dobrý večer ,po včerejších otřesech na sokolovsku nám padala půda a kameny za domem přičemž nám odkryla ze 2/3 kořeny vzrostlého smrku smrk stojí na našem pozemku jak postupovat v případě že obec nepovolí pokácení.Smrk v případě pádu zasáhne rodinný dům. Děkují .
(4) Povolení není třeba ke kácení dřevin, je-li jejich stavem zřejmě a bezprostředně ohrožen život či zdraví nebo hrozí-li škoda značného rozsahu. Ten, kdo za těchto podmínek provede kácení, oznámí je orgánu ochrany přírody do 15 dnů od provedení kácení.
Pokud strom ohrožuje svým pádem dům, je to jednoznačně hrozící škoda značného rozsahu. Počlivě to zadokumentujte, fotky, zápis, lesník jako svědek, a vrrrrrrrrr, žuch. A do 15 dnů oznámemí.
nafotit a s fotkama napsat dopis o stavu stromu a jestli nebude chtít nepovolit, ať Vám to dá písemně, potom mu říct, že jak strom spadne, že budete náhradu soudně požadovat po jeho Měu uvidíte co se stande
Já si myslim že v tomto případě povolí .Pokud ne je možné se odvolat k vyší instaci (na okres,kraj).V tomto případě se musí spěchat protože mate na to jen 8 dní
Pokácení stromu na 95% povolej. Pokud ne, tak si ten strom uřízněte sám, stejně se na to v 99% nepřijde, ale radši si nechte schovaných pár fotek pro případ že by se do toho začal někdo šťourat.
Děkuju bohužel pán co toto řeší je trochu problémový tak se připravujeme dopředu chtěla jsem ho položit hned ale je na nás vidět ze silnice nicméně případná pokuta bude jistě nižší než nový dům .
Udělej to jako to udělal známý. Skoro stejná situace jako ty. A přinesl si sebou na úřad dva papíry. Na jednom žádost o pokácení a na druhým napsaný, že dotyčný úřad a úředník zaplatí případnou škodu, která vznikne zamítnutím žádosti. Člověk musí být neústupný a neodejít z kanceláře, dokud nebude jeden papír podepsanej. A hádej jakej papír měl orazítkovanej?
já bych to pokácel a pak to šel nahlásit... .. stejně i kdyby to bylo bez povoleni tak by ho musel nějaky mstivý soused prásknout aby se to řešilo.. zadokumentoval bych to, pokacel.. kdyžtak to oznamil a co jineho s tím.. pokud na tom uřadě není nějaky prudič tak si myslim že mu to muže byt jedno a neměl by mít důvod dělat problémy v takovémto případě..
lidus*
honzo udělala bych to stejně, a tvrdila, že smrk po zemětřesení ohrožoval kolemjdoucí a můj majetek, nemohla jsem tedy čekat na úředí den.
Po prvním pádu stromu už není v dosahu baráku ani jeden. Žádost dát a pořáádně odůvodnit a hlavně upozornit, pokud se budou ošívat, že budu po nich žádat náhradu škody. Nicméně tady hrozí škoda a postup je pak jiný, konám. Má-li obnažené kořeny, může také uschnout, že ano, tak bych se ani neptal.
Máme vzdáleného souseda kterej volá jen slyší pilu, bohužel nebo bohu dík neohrožuje nic jen nás bydlíme u lesa a chlap co o tom běžné rozhoduje je trochu moc zelenej nad zahradou máme na půl suchou borovici na pozemku lesů a hrozí pád na slepice a kozu a nepovolil kácení.
nicozjb*
Použila jsem jetrovo paragraf a pan byl jak milouš tak pro klid duše se koukne a zítra kácime. no a pak ty stromy nad náma půjdou taky naštěstí starosta uznal že platit to nebude když by to spadlo .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.