Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte,fakt jsem v koncích! na koho se obrátit už třetí měsíc jsem nedostal výplatu,půjčuji si od známých...,abych vůbec mohl existovat co mám dělat- poradte mi,když mi jen slibují,že určitě peníze uvidím...
no můžeš čekat,nebo dát výpověd nebo jít marodit-aspon nějaká koruna,tady jde o to abys nedělal a jedna bába nepovídala,popřípadně bych se obrátil na uřad práce,bez peněz to nejde,a ze zkušenosti vím že takhle to končí,pakto ani nedají a krachnou,a kolikrát přestanou platit i poplatky za zaměstnance
Pokud je zaměstnavatel v platební neschopnosti, vyplatí vám náhradu mzdy ÚP. Pokud vám neplatí jen proto že se mu nechce, nezbyde vám nic jiného než se opět obrátit na ÚP - bezplatné právní poradenství, ale tam vás odkážou na soud. Máte-li platnou pracovní smlouvu, měl byste uspět.
Taky můžete okamžitě zrušit pracovní poměr dle § 56 písm. b) zákoníku práce - v takovém případě byste měl nárok na odstupné ve výši minimálně trojnásobku průměrného výdělku.
Ale vše doporučuji konzultovat s právníkem buď na ÚP, nebo v nějaké bezplatné občanské poradně buď osobně, nebo telefonicky.
Někdo tady nadhodil, že si budeš muset doplatit soc&zdrav, pokud to za tebe yamestnavatel nezaplati...to podle me takto nefunguje. Pokud ma zamestnanec radnou smlouvu, je zamestnavatel povinen tyto polozky za nej ze zakona platit (+strhavat soc&zdrav z jeho vyplaty za nej samotnehop)! V pripade, ze neplati, nevidim duvod, proc by to mel zamestnanec zpetne dplatit (nehlede na to, ze odvody zamestnavatele jsou mnohonasobne vetsi nez plati zamestananec)...tady bych se i klidne soudil at to zaplati pro me za me kdo to posr* - klidne i z exekuce jeho majetku!
Hlavne to chce co nejrychleji si najit jinou praci a zacit makat za penize. Moje znama takhle makala na dobry slovo, penize nedostala x mesicu, ja ji porad rikal, at vypadne, a ona ze ne, ze potrebuje ty penize... nic nepomohlo vysvetlovani, ze to jsou jenom kecy a ze uz penize nikdy neuvidi. No byla tam takhle pres pul roku, dostala se do velkych existencnich potizi a nakonec samozrejme penize zadne nevidela...
Takze rychle vypadnout a zacit delat kdekoliv, kde vyplatu dostanete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.