Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd pojištění

Od: nikolas* odpovědí: 5 změna:

Z auta platím zákonné pojištění měl jsem v pruběhu tehoto roku 2 havárie stím že byla uplatněna 1 havárie a zaplaceno odškodnění . Pojištovna mi dala výpověd a bylo mi řečeno že nemám nárok na vrácení peněz pojistného. Je to vše v pořádku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

Přečíst si důkladně smlouvu a VOP. Klauzule, že po pojistné události můžou obě strany smlouvu vypovědět je běžná u celé řady pojistek, nejen povinného ručení. Jak je to s vrácením poměrné částky za nevyčerpané období netuším

lui*

Není to blbost? Když je to povinné tak snad musí existovat ta povinnost pro obě strany. Nebo se pletu, a je to jedna z dalších nerovností našich zákonů?

paaja*

Který zákon je 100%ně spravedlivý a rovný?

Nic nebrání řidiči po výpovědi smlouvy na povinné ručení uzavřít smlouvu novou. Možná i se stejnou pojiš´tovnou. Ale pravděpodobně za úplně jiných podmínek.

lui*

Jo, to máte pravdu, to mi nedošlo. Já to bral, jako totální vyhazov od pojišťovny atd... Dík.

cyril*

Přečíst je málo, je třeba nastudovat nejen smlouvu, ale i VPP (nikoli VOP) a také příslušné zákony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]