to blbost? Když je to povinné tak snad musí existovat ta povinnost pro obě strany. Nebo se pletu, a je to jedna z dalších nerovností našich zákonů?
Který zákon je 100%ně spravedlivý a rovný?
Nic nebrání řidiči po výpovědi smlouvy na povinné ručení uzavřít smlouvu novou. Možná i se stejnou pojiš´tovnou. Ale pravděpodobně za úplně jiných podmínek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.