Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám v plánu zažádat o prodej obecního pozemku(nebo jeho části,pokud by neprošla žádost o odkuo celku)a chci se zeptat,když by mi byla prodána jen část cca 1/5 celkové plochy bude se po přeměření zapisovat nové parcelní číslo v katastru nebo se můj pozemek,který v touto parcelou sousedí o tuto část zvětší.Oba pozemky jsou shodně vedeny v katastru jako nějaká zatravněná plocha nebo ostatní půda nebo tak nějak.
Díky Honza
Na odkoupenou část pozemku se bude zapisovat nové číslo na katastru. Třeba u mě jsou 4 čísla na 10 arech.
Jen se zeptám: ten pozemek je nezastavěný, nebo je na něm stavba? V tom druhém případě by se toho týkal nový občanský zákoník, který obnovuje zásadu, že stavba jde za pozemkem, Nevím ovšem, jak konkrétně by se to projevilo, jen na to upozorňuji.
Abych to upřesnil. jedná se o pás zeleně který mám přes cestu před domem. cca 4/5 pozemku co je před domem mi patří a v cca1/5 prochází hranice mezi parcelami.Vedlejší parcela má cca 290m2.Již v minulosti jsem žádal o odkup,ale to to patřilo ještě pozemkovému úřadu a po roce běhání mi bylo zdělelno že mi to neprodají,jelikož to budou nabízet obci.Už to obci náleží a já nechci celou tuto parcelu,jedná se asi o cca 70m2 aby to korespondovalo s hranicí mého pozemku.Nic na této parcele není,jen travní porost.ZA tímto pozemkem je už jen pole a to je také rozděleno jako pozemek před ním,takže opět 4/5 mi náleží a v té 1/5 vede hranice mezi parcelami.To pole je také obce.Já to chci z důvodu vysázení větrolamů,které tam již mám a také bych nechtěl aby mi někdo před okny něco posatvil,nebo si tam udělal nějaké úložiště.Také nevím zda to obec prodá,jen se ptám"kdyby ano" jestli je možné sloučit mou parcelu s tím kouskem co bych koupil(kdyby mi to neprodali jako celek s souhlasili s prodejem části.)No snad jsem to popsal dostatečně.
Vrátím se ke své odpovědi výše - kdyby tedy vše vyšlo a obec pozemek prodala, sloučit by šel jen za předpokladu stejného druhu pozemku a to v tomhle případě asi nebude - (stav. parcela, travní porost, pole). A jak jsem již psal, samostatné číslo parcely má i svoje výhody ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.