Ahoj všem, Měl jsem ve schránce upozornění na převzetí soudní obsílky. Jedná se o podání svědecké výpovědi- ukradli nám v práci měděné kabely. Problém je, že tou dobou mám zaplacený pobyt na horách a nechce se mi ztrácet den kvůli nějakejm cigošům. Když zásilku nepřevezmu, hrozí nějaký postih, když nejsem obžalovaný? Vím, že po deseti dnech je zásilka považovaná za převzetou. Nebo jak to jinak řešit, když se mi nechce obíhat doktory, jesti mi někdo napíše omluvenku...
Pokud máte zaplacený pobyt na horách, tak stačí k soudu poslat doklad tom, že je tomu skutečně tak. Zároveň se písemně omluvte, minimálně pět dnů předem.
doplněno 20.12.11 11:33:
Jinak při úmyslném vyhýbání se, hrozí pokuta až 50. 000,- Kč a mohou Vás nechat předvést. Tak na to pozor!
Pokud doložíte včas, že máte dovolenou zaplacenou, pak stačit bude.
doplněno 20.12.11 13:15:
Soud Vám nemůže nařídit přerušení dovolené, na kterou máte nárok jen proto, že nařídil jednání ve věci. Soud trestá jen v případě, že se nedostavíte bez řádné omluvy a předem.
Ono dost záleží na konkrétnim soudci. Já nedávno jel jen tak "z nudy" místo do práce cca 100kiláků k soudu jen kvůli zmetkům kterým se líbilo moje auto. Taky jsem neměl radost a původně jsem se omluvil a jelikož poškozených bylo mraky tak tak jsem se domluvil, že tam nepojedu, že nemám čas (zjednodušeně řešeno). Jenže se to odložilo ještě před konáním a napodruhé jsem tam jel i s přítelkyní a udělali jsme si mimo soudu pěkný den+proplacení náhrad za cestu. Jednání se soudcem bez problémů. Takže určitě převzít, zavolat na soud, nechat se přepojit přímo na soudce a přes spisovou značku se domluvit co a jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.